Volksuniversiteit Gouda

Onlangs heeft Cultuurconnectie Volksuniversiteit Gouda als nieuw lid mogen verwelkomen. Hieronder stellen zij zich kort aan u voor.

De Volksuniversiteit Gouda werd als afdeling van de Rotterdamse Volksuniversiteit op 31 maart 1922 opgericht. Volksuniversiteit Gouda stelt zich ten doel de culturele, wetenschappelijke en algemene ontwikkeling - in de ruimste zin van het woord - van de bevolking in Gouda en omstreken te bevorderen.

Volksuniversiteit Gouda tracht haar doelstellingen te bereiken door het tegen zo laag mogelijke kosten aanbieden van een afwisselend en breed programma aan cursussen, workshops en lezingen rondom zeven categorieën, te weten Taal, Culinair, Hobby & Vrije tijd, Kunst en Cultuur, Computer & Fotografie en Lifestyle / Mens & Maatschappij.

Dit cursusjaar bestaat het team van Volksuniversiteit Gouda uit 12 professionele vrijwilligers die de bestuurlijke-, administratieve- en financiële taken uitvoeren. Tevens zorgen zij voor de coördinatie binnen elke categorie. Volksuniversiteit Gouda maakt gebruik van de diensten van zo’n 60 enthousiaste, vakkundige docenten, van wie de meesten al vele jaren aan VU Gouda zijn verbonden.

Volksuniversiteit Gouda biedt dit jaar ruim 150 cursussen, workshops en lezingen aan. Dit ruime aanbod én de scherpe prijs maken het voor iedereen mogelijk om zich, ongeacht vooropleiding, leeftijd en achtergrond, zowel in de persoonlijke als in de professionele sfeer te ontwikkelen. De cursussen worden vrijwel allemaal gegeven in lokalen die van een Goudse scholengemeenschap gehuurd worden.

Meer weten? Ga naar www.volksuniversiteitgouda.nl.