Mailing 2022.53.840.JB.kk

REMINDER: Voorjaarscongres Cultuurconnectie 9 juni 2022
 
2022.06.08-09_ALV_congres_duotone_bannerGeachte relatie,

Op woensdag 8 en donderdag 9 juni 2022 organiseren wij het Voorjaarscongres 2022 bij onze lidorganisatie Nieuwe Veste in Breda. Tijdens het Voorjaarsconges vinden een publiek toegankelijk congresprogramma, netwerksessies en de Algemene Ledenvergadering (ALV) voor onze leden plaats. Wij nodigen u, als onze relatie, nogmaals van harte uit om op 9 juni 2022 deel te nemen aan het inhoudelijke congresprogramma en de netwerklunch. Mogelijk heeft u zich al aangemeld, maar voor het geval u dat nog niet heeft gedaan of onze eerdere uitnodiging heeft gemist, sturen wij u deze vriendelijke reminder.

Thema 'Muren'

Tijdens het Voorjaarscongres 2022 loopt het thema 'muren’ als een rode draad door het programma. De Nieuwe Veste is niet alleen een toepasselijke keuze qua locatie (stads- en verdedigingsmuur), maar het is ook de plek waar wij inhoudelijk met elkaar 'muren' willen gaan slechten: muren tussen mensen, tussen afdelingen, tussen organisaties, tussen culturen en tussen ideeën. 

Nieuwe Veste_Blind Wall

'Blind Wall' in Nieuwe Veste

Programma 9 juni 2022
(wijzigingen voorbehouden)

9:00 uurInloop, registratie (leden), koffie/thee
9:30 uurAlgemene Ledenvergadering (alleen leden, besloten)
9:30 uurAlternatief programma voor niet-deelnemers aan de ALV
10:30 uurPauze deelnemers ochtendprogramma, inloop/registratie deelnemers middagprogramma
11:00 uur

Inhoudelijk congres deel I:
Keynote spreker Rinske Brand
12:15 uurKorte pauze
12:30 uur
Inhoudelijk congres deel II:
- grote maatschappelijke opgaaf publiek domein
- digitalisering in de samenleving
- publiekscampagnes

13:30 uurAfsluitende netwerklunch
14:30 uur

Einde dag 2

Keynote spreker Rinske Brand: 'Wie niet kiest, wordt ook niet gekozen'
Rinske Brand Z/W

Rinske Brand, kunst- en cultuurwetenschapper, spreker, gastdocent en auteur, doet op dit moment onderzoek naar de plek en rol van cultuur in onze veranderende steden. De ruimte in onze steden staan steeds meer onder druk en daarmee ook de culturele plekken. Culturele partijen geven aan dat huisvesting een van hun grootste zorgen is. Veel partijen willen hun tijdelijke plek omzetten in een permanente, maar hoe moet dat?

Welke stakeholders zijn betrokken, wie heeft welke rol, wie betaalt wat? Is het gemeentelijk beleid nog voldoende aangehaakt op maatschappelijke trends? Er is sterke behoefte aan nieuw beleid en strategieën en aan innovatieve organisatie- en financieringsmodellen, maar deze zijn nog onvoldoende voorhanden. Rinske spreekt inmiddels zowel de taal van cultuurmakers, als die van gemeenten én die van commerciële vastgoedpartijen. Als verbinder en ‘tolk-vertaler' helpt ze deze partijen samen goede culturele plekken in de stad te realiseren en te exploiteren, nu en in de toekomst.

Aanmelden

Deelname aan het Voorjaarscongres 2022 van Cultuurconnectie is gratis*. U kunt zich online aanmelden via het aanmeldformulier. Er is beperkt plek, dus wees er snel bij.

* zie algemene inschrijvings- en annuleringsvoorwaarden.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over het voorjaarscongres 2022 of bent u op zoek naar aanvullende praktische informatie? Ga dan naar de speciale informatiepagina of neem gerust contact met ons op via info@cultuurconnectie.nl of 030-2303740.

Met vriendelijke groet,


Jan Brands
Directeur Cultuurconnectie