Rabarber Den Haag

Rabarber Den Haag claimt de oudste (jeugd) theaterschool in Nederland te zijn. Onlangs heette Cultuurconnectie hen welkom als nieuw lid. Zij stellen zich graag aan u voor.

Rabarber Den Haag

Rabarber begeleidt en stimuleert de creatieve, persoonlijke en sociale ontwikkeling van kinderen en jongeren tot 21 jaar. "We zijn de bakermat van vele talentvolle acteurs, makers en presentatoren. Het is een plezierige school met een toegeweid team en een poule van geweldige vakmensen en ik ervaar hoe de school boogt op een ruime ervaring" zegt Leontine van Vlerken, bestuurder van deze school.

Rabarber heeft door de jaren heen tienduizenden kinderen een tweede huis geboden, waarin zij gezien en gehoord worden, zichzelf kunnen zijn en hun zelfvertrouwen vergroten. In de visie en aanpak van de theaterschool zijn (in de breedste zin van het woord) educatie en participatie onlosmakelijk met elkaar verbonden.

"Creativiteit en verbeeldingskracht zijn onontbeerlijk om je te kunnen verplaatsen in de ander en een andere onbekende werkelijkheid. Dit vergroot het inlevingsvermogen en is de intrinsieke maatschappelijke waarde van cultuur."
-vrij naar Pascal Gielen-

Bij Rabarber werkt een staf van twintig parttime krachten en een professionele poule met circa veertig docenten/makers met in hun kielzog een tiental decorbouwers, kostuummakers en technici. Daarbij worden ze bijgestaan door studenten en vrijwilligers. Rabarber is gevestigd in de oude bibliotheek in het centrum van Den Haag. Naast de lesstudio’s biedt de locatie twee interne theaterzalen (65 en 110 zitplaatsen), een theaterfoyer met bar, een naaiatelier, kostuumzolders, kantoren, docentenkamer, houtatelier en receptie. Ook beschikt Rabarber over een broedplaats in de oude Appelloods in Den Haag.