Nieuwsbrief 9, 16 augustus 2022

najaarscongres & ALV 2022 | nominatie Zoom-project | Cultuurmonitor
 
ALV_duotone_banner_2022.11.17
Save-the-date: najaarscongres & ALV 2022

Op donderdag 17 november 2022 zullenl het najaarscongres en de algemene ledenvergadering van Cultuurconnectie plaatsvinden. Noteer deze datum alvast in uw agenda. Cultuurconnectie houdt u via de nieuwsbrief en speciale informatiepagina op de hoogte van ontwikkelingen rondom programma, sprekers en locatie.

Lees meer...
Computable_Awards_2022_compositie_Zoomproject
Nominatie Zoom-project

Trots meldden wij als Cultuurconnectie dat wij samen met onze partners Zoom en Duppal met het Zoom-project genomineerd zijn voor de Computable Awards 2022, categorie Partnerproject. Er kan tot en met zondag 11 september 2022 gestemd worden. De publieksstem bepaalt voor de helft wie er uiteindelijk gaat winnen, de andere helft is in handen van de vakjury. Computable reikt voor de zeventiende keer op rij de awards uit. Deze prijzen worden toegekend aan bedrijven, projecten en personen die zich volgens Computable-lezers in het afgelopen jaar nadrukkelijk hebben onderscheiden. Vindt u ook dat wij als branche met het Zoom-project deze award verdienen? Stem via de stemmodule. Wilt u nog eens lezen welke successen zijn behaald met de Zoom-projecten?

Lees meer...
Nieuwe socialemediacampagne volksuniversiteiten

Na de succesvolle socialemediacampagnes van vorig jaar, voeren wij aan het begin van het cursusjaar 2022-2023 opnieuw een socialemediacampagne voor volksuniversiteiten uit. Deze derde landelijke socialemediacampagne voor volksuniversiteiten gaat op 18 augustus 2022 van start en duurt zes weken. Aan het einde van 2022 en begin van 2023 zal deze nogmaals vier weken herhaald worden. Deze campagne wordt mogelijk gemaakt door de Stichting tot Steun aan het Volksuniversiteitswerk en wordt opnieuw uitgevoerd door preferred supplier SDIM.

Congres Podia, Festivals & Evenementen

Op 19 september 2022 vindt, na twee overgeslagen corona-jaren, het Congres Podia | Festivals | Evenementen weer ‘ouderwets’ live plaats. Locatie is wederom in TivoliVredenburg en de Social Impact Factory te Utrecht. De Vereniging van Evenementenmakers (VVEM) en de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF) presenteren in samenwerking met TivoliVredenburg, Ticketmaster en vele anderen weer een informerende en inspirerende dag. Het congres is er voor iedereen die de Nederlandse live- (pop)muziek- en evenementenwereld een warm hart toedraagt. Kijk voor meer informatie en aanmeldmogelijkheden op de website van het congres.

Boekman_Cultuurmonitor_banner
Regionale Cultuurmonitor 2022

In samenwerking met Atlas Research ontwikkelde de Boekmanstichting de Regionale Cultuurmonitor. Dit instrument wordt op donderdag 15 september 2022 in Eindhoven gepresenteerd tijdens een middagprogramma. Meer informatie is te vinden op de website van de Boekmanstichting.

Lees meer...
 
Certificering
 
Logo_CBCT_4x4

Onlangs ontving het volgende lid van Cultuurconnectie het certificaat 'Kwaliteit in Beeld':

Cultuurconnectie feliciteert directeur Leo Adriaanse (KEW) én zijn medewerkers met het behalen van het certificaat 'Kwaliteit in Beeld'.

Een overzicht van alle gecertificeerde organisaties kunt u vinden op de website van de CBCT. Voor meer informatie over kwaliteitszorg kunt u terecht bij Jan-Willem Kluën of kijk op onze website.

 
Ledennieuws
 
Méér Muziek in de Klas Bokaal voor Waterland

Op zondag 10 juli 2022 is in Purmerend de Méér Muziek in de Klas Bokaal uitgereikt aan de regio Waterland. Tijdens een groot feest vol met optredens ter ere van het 60-jarig bestaan van Muziekschool Waterland mochten de directeur van de muziekschool en wethouders van de gemeenten Waterland, Purmerend en Wormerland de ereprijs in ontvangst nemen.

Lees meer...
 
Personalia
Cultuurbedrijf Tiel Nico Baars

foto: Anne van Zantwijk

Nico Baars nieuwe directeur Cultuurbedrijf Tiel

Met ingang van 1 juli 2022 is Nico Baars de nieuwe directeur van het Cultuurbedrijf Tiel. Hij volgt Ruud van Zuilen op die eind juni uit dienst is getreden wegens het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. Nico Baars gaat als directeur leiding geven aan Schouwburg & filmtheater Agnietenhof en Cultuurcentrum Zinder

 
Agenda
 
Logo_LKCA_vierkant
23 september
Landelijke dag Amateurkunstondersteuning

De Landelijke dag voor Amateurkunstondersteuning wordt georganiseerd door het LKCA. Meer informatie over programma en sprekers is terug te vinden op de website van het LKCA.

VU_themadag_800x600
13 oktober
LDOV-COV, 13 oktober 2022

Op 13 oktober 2022 vindt het eerstvolgende Directeuren- en Coördinatorenoverleg Volksuniversiteiten (LDOV-COV) plaats, bij Rozet in Arnhem. Deze bijeenkomst is alleen toegankelijk voor leden van Cultuurconnectie.

ALV_duotone
17 november
Najaarscongres & ALV 2022

Op donderdag 17 november 2022 zullen het najaarscongres en de algemene ledenvergadering van Cultuurconnectie plaatsvinden.