Nieuwsbrief Special 2022, nr. 2

Heeft u het ledenvoordeel al benut?
 
Euros_magentaU kunt als lid van Cultuurconnectie profiteren van de aantrekkelijke afspraken die Cultuurconnectie voor haar leden heeft gemaakt met verschillende partners en preferred suppliers. Geniet van veelal unieke voordelen, zowel financieel (kortingen) als inhoudelijk (advies, voorlichting en ondersteuning). In deze ledenbrief informeren onze partners en preferred suppliers u over lopende zaken, aantrekkelijke kortingen en nieuwe ontwikkelingen.

Logo_AFAS_Software
Haal het maximale uit de standaard

AFAS Software ontwikkelt innovatieve softwareproducten voor de zakelijke markt en nemen daarbij graag hun maatschappelijke verantwoordelijkheid. Een goed voorbeeld is het Spoorwegmuseum in Utrecht. Bij het Spoorwegmuseum ligt in eerste instantie de aandacht bij het publiek en de collectie. Niet bij de ondersteunende processen. Dat was heel lang niet zo'n groot probleem, maar met de jaren groeide toch de behoefte aan een strakkere administratie. Hoe ze dit hebben opgelost leest u hier. AFAS organiseert meerder keren per jaar inspiratiedagen die u kosteloos kunt bijwonen. U neemt een kijkje in de keuken van AFAS, zij delen graag hun ervaring met u. In september is het thema duurzaamheid of een dag speciaal voor de marketeers.

Lees meer...
VGZ_Gezond Werkgeverschap 4x3
Gezond werkgeverschap

Gezonde medewerkers, die gelukkig zijn binnen en buiten hun functie. Daar helpt VGZ u graag bij. En ze hebben iets nieuws opgezet, speciaal voor u: het Gezond Werkgeverschap Platform. Een platform van én voor HR-professionals. Bomvol met informatie en inspiratie over allerlei vitaliteitsthema’s: van werkstress tot hybride werken en van grensoverschrijdend gedrag tot diversiteit & inclusie. Hoe gaan andere HR-professionals met deze thema’s om? Neem een kijkje op het Gezond Werkgevers Platform.

Lees meer...
Zilveren Kruis_totaalcheck_4x3
Gezonder leven is geen wedstrijd

Ook de kleine stappen tellen mee. Ontdek wat meetelt voor uw gezondheid. En ga aan de slag met de TotaalCheck van Zilveren Kruis. De TotaalCheck geeft inzicht in het totaalplaatje van uw gezondheid en die van uw medewerkers. Bewegen, ontspannen, eten, slapen, plezier in het werk, maar ook waar u woont. Het telt allemaal mee als het om gezondheid gaat. Zilveren Kruis helpt u op weg met tips, inspirerende verhalen en oplossingen die passen bij uw situatie. Zodat eenieder zijn gezondheid eenvoudig kan verbeteren.

Lees meer...
Logo_STEAD_Advisory
Vastgoedvraagstuk?

STEAD Advisory begeeft zich op het snijvlak van vastgoed en cultuur. Zij begeleiden uw vastgoedvraagstukken en kijken samen met u naar de juiste passende huisvesting voor uw organisatie. Dat doen ze vanuit het perspectief dat u zo optimaal mogelijk moet kunnen functioneren in uw huisvesting. Vanuit hun jaren lange ervaring en opgebouwde kennis met betrekking tot het realiseren van passende huisvesting voor culturele instellingen, zowel op het vlak van gebruik als het begeleiden van bouwprocessen is STEAD de ideale partner voor uw organisatie

Lees meer...
Logo_PS_Eagerly_540x540
Advies bij aanpak digitale transitie

Staat u voor de opgave om een nieuwe (online) software applicatie te selecteren, dan helpt Eagerly u graag. Als preferred supplier van Cultuurconnectie werkt Eagerly voor een heel aantal leden en heeft het bureau ruime ervaring met cursusadministratie, CRM, ticketing, statistieken en e-mailmarketing. Eagerly helpt u met inventarisatie, onderzoek en implementatie. Lees meer over hun ervaring en aanpak!

Lees meer...
Cursad_logo_centered_1200x900
Efficiënt automatiseren

Al meer dan 25 jaar een begrip bij muziekscholen, centra voor de kunsten en projectorganisaties voor onderwijsprojecten. Cursad verzorgt en automatiseert het gehele proces van inschrijving tot nota en van het beheer van de lespraktijk tot de digitale communicatie. En geeft een helder en inzichtelijk systeem voor uw organisatie met een brede uitleg in het functie overzicht.

Lees meer...
Logo_Planned_Culture_4x4
Planningsuitdaging en oplossing

Planned Culture is het digitale inschrijf-, plannings- en communicatiesysteem om het interne proces van cultuureducatie efficiënter en professioneler te maken. De planning van menu’s, vrij aanbod, Cultuureducatie met Kwaliteit (CmK), verrijkte schooldagen en expertise aanbod in één systeem. U kunt aanbieders en vakdocenten een rol geven, waardoor veel tijdwinst wordt behaald. Is uw organisatie gebaat bij digitalisering van het proces rondom cultuureducatie? Vraag het uw planafdeling! Zij kennen de uitdagingen en complexiteit van het proces. Lees hier vijf planningsuitdagingen én oplossingen.

Lees meer...
Stadhouders_Logo_4x3
Actie: gratis boek

Met gepaste trots presenteert Stadhouders Advocaten de 13e druk van hun boek Arbeidsrecht in de Praktijk. In deze vernieuwde uitgave beschrijven zij het arbeidsrecht in brede zin op een praktische manier. HR-adviseurs en directeuren kunnen hiermee meteen aan de slag. Natuurlijk zijn alle nieuwe ontwikkelingen beschreven.
ACTIE: Stadhouders Advocaten geeft vijf gratis exemplaren van hun nieuwe boek aan de eerste vijf personen die een e-mail sturen aan kantoor@stadhouders.nl.

Lees meer...
Logo_Mazars_2C_highres
Belastingplicht voor not for profit organisaties

De sector is in beweging. De maatschappij heeft steeds hogere verwachtingen van de activiteiten van not for profit organisaties, én subsidies en giften zijn niet langer vanzelfsprekend. Veel organisaties zoeken naar nieuwe verdienmodellen. En winstoogmerk of niet, de mate waarin uw organisatie een onderneming drijft (en extra inkomsten genereert) is medebepalend voor de mate waarin u belastingplichtig bent. Bent u volledig in control op het gebied van omzetbelasting, vennootschapsbelasting en loonheffingen? De specialisten van Mazars hebben veel ervaring met de (afstemming van de) belastingplicht van culturele instellingen.

Lees meer...
Logo_PS_Ecclesia_4x3_WEB
Wie is aansprakelijk?

Culturele organisaties kunnen te maken krijgen met diverse soorten aansprakelijkheden. Denk hierbij aan contractuele aansprakelijkheid, omdat u derden of zzp’ers inhuurt voor de uitvoering van uw activiteiten. Ook kunt u te maken krijgen met bepaalde aspecten rondom werkgevers-aansprakelijkheid. Denk daarbij aan letselschade van uw werknemers. Welke vormen van aansprakelijkheid spelen bij úw organisatie? Neem het samen met Ecclesia onder de loep.

Lees meer...
Logo KAeP
Besturen of toezicht houden?

De inrichting van bestuur en toezicht binnen verenigingen en stichtingen blijft in beweging. Sinds de inwerkingtreding van de Wet bestuur en toezicht rechtspersonen (WBTR) en de hernieuwde Governance Code Cultuur ziet KAeP Notaris& dat binnen verenigingen en stichtingen (klein en groot) steeds vaker wordt overwogen om de overstap te maken naar een bestuursmodel met een bestuur en een raad van toezicht.

Lees meer...
Logo_SDIM_New_4x3
Online marketing workshops

SDIM heeft meer dan 15 jaar ervaring opgebouwd in de online marketing. Naast het aanvragen en optimaal inrichten van de Google Grants helpen zij allerlei bedrijven met de inzet van online marketing in de verschillende fases van het aankoopproces. De senior specialisten van SDIM nemen u op interactieve wijze mee in de workshop Data-management (Google Analytics), SEO Copywriting en Linkwerving (-building).

Lees meer...
BHV.nl_Logo
Veiligheidschecklist

BHV.NL zet september in het teken van evalueren. Evalueert uw organisatie ieder jaar hoe het ervoor staat met de veiligheid? Door ieder jaar te kijken naar de risico's en verbeterpunten, weet u waar u staat als organisatie. Maak de balans op en download de gratis veiligheidscheck via de website van BHV.NL.

Lees meer...
Meer informatie

Een overzicht van alle partners en preferred suppliers vindt u op deze pagina op onze website.

Voor eventuele vragen of wensen betreffende collectief ledenvoordeel kunt u contact opnemen met René de Kok, commercieel manager bij Cultuurconnectie, telefoon 030-2303740 of e-mail r.dekok@cultuurconnectie.nl.