Nieuwsbrief 6, 24 mei 2022

Herstelplan Cultuur | Voorjaarscongres | afscheid Anne Marie 't Hart | duurzaamheid culturele sector
 
2022.05.23_Herstelplan_Cultuur_Uslu_Tritone
Herstelplan Cultuur

Staatssecretaris Gunay Uslu van Cultuur en Media presenteerde gisteren, maandag 23 mei, haar herstelplan voor de culturele sector. Herstel, vernieuwing en groei staan centraal. Dit jaar gaat het om 135 miljoen en in de jaren hierna loopt het bedrag op naar 170 miljoen structureel per jaar voor cultuur. De toekomst van het culturele en creatieve veld heeft door de coronacrisis onder grote druk gestaan en staat nog steeds voor grote uitdagingen. De extra middelen voor cultuur zijn een belangrijke steun in de rug, zo laat de staatssecretaris weten in een brief aan de Tweede Kamer.

Lees meer...
ALV_duotone
Voorjaarscongres & ALV

Op woensdag 8 en donderdag 9 juni 2022 vinden het voorjaarscongres, netwerkbijeenkomsten en de Algemene Ledenvergadering (ALV) van Cultuurconnectie plaats bij onze lidorganisatie Nieuwe Veste in Breda. Inmiddels zijn meer details bekend omtrent het programma. Via de speciale informatiepagina op onze website en via deze nieuwsbrief blijven wij u op de hoogte houden.

Lees meer...
Anne_Marie_tHart_800x600_tritone
Afscheid Anne Marie 't Hart

Na tien jaar neemt Anne Marie ’t Hart, ons hoofd beleidszaken, helaas afscheid van Cultuurconnectie. Ze wordt vanaf 1 juni 2022 wethouder in De Bilt namens GroenLinks. Op 8 juni aanstaande zal zij nog aanwezig zijn bij ons congres en kunnen we afscheid van haar nemen. Wat haar tijd bij Cultuurconnectie en dit afscheid voor haar betekenen, kan zij zelf het beste vertellen.

Lees meer...
Windmills_Lime_banner
Duurzaamheid in de culturele sector 2022

De klimaatcrisis is een van de grootste opgaven van deze tijd. Het verduurzamen van de samenleving is dan ook essentieel. De Boekmanstichting en Bureau 8080 onderzoeken nu voor de tweede keer hoe de cultuursector zich verhoudt tot duurzaamheid en wat de cultuursector op het gebied van duurzaamheid kan betekenen. Cultuurconnectie moedigt iedereen opnieuw aan om deel te nemen aan dit onderzoek. Het heeft de voorkeur dat de vragenlijst wordt ingevuld door degene in uw organisatie die hier het beste inzicht over heeft. Het is niet nodig om vooraf cijfers over uw organisatie op te zoeken en het invullen duurt ongeveer 10 tot 15 minuten.

Lees meer...
 
Certificering
 
Logo_CBCT_4x4

Onlangs ontving het volgende lid van Cultuurconnectie het certificaat 'Kwaliteit in Beeld':

Cultuurconnectie feliciteert directeur John Gubbels én zijn medewerkers met het behalen van het certificaat 'Kwaliteit in Beeld'.

Een overzicht van alle gecertificeerde organisaties kunt u vinden op de website van de CBCT. Voor meer informatie over kwaliteitszorg kunt u terecht bij Jan-Willem Kluën of kijk op onze website.

Rectificatie verzorgingsgebied Phoenix Cultuur

In Nieuwsbrief #5 deden wij melding van de succesvolle certificering van onze lidorganisatie Phoenix Cultuur volgens het certificeringskader Kwaliteit in Beeld. Daarbij vermeldden wij foutief dat Veghel het verzorgingsgebied is van de organisatie, terwijl Phoenix Cultuur de gehele gemeente Meijerijstad bedient. Dat willen wij hiermee rechtzetten. De ontvangst van het officiële kwaliteitscertificaat werd overigens op 13 mei jongstleden gevierd met een feestelijke bijeenkomst.

Lees meer...
 
Ledennieuws
 
Rabarber logo
Nieuwe lid: Rabarber, de theaterschool van Den Haag

Rabarber claimt de oudste (jeugd) theaterschool in Nederland te zijn. Wij zijn blij hen te mogen begroeten als nieuw lid van Cultuurconnectie. Zij stellen zich graag aan u voor.

Wilt u met uw organisatie ook lid worden en profiteren van de voordelen van een sterke branchevereniging? Kijk hier voor meer informatie of neem direct contact op met Cultuurconnectie via 030-2303740 of info@cultuurconnectie.nl.

 
Personalia
Hilda Vliegenthart nieuwe directeur Nieuwe Veste Breda

Hilda Vliegenthart is benoemd tot de nieuwe directeur-bestuurder van lidorganisatie Nieuwe Veste. Zij volgt per 1 oktober 2022 Gertjan Endedijk op, die dan met welverdiend pensioen gaat. Hilda zorgde onder andere voor een financieel gezonde organisatie en realiseerde de bouw van een nieuw cultuurhuis voor kunsteducatie, podiumkunsten en bibliotheek bij De Nobelaer in Etten-Leur.

 
Agenda
 
ALV_duotone
8 + 9 juni
Voorjaarscongres 2022 & ALV Cultuurconnectie

Op woensdag 8 en donderdag 9 juni 2022 vinden het voorjaarscongres en de Algemene Ledenvergadering (ALV) van Cultuurconnectie plaats.

VU_themadag_800x600
13 oktober
LDOV-COV, 13 oktober 2022

Op 13 oktober 2022 vindt het eerstvolgende Directeuren- en Coördinatorenoverleg (LDOV/COV) plaats op locatie, bij Rozet in Arnhem.