Volksuniversiteit regio Eindhoven

Onlangs heeft Cultuurconnectie Volksuniversiteit regio Eindhoven als nieuw lid mogen verwelkomen. Hieronder stellen zij zich kort aan u voor.

Volksuniversiteit regio Eindhoven organiseert vooral taalcursussen, ongeveer 16 verschillende talen, van Arabisch tot en met Zweeds. Zij hebben daarnaast een aanbod cursussen Nederlands voor de vele expats en internationals die in en rond Eindhoven wonen en werken. Daarnaast bieden ze creatieve cursussen en workshops en cursussen op het gebied van kunst en cultuur en persoonlijke ontwikkeling.

In seizoen 2019-2020 hebben zij hun werkgebied uitgebreid naar Veldhoven en Valkenswaard, vanwege het stoppen van het educatief centrum in Veldhoven. Vanaf dat moment hebben zij hun werknaam iets aangepast naar Volksunversiteit regio Eindhoven. Zij zijn daarbij gegroeid van circa 40 docenten die cursussen aanbieden in Eindhoven naar ongeveer 65 docenten voor het verzorgen van het cursusaanbod in de drie gemeentes. Dat betekent ook dat zij op meerdere locaties in de drie gemeentes op aanvraag lokalen huren voor dit cursusaanbod. Het kantoor van Volksuniversiteit regio Eindhoven wordt gevormd door een klein en hecht team van dire personen. Tegenover hun kantoorruimte hebben zij een eigen en groot leslokaal, waar ze overdag en 's avonds zoveel mogelijk cursussen laten plaatsvinden.

Meer weten? Ga naar www.vu-eindhoven.nl.