Nieuwsbrief 5, 3 mei 2022

Programma voorjaarscongres | iktoon 2022 | coronaregeling huurcontract | nieuwe leden
 
2022.06.08-09_ALV_congres_duotone_banner
Voorjaarscongres & ALV

Op woensdag 8 en donderdag 9 juni 2022 vinden het voorjaarscongres en de Algemene Ledenvergadering (ALV) van Cultuurconnectie plaats bij onze lidorganisatie Nieuwe Veste in Breda. Inmiddels zijn meer details bekend omtrent het programma. Binnenkort komt ook het aanmeldformulier online. Via de speciale informatiepagina op onze website en via deze nieuwsbrief blijven wij u op de hoogte houden.

Lees meer...
iktoon_banner_hartforukraine
iktoon 2022

Sinds 2016 roept iktoon iedereen op, die in zijn of haar vrije tijd actief aan kunst doet, te tonen wat zij in huis hebben. Alles kan en mag. Van uitvoering, workshop en lezing tot en met tentoonstelling op elke denkbare locatie. Dit jaar gaat de jaarlijkse campagne iktoon ook weer van start, maar anders dan voorheen zal de focus minder op de maand juni komen te liggen en promoten we het hele jaar door diverse activiteiten via de kanalen van iktoon gekoppeld aan een bepaald thema. Dit jaar sluit iktoon aan op de reeds lopende campagne van de culturele en creatieve sector, namelijk hArtforUkraine: culturele organisaties én amateurkunstbeoefenaars worden aangemoedigd om via en met hun iktoon-activiteiten aandacht te schenken aan de situatie in Oekraïne en het podium te delen met de Oekraïense vluchtelingen in Nederland. Meer informatie komt spoedig beschikbaar via de website van iktoon.

Lees meer...
Contract_logo_stadhouders
Nieuw huurcontract? Denk aan een coronaregeling!

Werkt u met publiek? Let dan op bij nieuwe huurcontracten. Het kabinet is namelijk niet meer van plan bij nieuwe coronamaatregelen nog generieke coronasteun te verstrekken. Veel van de coronamaatregelen beperken de publiekstoegang en de omzetverliezen die dit veroorzaakt, komen voortaan voor risico van de ondernemer. Organisaties en ondernemers die voor hun omzet afhankelijk zijn van publiek moeten bij nieuwe contracten daarom een specifieke coronaregeling bespreken. Onze partner Stadhouders Advocaten schreef hierover een artikel.

Lees meer...
 
Certificering
 
Logo_CBCT_4x4

Onlangs ontvingen de volgende leden van Cultuurconnectie het certificaat 'Kwaliteit in Beeld':

Cultuurconnectie feliciteert directeuren Erna Winters (ABC Huis), Jan-Hein Sloesen (CultuurCompaan), Maarten van Dongen (Kunstform), Barbara Brouwer (Phoenix Cultuur) én hun medewerkers met het behalen van het certificaat 'Kwaliteit in Beeld'.

Een overzicht van alle gecertificeerde organisaties kunt u vinden op de website van de CBCT. Voor meer informatie over kwaliteitszorg kunt u terecht bij Jan-Willem Kluën of kijk op onze website.

 
Ledennieuws
 
Nieuwe leden: Volksuniversiteit Lisse en DAT!school

Onlangs heeft Cultuurconnectie weer twee nieuwe leden mogen verwelkomen. In deze Nieuwsbrief stellen zij zich kort aan u voor (klik op de link voor de desbetreffende introductie):

Wilt u met uw organisatie ook lid worden en profiteren van de voordelen van een sterke branchevereniging? Kijk hier voor meer informatie of neem direct contact op met Cultuurconnectie via 030-2303740 of info@cultuurconnectie.nl.

Kunsteducatie Walcheren wordt KEW

Lidorganisatie Kunsteducatie Walcheren heeft in december 2021 haar beleidsplan 2022-2024 gepresenteerd waarin drie  programmalijnen zijn uitgezet: Cultuureducatie, Cultuurparticipatie en Cultuurverbinding. Op basis van die programmalijnen verlaten zij de naam ‘Kunsteducatie Walcheren’ en wordt voortaan de verkorte naam KEW met drie labels gevoerd: KEW Cultuureducatie, KEW Cultuurparticipatie en KEW Cultuurverbinding.

Lees meer...
 
Personalia
Tanya Lodder nieuwe directeur ad interim Digital Playground

Per 1 mei 2022 is Tanya Lodder aangesteld als directeur (ad interim) van lidorganisatie Digital Playground. Zij volgt daarmee Henry Vorselman op die ruim 20 jaar aan Digital Playground verbonden was. Digital Playground is een culturele organisatie die kinderen en jongeren wil leren omgaan met de creatieve mogelijkheden via media. De organisatie is sinds 1998 gevestigd in Rotterdam.

 
Agenda
 
Netwerken
10 mei
Werkgroep CAR-UWO/ABP/B3-organisaties

Op 10 mei om 14:00 uur is er weer een digitale bijeenkomst van de werkgroep CAR-UWO/ABP/B3. Deze bijeenkomst is exclusief voor leden toegankelijk.

ALV_duotone
8 + 9 juni
Voorjaarscongres 2022 & ALV Cultuurconnectie

Op woensdag 8 en donderdag 9 juni 2022 vinden het voorjaarscongres en de Algemene Ledenvergadering (ALV) van Cultuurconnectie plaats.

VU_themadag_800x600
13 oktober
LDOV-COV, 13 oktober 2022

Op 13 oktober 2022 vindt het eerstvolgende Directeuren- en Coördinatorenoverleg (LDOV/COV) plaats op locatie, bij Rozet in Arnhem.