Nieuwsbrief 8, 5 juli 2022

Fijne zomer | nominatie Zoom-project | ontwikkeling certificeringskader | interview Willem van Moort
 
Cultuurconnectie_zomer
Nominatie Zoom-project

Trots melden wij als Cultuurconnectie dat wij samen met onze partners Zoom en Duppal met het Zoom-project genomineerd zijn voor de Computable Awards 2022, categorie Partnerproject. Vanaf vandaag kan er gestemd worden. De publieksstem bepaalt voor de helft wie er uiteindelijk gaat winnen, de andere helft is in handen van de vakjury. Computable reikt voor de zeventiende keer op rij de awards uit. Deze prijzen worden toegekend aan bedrijven, projecten en personen die zich volgens Computable-lezers in het afgelopen jaar nadrukkelijk hebben onderscheiden. Vindt u ook dat wij als branche met het Zoom-project deze award verdienen? Via de stemmodule vult u uw gegevens in. U ontvangt vervolgens per e-mail uw unieke stemlink om te stemmen. Wilt u nog eens lezen welke successen zijn behaald met de Zoom-projecten?

Lees meer...
Willem_van_Moort_fotocompilatie
Afscheid Willem van Moort

Op 1 juli jongstleden nam Willem van Moort afscheid van BplusC in Leiden, na ruim 14 jaar verbonden te zijn als voorzitter van de Raad van Bestuur. Hij droeg per 1 mei al het stokje over aan zijn opvolger, maar is tot zijn afscheid deze zomer een rol in het bestuur van BplusC blijven vervullen. Willem van Moort heeft in verschillende hoedanigheden belangrijke sleutelposities vervuld in onze branche, waaronder zelfs een periode als bestuursvoorzitter van de branchevereniging. Cultuurconnectie sprak met hem, deze sleutelfiguur uit de sleutelstad, over zijn werk, zijn drijfveren en zijn visie op de branche en haar maatschappelijke functie.

Lees meer...
DEN_Academy_800x600
Omarm digitale kansen

Hoe kiest u de juiste focus in uw digitale strategie? In het managementprogramma van de DEN Academie vernieuwt u de digitale visie en strategie van uw organisatie. U leert over de kansen van samenwerking in netwerken en leiderschap in digitale transformatie. Deze training is voor managers en directeuren met de ambitie om digitaal te innoveren en vindt plaats in het najaar van 2022.

Lees meer...
Logo_Code_Diversiteit_Inclusie_4x3
Inzending &Awards 2022 geopend

De zomervakantie is in aantocht en dat leent zich uitstekend voor het nomineren van een project of persoon voor de &Awards, die door de rijkscultuurfondsen worden mogelijk gemaakt. Gunt u ook iemand uit uw netwerk deze prijs? Nomineer een persoon of project en wijs ook binnen uw netwerk op het nieuwsbericht op de website van Code Culturele Diversiteit & Inclusie.

Lees meer...
Fijne zomer!

Tijdens de zomerperiode is het kantoor van Cultuurconnectie in verband met vakanties beperkter bezet. Wel zijn we de gehele zomer telefonisch en via e-mail bereikbaar. De eerstvolgende nieuwsbrief kunt u eind augustus tegemoet zien. Namens bestuur, directie en medewerkers wensen wij u een hele fijne zomer toe!

 
Certificering
 
Logo_CBCT_4x4

Onlangs ontvingen de volgende leden van Cultuurconnectie het certificaat 'Kwaliteit in Beeld':

Cultuurconnectie feliciteert directeuren Wiebren Buma (Cultuur Kwartier Sneek), Marijke Licher (HART) én hun medewerkers met het behalen van het certificaat 'Kwaliteit in Beeld'.

Een overzicht van alle gecertificeerde organisaties kunt u vinden op de website van de CBCT. Voor meer informatie over kwaliteitszorg kunt u terecht bij Jan-Willem Kluën of kijk op onze website.

Doorontwikkeling certificeringskader Kwaliteit in Beeld

Dit voorjaar is een start gemaakt met de doorontwikkeling van het certificeringskader Kwaliteit in Beeld. Een werkgroep, met daarin een afvaardiging vanuit de branchevereniging, zorgt voor inhoudelijke input. In het najaar zullen nog enkele digitale bijeenkomsten voor leden van Cultuurconnectie en de Vereniging van Openbare Bibliotheken (VOB) plaatsvinden. Het doel hiervan is om de vragen en inbreng van de achterbannen op te halen en te verwerken in het definitieve voorstel voor het certificeringskader. Zodra data en tijdstippen bekend zijn, zullen de leden van Cultuurconnectie hierover persoonlijk worden geïnformeerd. Ook de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT) zal in de aanloop naar die bijeenkomsten de nodige informatie op haar website plaatsen.

Lees meer...
 
Personalia
Rianne Brouwers nieuwe directeur CKC & partners

Op 1 juli 2022 is Rianne Brouwers gestart als nieuwe directeur van CKC & partners (Zoetermeer). Zij heeft het stokje overgenomen van Han Eygenraam, die sinds 1 oktober 2021 waarnemend directeur is geweest. Samen met Natan Heikens (artistiek leider) vormt zij vanaf 1 juli 2022 de directie van CKC & partners.

Lees meer...

 
Agenda
 
VU_themadag_800x600
13 oktober
LDOV-COV

Op 13 oktober 2022 vindt het eerstvolgende Directeuren- en Coördinatorenoverleg (LDOV/COV) plaats op locatie, bij Rozet in Arnhem. Deze bijeenkomst is alleen toegankelijk voor leden van Cultuurconnectie.