Nieuwsbrief 13, 29 november 2022

Terugblik najaarscongres | PFZW | fotoshoot iktoon | collectieve zorgverzekering
 
ALV_duotone_banner_2022.11.17
Terugblik najaarscongres 2022

Op 17 november jongstleden vond het najaarscongres 2022 plaats bij lidorganisatie Huis73 in 's-Hertogenbosch. We verwelkomden bijna100 gasten en genoten naast een gewaardeerd inhoudelijk programma van de Brabantse gastvrijheid met een Bossche bol én worstenbroodje. Tijdens het najaarscongres ‘Crises en Kansen’ werd nader ingegaan op wat die crises voor de arbeidsmarkt in de branche betekenen en welke kansen hierin mogelijk verscholen liggen. Directeur a.i. Willem van Moort overhandigden een eerste exemplaar van ons onderzoeksrapport 'Culturele multifunctionele organisaties' aan Dennis Stam van het ministerie van OCW. Daarna was het onder leiding van Martijn de Greve de beurt aan het panel, bestaande uit Irene Asscher-Vonk, Agnes Willenborg, Mike van der Geld en Jeroen Bartelse, om de discussie met elkaar en de congresdeelnemers te voeren. Naast het inhoudelijke middagprogramma van het congres vonden in de ochtend een cao-ledenraadpleging en de Algemene Ledenvergadering van Cultuurconnectie plaats. Informatie over deze programmaonderdelen -exclusief voor leden- is ondergebracht op het besloten Ledennet.

Line-up panelgesprek
v.l.n.r. Martijn de Greve, Irene Asscher-Vonk, Agnes Willenborg, Mike van der Geld en Jeroen Bartelse
Lees meer...
Logo_fonds_Cultuurparticipatie
Samen Cultuurmaken Open Oproep

Veel jongeren hebben het op dit moment moeilijk. Cultuurmaken kan een positieve impuls geven aan hun mentale gezondheid. Heb je een plan voor kunstzinnige activiteiten waarbij jongeren actief zijn betrokken? Binnen de regeling Samen Cultuurmaken lanceert het Fonds voor Cultuurparticipatie de Open Oproep Mentale gezondheid jongeren. 

Lees meer...
Logo_PZFW
PFZW verhoogt pensioenen, premie blijft gelijk

Het bestuur van Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) heeft besloten de pensioenen van alle deelnemers per 1 januari 2023 met 6% te verhogen. De pensioenpremie, die werkgevers samen met werknemers betalen, blijft gelijk op 25,8%.

Lees meer...
iktoon_banner
Winnaars iktoon-challenge in de spotlight

Iktoon nodigde in 2021 iedereen in Nederland uit om (digitaal) creatief aan de slag te gaan met een creatieve challenge. Het thema was: Open Up! Na een lange periode van corona-maatregelen kwam met iedere versoepeling de vrijheid dichterbij. Massaal werden er kunstwerken getoond en ingezonden. De winnaars werden middels een fotoshoot nog eens in de spotlight gezet. Wij stellen de winnaars en hun werken graag aan u voor.

Lees meer...
Logos_VGZ+ZKA
Werknemers profiteren nu extra van collectieve zorgverzekeringen

Het is bijna weer zover: het einde van het jaar komt in zicht. Dat betekent dat men weer gaat nadenken over de zorgverzekering, ook de medewerkers, zzp’ers en vrijwilligers van de Cultuurconnectie-leden. Cultuurconnectie heeft met twee verzekeraars voor 2023 opnieuw collectieve afspraken gemaakt voor haar leden: VGZ en Zilveren Kruis. Laat uw medewerkers, vrijwilligers, bestuurders en zzp’ers juist nu in moeilijke tijden (en met stijgende zorgpremies) gebruik maken van de collectiviteitskorting van Cultuurconnectie. Ook de werkgever profiteert van de extra afspraken die wij hebben gemaakt. Leden ontvingen hierover afgelopen donderdag een ledenbrief met uitgebreide informatie.

 
Certificering
 
Logo_CBCT_4x4

Onlangs ontving het volgende lid van Cultuurconnectie het certificaat 'Kwaliteit in Beeld':

Cultuurconnectie feliciteert directeur Esther Dam (Muziekschool Waterland) en haar medewerkers met het behalen van het certificaat 'Kwaliteit in Beeld'.

Een overzicht van alle gecertificeerde organisaties kunt u vinden op de website van de CBCT. Voor meer informatie over kwaliteitszorg kunt u terecht bij Jan-Willem Kluën of kijk op onze website.

 
Ledennieuws
 
Nieuw lid: Volksuniversiteit Het Groene Hart

Onlangs heeft Cultuurconnectie weer een nieuw lid mogen verwelkomen. In deze nieuwsbrief stelt Volksuniversiteit Het Groene Hart zich graag aan u voor.


Wilt u met uw organisatie ook lid worden en profiteren van de voordelen van een sterke branchevereniging? Kijk hier voor meer informatie of neem direct contact op met Cultuurconnectie via 030-2303740 of info@cultuurconnectie.nl.

Lees meer...
 
Agenda
 
VU_themadag_800x600
16 maart 2023
LDOV-COV, 16 maart 2023

Op donderdag16 maart 2023 vindt het eerstvolgende Directeuren- en Coördinatorenoverleg Volksuniversiteiten (LDOV/COV) plaats, bij Volksuniversiteit Rotterdam. Noteert u deze datum vast in uw agenda?

logo_Cultuurconnectie_zonder_onderschrift
24 dec 2022 t/m 1 jan 2023
Eindejaarssluiting bureau Cultuurconnectie

In de periode van 24 december 2022 tot en met 1 januari 2023 is het bureau van Cultuurconnectie gesloten. Daarna zijn wij u weer graag van dienst.