Nieuwsflits COVID-19 #41, 26 januari 2021

INFORMATIE: forse uitbreiding steun- en herstelpakket
 
COVID-19_composite_NF41


Het kabinet breidt het steunpakket voor banen en economie fors uit. Het vaccineren is gestart en dat zorgt voor perspectief. Tegelijkertijd is de realiteit dat dit een loodzware periode is voor ondernemers. De coronacrisis is inmiddels ook een langlopende economische crisis, waarbij veel ondernemers en werkenden hard zijn getroffen. Buffers zijn geslonken, reserves zijn opgebruikt. Maatregelen zijn verzwaard en Nederland is in lockdown. Daarom geeft de regering het steun- en herstelpakket een flinke extra impuls. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal van 2021.

De ministers Van 't Wout, Hoekstra, Koolmees en staatssecretarissen Keijzer en Vijlbrief informeren de Tweede Kamer in een kamerbrief over de uitbreiding van het economisch steun- en herstelpakket. Een gelijke brief is ook aan de Eerste Kamer verzonden.

Lees meer over de uitbreiding van het steun- en herstelpakket...

Aanvraagtermijnen


Financiële regelingen:


Kredieten:

Specifieke steun voor de culturele sector

De uitbraak van het coronavirus heeft grote gevolgen voor de kunstenaars, makers en anderen die werken in het culturele en creatieve veld. Het kabinet komt de culturele en creatieve sector tegemoet met verschillende maatregelen voor de geleden schade.

Lees meer...
COVID-19_Infographic_Steunpakket_300M

N.B. deze infographic geeft een zo compleet mogelijk overzicht van alle maatregelen die uit de € 300 miljoen aanvullende subsidie voor de culturele en creatieve sector worden bekostigd.

Meer weten?

Bij vragen over het steun- en herstelpakket corona kunnen bedrijven en werkenden kijken op rijksoverheid.nl/steunpakket. Ondernemers kunnen voor meer vragen ook terecht op de website van de Kamer van Koophandel: kvk.nl/corona. Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Bel dan het adviesteam via 0800 – 2117.

Toelichting werkgeversverklaring avondklok

Op vrijdag 22 januari 2021 informeerde Cultuurconnectie u al middels een nieuwsflits over de gevolgen van de verder aangescherpte lockdown met een avondklok vanaf 23 januari 2021. Vanaf die datum is het verboden om tussen 21:00 uur ’s avonds en 04:30 uur ’s ochtends buiten te zijn en dit geldt in principe tot ten minste 10 februari 2021, 04:30 uur.

Als u (of uw medewerkers) tijdens de avondklok voor het werk buiten moet zijn, dan heeft u het formulier 'Eigen verklaring avondklok' en een ‘Werkgeversverklaring avondklok’ nodig. De werkgever geeft deze verklaring aan werknemers. Zzp’ers vullen de verklaring zelf in. Ten behoeve van het gebruik door werkgevers met grote aantallen medewerkers die gebruik moeten maken van het formulier Werkgeversverklaring avondklok heeft de overheid een aantal formulieren beschikbaar gesteld. Daarbij gelden een aantal specifieke instructies. Klik hier voor de instructies voor het gebruik van de formulieren.

Lees via deze link een kort overzicht van welke maatregelen verder gelden tijdens de lockdown.