Ledenbrief 2022.12.550.JB.dg

UITNODIGING: de Regionale Muziekdagen 2022
 
logo Prinses Christina Concours


Geachte {heermevrouw} {achternaam},

U heeft daarnet een incorrecte mail ontvangen, hierbij de juiste.

Graag attenderen wij u op de Regionale Muziekdagen 2022: een nieuw initiatief waar het Prinses Christina Concours en Cultuurconnectie de muziekdocenten en cultuurprofessionals die bij u bekend zijn voor uitnodigen. Wij willen u dan ook verzoeken om de uitnodiging die u hieronder aantreft door te sturen naar de betreffende personen.

De Regionale Muziekdagen 2022


4 (digitale) momenten van ontmoeting, inspiratie en inhoudelijke gesprekken met als thema:

Muziekles in Majeur: hoe bouw je in uitdagende tijden door aan een bloeiende lespraktijk met nieuwe vragen en verwachtingen van leerlingen?

Met de Regionale Muziekdagen wil het Prinses Christina Concours muziekdocenten uit heel Nederland bij elkaar brengen in een tijd dat die ontmoeting niet meer zo vanzelfsprekend is. Tijdens de 4 momenten bieden we de ruimte aan docenten om met elkaar in gesprek te gaan over de lespraktijk en om inspiratie op te doen om hoe die lespraktijk te blijven ontwikkelen. We creëren een programma van maximaal twee uur vol afwisseling tussen plenaire onderdelen en onderdelen waarin we in kleinere groepen gericht doorspreken over vragen die spelen. En natuurlijk is er ruimte voor muziek!

Wie zijn er bij?

Wij zijn verheugd dat Suzan Lutke bij alle ontmoetingen de keynote spreker zal zijn. Zij runt een eigen adviesbureau (Lutke Linkt) voor de kunst- en cultuursector en het onderwijs. Zij zal haar visie geven op hoe we ons kunnen aanpassen aan veranderende tijden, of beter nog: hoe we kunnen helpen de nog zo onduidelijke 21e eeuw vorm te geven door ons onderwijs te vernieuwen.


Daarnaast zal er in elke regio een lokale vertegenwoordiger aan het woord komen:

  • 14 maart 2022, Albert Dam. Hoornist, schoolmuziekdocent, maar bovenal enthousiasmerende muzikale duizendpoot;
  • 21 maart 2022, Nynke Jaarsma. Hoboist, vakleerkracht, dirigent en schrijfster van diverse lesmethodes;
  • 28 maart 2022, Tonnie Kievits. Ensemble en orkest trompettist, maar daarnaast ook een betrokken docent met veel aandacht voor Muziek “OpMaat”;
  • 8 april 2022, Inge Peters. Fagottist, bevlogen kamermusicus en door de wol geverfd in het duiden van de verschillen tussen het Belgisch en Nederlands muziekonderwijs.


Voor meer informatie over de gastsprekers klik hier.

Het geluid van de regio

De bijeenkomsten zijn regio-gebonden om recht te kunnen doen aan regionale verschillen in het muzikale landschap. Mocht je niet aanwezig kunnen zijn bij de bijeenkomst in jouw regio (of zit jouw regio er nog niet tussen) dan kun je gewoon aansluiten bij een andere regio. Om in onzekere coronatijden de Regionale Muziekdagen onder alle omstandigheden door te kunnen laten gaan, hebben we gekozen voor een online en interactief programma via Zoom. De data en tijden zijn:

14 maart 2022 20.00-22.00 uur Regio Overijssel, Flevoland, Gelderland. Aanmelden
21 maart 2022 10.00-12.00 uur Regio Groningen, Fryslân, Drenthe. Aanmelden
28 maart 2022 10.00-12.00 uur Regio Brabant*, Utrecht, Gelderland. Aanmelden
08 april 2022 10.00-12.00 uur Regio Limburg, Euregio. Aanmelden
*De Regionale Muziekdag op 28 maart, regio Brabant wordt locaal gehouden, in samenwerking met CHV Academy, Circle of Talent, Noordkade Veghel, Meierijstad.

Een week voor de bijeenkomst ontvang je het definitieve programma en een Zoom-toegangslink om deel te kunnen nemen aan het gesprek. De deadline voor aanmelding is twee weken voor het betreffende evenement. Zo kunnen we iedere bijeenkomst zo goed mogelijk voorbereiden.

Waarover wil jij het hebben?

Heb je thema’s, onderwerpen of vraagstukken waarover jij graag van gedachten wisselt met andere muziekdocenten? Laat het dan weten via evenementen@christinaconcours.nl.

Een cadeautje van ons voor iedereen die komt meepraten

Tot slot: alle deelnemers aan de Regionale Muziekdagen 2022 ontvangen een vrijkaart (zolang er plaatsen beschikbaar zijn) voor de Nationale Finale van het Prinses Christina Klassiek Concours op 23 april 2022 in het gloednieuwe Amare, Den Haag. Op die dag staan 6 jonge toptalenten op het podium, een spannend en inspirerend moment, ook voor de muziekdocent!

Hartelijke groet, mede namens Alexander Buskermolen, Directeur Prinses Christina Concours,


Jan Brands
Directeur Cultuurconnectie