Nieuwsflits, 9 maart 2022

UPDATE: voortzetting campagne cultuursector voor Oekraïne (#?rtForUkraine)
 
H-ArtForUkraine_700x300


Afgelopen weekeinde vond de actie #?rtForUkraine plaats en zijn vanuit de hele culturele en creatieve sector organisaties en individuen in actie gekomen voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. Velen hebben daarbij aangehaakt op de campagne #?rtForUkraine die vanuit de Taskforce culturele en creatieve sector werd opgestart. Meer dan 250 organisaties - van klein tot heel groot en door het hele land - hebben hun acties aangemeld en overal waren de hashtags, de logo's en het Oekraïnse blauw-geel terug te zien: op gebouwen, posters, verlichting, donatieboxen, enzovoort. Ook op sociale media waren zeer velen actief voor de campagne. Een overzicht van organisaties die hun actie hebben aangemeld, is terug te vinden op de website voor deze campagne.

Voortzetting campagne

Ook na de acties van het afgelopen weekeinde blijft de nood voor de inwoners van Oekraïne bestaan. De activiteiten en inzamelingen vanuit onze sector die ook nu nog worden ondernomen om hen te steunen, kunnen onder de noemer #hArtforUkraine worden voortgezet tot 31 maart 2022. Aanmelden van uw activiteiten en acties blijft mogelijk via dit online formulier.

Giro555

Het bedrag van de totale opbrengst voor Giro555 van ?rt for Ukraine wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt. Met deze opbrengsten levert de culturele en creatieve sector een belangrijke bijdrage aan de acute steun voor zowel mensen die op de vlucht zijn, als degenen die achter blijven. Niet iedereen heeft de mogelijkheid om ook een financiële bijdrage te doen, en sommigen hebben zelf een bestemming voor de donaties gekozen, hetgeen wij uiteraard ook toejuichen. Het tonen van solidariteit en steun blijft evenzeer belangrijk.

Participatie van en in onze branche

Cultuurconnectie ziet mogelijkheden waarin onze branche op het vlak van cultuurparticipatie veel kan betekenen, bijvoorbeeld voor Oekraïnse vluchtelingen die inmiddels in Nederland zijn aangekomen. En voor gemeenten, die op zoek zijn naar een creatieve samenwerkingspartner in het ontwikkelen, vormgeven en een platform bieden voor ondersteuningsacties voor Oekraïne, is onze branche een natuurlijke partner. We zien dat er in de kunst- en cultuurbeoefening door amateurs een behoefte is om steun en solidariteit zichtbaar te maken. Ook daarin kan onze branche helpen door te faciliteren, te ondersteunen en acties in de amateurkunstbeoefening een podium te geven, bijvoorbeeld van eigen leerlingen en cursisten, al dan niet gezamenlijk met scholen of samen met de Oekraïners die hier zijn. Via cultuureducatie aan (kinderen van) Oekraïnse vluchtelingen kunnen we ze helpen om afleiding, troost en een positieve belevenis te geven. U kunt dus veel betekenen. Om uw acties landelijk bekend te maken kunnen ze worden aangemeld via de website van de campagne (www.h-artforukraine.nl), maar ook bij Cultuurconnectie. Wij besteden er dan aandacht aan via onze communicatiekanalen. Maak uw eigen activiteiten in ieder geval herkenbaar door de hashtags van de campagne te gebruiken.

#?rtforUkraine #hArtforUkraine


Nieuwsbrief_banner_oekraine_2022.03.01