Special Volksuniversiteiten, 2021/9

Sociale media campagne | Zoom-project | LDOV-COV | nieuwe leden
 
VU-special_composite_2021/09
Succesvolle sociale media campagne verlengd

De eerste zes weken van de sociale media campagne voor volksuniversiteiten zijn achter de rug. De resultaten zijn zeer positief en hebben eenieder positief verrast, mede omdat de volksuniversiteiten een relatief brede doelgroep hebben, waardoor gerichte advertising een extra uitdaging is. Toch hebben we met elkaar binnen de subcampagne SEE zelfs meer dan 1 miljoen weergaves van de advertenties bereikt! Omdat de inschrijvingen bij de volksuniversiteiten vooral dit jaar veelal pas laat op gang komen én de aandacht van potentiële cursisten nog volop te benutten, is besloten de aanvankelijke geplande looptijd van de campagne van zes weken te verlengen tot 1 oktober aanstaande én een korte 'booster-campagne' rond de jaarwisseling, zodat er ook nog aandacht is op sociale media in de eerste cursusweken van het seizoen én volgend kalenderjaar.

Lees meer...
Zoom-project volksuniversiteiten blijft succesvol

Op 9 september jongstleden is het eerste jaar van het Zoom-project volksuniversiteiten afgerond en binnen dat jaar werden liefst 51.000 sessies gerealiseerd. Tezamen met het Zoom-project voor cultuureducatie zijn we zelfs de 158.500 sessies voorbij! Inmiddels is het tweede jaar van start gegaan en zijn alle volksuniversiteiten daarvan tijdig op de hoogte gesteld, middels een ledenbrief en een bericht aan de admins van de deelnemende volksuniversiteiten. Voor de verlenging behoefden de volksuniversiteiten geen actie te ondernemen, de verlenging van de licenties is automatisch doorgevoerd. Dat alle volksuniversiteiten in Nederland ook het nieuwe cursusjaar (2021/2022) weer mogen rekenen op de Zoom-accounts binnen het Volksuniversiteit Zoom-project is mede mogelijk gemaakt door de Stichting tot steun aan het Volksuniversiteitswerk én de Stichting ter Bevordering van het Volksuniversiteitswerk.

Landelijk directeuren en coördinatoren overleg volksuniversiteiten

Op 13 oktober aanstaande staat het eerstvolgende Landelijk directeuren en coördinatoren overleg volksuniversiteiten (LDOV-COV) op de planning. Op de agenda van de vergadering bij Volksuniversiteit Utrecht staan onder andere als onderwerpen de actuele cursistenaantallen (en hoe gaat het verder met de volksuniversiteiten?), volksuniversiteiten en verzekeringen (gastspreker), het Zoom-project en de sociale media campagne, alsmede het Project Stedelijk Museum Amsterdam: ‘Dat Kun Jij Ook!’. Het LDOV-COV is exclusief toegankelijk voor leden van Cultuurconnectie. Aangesloten volksuniversiteiten kunnen zich via het online aanmeldformulier aanmelden. Bent u geen lid maar zou u het LDOV-COV van 13 oktober graag bijwonen? Mail dan naar volksuniversiteit@cultuurconnectie.nl.

 
Ledennieuws
 
Nieuwe leden: volksuniversiteiten Geldrop en Den Bosch

Eerder stelde Volksuniversiteit Geldrop zich in onze nieuwsbrief voor als nieuw lid van Cultuurconnectie. Inmiddels heeft ook Volksuniversiteit Den Bosch de stap naar het lidmaatschap gemaakt. Cultuurconnectie is uiteraard zeer verheugd dat beide volksuniversiteiten zich hebben aangesloten. Cultuurconnectie is nog met meerdere volksuniversiteiten in gesprek over een lidmaatschap en hoopt ook hen binnenkort te mogen verwelkomen als lid. In de special voor volksuniversiteiten van 25 juni 2021 hebben wij de voordelen van een lidmaatschap bij Cultuurconnectie op een rij gezet. Wilt u met uw volksuniversiteit ook lid worden? Al vanaf 550 euro per jaar bent u met uw volksuniversiteit lid van Cultuurconnectie, inclusief uw cursusaanbod op www.volksuniversiteit.nl, deelname aan het LDOV-COV en dat allemaal naast alle algemene ledenvoordelen. Mocht u de contributie niet kunnen betalen, dan kijken we graag gezamenlijk naar de financiering daarvan met hulp van de Stichting tot steun aan het Volksuniversiteitswerk. Wilt u meer informatie of een aanmeldformulier ontvangen? Mail dan naar volksuniversteit@cultuurconnectie.nl

 
Personalia
Mieke van Keulen nieuwe directeur Volksuniversiteit Den Haag

Mieke van Keulen is aangesteld als nieuwe directeur van Volksuniversiteit Den Haag. Zij volgde per 1 augustus 2021 Mark Vermin op, die bijna zestien jaar het directeurschap vervulde en nu met pensioen is gegaan.

Lees meer...

 
Agenda
 
Logo_VU_4x4
13 oktober
LDOV-COV bijeenkomst, 13 oktober 2021

Het eerstvolgende LDOV-COV zal plaatsvinden op woensdag 13 oktober 2021 om 10:30 uur. Deze bijeenkomst is exclusief toegankelijk voor leden van Cultuurconnectie. Aangesloten volksuniversiteiten kunnen zich aanmelden via deze link.