Onze nieuwe collega, Karin Knegt, stelt zich voor

Per 1 april 2022 heten wij Karin Knegt hartelijk welkom als nieuwe collega. Zij komt ons team versterken in de rol van medewerker communicatie bij Cultuurconnectie. Vanwege haar grote enthousiasme heeft zij tijdens de afgelopen volksuniversiteitsdag in Breda alvast een dagje met ons opgetrokken en kennis kunnen maken met enkele van onze leden. Voor deze nieuwsbrief hadden wij een gesprek met haar waarmee zij zich graag aan u voorstelt.

Allereerst, welkom bij Cultuurconnectie! Kun je kort iets over jezelf vertellen?
“Dankjewel en zeker stel ik me graag aan iedereen voor: ik ben Karin Knegt, geboren en getogen in Utrecht, 46 jaar, getrouwd en verhuisd naar Nieuwegein, trotse moeder van twee studerende zoons en ik ben een hondenmens. Huisje-boompje-beestje compleet zou je kunnen zeggen.”

Hoe heb je Cultuurconnectie gevonden en wat bracht je ertoe om te solliciteren?
“Dat is een leuk verhaal om te vertellen en dat gaat een stukje terug in de tijd: in 2000 startten mijn partner en ik een schildersbedrijf. Dit was toen heel goed te combineren met ons jonge gezin, maar door omstandigheden moesten wij ons werk toch anders gaan indelen. Ik ging weer buiten het bedrijf werken en ging aan de slag bij Volksuniversiteit Utrecht op de Nieuwegracht. Als ik daar door die mooie grote deur stapte, kon ik even andere zorgen achterlaten. Heel fijn!

In de ruim 10 jaar dat ik daar werkte, leerde ik cursisten en docenten kennen, ontmoette ik mensen aan de balie en zette ik mijn eerste stappen in het communicatievak. Toen Kunstconnectie en de Bond van Nederlandse Volksuniversiteiten in 2015 fuseerden, maakte ik voor het eerst ook kennis met Cultuurconnectie en heb ik de voordelen ondervonden van deze goede brancheorganisatie.

Ondertussen zat ik niet stil. Ik combineerde een tijdje zelfs twee werkgevers en een deel van mijn werkweek als zzp’er: zo werkte ik bijvoorbeeld voor Stichting Hoger Onderwijs voor Ouderen en deed ik boekhouding en office management vanuit huis voor Bast Kwaliteitsbeheer. Ik ontwikkelde mijzelf steeds meer in PR en communicatie. En wat vind ik dat leuk! Leren hoe je mensen kunt bereiken, via online kanalen, werken aan een heldere website, persoonlijk contact maken en hoe ik een cursist het beste verder kon helpen.

Toen ik op LinkedIn de vacature van Cultuurconnectie voorbij zag komen, besloot ik meteen te reageren. ‘Nog meer communicatieve ervaring opdoen bij een organisatie die mij doet denken aan mijn fijne periode bij Volksuniversiteit Utrecht’, schreef ik enthousiast in mijn motivatie. En het resultaat is: hier ben ik!”

Wat verwacht je van je werk bij Cultuurconnectie?
“Nog meer bezig zijn met het vak dat ik zo leuk vind en dan ook nog eens in een branche die mij na aan het hart ligt. Afgelopen donderdag 17 maart ontmoette ik al veel leden bij het Landelijk Directeurenoverleg Volksuniversiteiten. Het thema van deze dag ‘Hoe bereiken we meer mensen?’ vond ik super leerzaam en past precies bij mijn nieuwe rol bij Cultuurconnectie.”

Wat beweegt jou? Wat is voor jou belangrijk?
“Ik geniet van wandelen aan het strand of in het bos, met of zonder partner/zus/vriendin/hond en sinds een tijdje neem ik ook graag mijn fotocamera mee. Mijn sterrenbeeld is weegschaal en misschien komt daar mijn behoefte aan balans vandaan? Graag houd ik alles in evenwicht en harmonie. Ook in mijn werk als communicatiespecialist komt dat terug: met aan de ene kant mijn belangstelling voor de mens naast mij en aan de andere kant mijn servicegerichte instelling, is de weegschaal voor mij in balans en dat leidt volgens mij tot het beste communicatieproces. Ik kijk enorm uit naar nieuwe mensen leren kennen, mijn werkveld verbreden en verdiepen, en om mijn kwaliteiten, kennis en kunde in te zetten voor de leden van Cultuurconnectie. Ik zie er ook erg naar uit om iedereen tijdens het voorjaarscongres op 8 en 9 juni in Breda persoonlijk en live te ontmoeten!”

Karin Knegt Communicatiemedewerker

Contact

Vanaf 1 april 2022 gaat Karin bij ons aan de slag en zult u vanaf dat moment met haar kennis kunnen maken. Zij is dan bereikbaar via k.knegt@cultuurconnectie.nl. Meer over haar loopbaan en achtergronden vindt u via LinkedIn.