Mailing 2022.44.840.JB.jwk

UITNODIGING: Voorjaarscongres Cultuurconnectie 9 juni 2022
 
2022.06.08-09_ALV_congres_duotone_banner


Geachte relatie,

Op woensdag 8 en donderdag 9 juni 2022 organiseren wij het Voorjaarscongres 'Muren' bij onze lidorganisatie Nieuwe Veste in Breda. Tijdens het Voorjaarsconges vinden een publiek toegankelijk congresprogramma, netwerksessies en de Algemene Ledenvergadering (ALV) voor onze leden plaats. Wij nodigen u, als onze relatie, van harte uit om op 9 juni 2022 deel te nemen aan het inhoudelijke congresprogramma en de netwerklunch.

Nieuwe Veste_Blind Wall

'Blind Wall' in Nieuwe Veste

Thema: 'Muren'

Tijdens het Voorjaarscongres 2022 loopt het thema 'muren’ als een rode draad door het programma. De Nieuwe Veste is niet alleen een toepasselijke keuze qua locatie (stads- en verdedigingsmuur), maar het is ook de plek waar wij inhoudelijk met elkaar 'muren' willen gaan slechten: muren tussen mensen, tussen afdelingen, tussen organisaties, tussen culturen en tussen ideeën. Leden van Cultuurconnectie hebben een actieve rol en een podium om de vooraf gedeelde inspirerende en creatieve ideeën met de branche te bespreken. Wij breken hiermee -geheel passend bij dit thema- een traditionele muur af en bouwen samen aan een congres dat aan ieders wensen en verwachtingen voldoet.

Keynote Rinske Brand, kunst- en cultuurwetenschapper, spreker, gastdocent en auteur, doet op dit moment onderzoek naar de plek en rol van cultuur in onze veranderende steden. De ruimte in onze steden staan steeds meer onder druk en daarmee ook de culturele plekken. Culturele partijen geven aan dat huisvesting een van hun grootste zorgen is. Veel partijen willen hun tijdelijke plek omzetten in een permanente, maar hoe moet dat? Welke stakeholders zijn betrokken, wie heeft welke rol, wie betaalt wat? Is het gemeentelijk beleid nog voldoende aangehaakt op maatschappelijke trends? Er is sterke behoefte aan nieuw beleid en strategieën en aan innovatieve organisatie- en financieringsmodellen, maar deze zijn nog onvoldoende voorhanden. Rinske spreekt inmiddels zowel de taal van cultuurmakers, als die van gemeenten én die van commerciële vastgoedpartijen. Als verbinder en ‘tolk-vertaler' helpt ze deze partijen samen goede culturele plekken in de stad te realiseren en te exploiteren, nu en in de toekomst.

Programma 9 juni 2022


(wijzigingen voorbehouden)

10:30 uur

Inloop/registratie deelnemers middagprogramma
11:00 uurInhoudelijk congres deel I
12:15 uurKorte pauze
12:30 uurInhoudelijk congres deel II
13:30 uurAfsluitende netwerklunch

14:30 uur

Einde

Aanmelden

Deelname aan het Voorjaarscongres 2022 van Cultuurconnectie is gratis*. U kunt zich online aanmelden via het aanmeldformulier voor genodigden. Er is beperkt plek, dus wees er snel bij.

* zie algemene inschrijvings- en annuleringsvoorwaarden.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over het Voorjaarscongres 2022 of bent u op zoek naar aanvullende praktische informatie? Ga dan naar de speciale informatiepagina of neem gerust contact met ons op via info@cultuurconnectie.nl of 030-2303740.

Met vriendelijke groet,


Jan Brands
Directeur Cultuurconnectie