Ledenbrief 2023.24.840.Wvm.kk

UITNODIGING: Voorjaarscongres 'Samen kijken naar de toekomst' donderdag 20 april 2023
 

Geachte {heermevrouw} {achternaam},

Op donderdag 20 april aanstaande organiseren wij ons Voorjaarscongres bij onze lidorganisatie Lindenberg Cultuurhuis in Nijmegen. Tijdens ons Voorjaarsconges vinden een publiek toegankelijk congresprogramma en de Algemene Ledenvergadering (exclusief voor onze leden) plaats. Wij nodigen u van harte uit om op 20 april 2023 deel te nemen aan het inhoudelijke congresprogramma, inclusief netwerklunch en de afsluitende netwerkborrel.

Thema: Samen kijken naar de toekomst

Waarom weet iedereen waarom sporten goed voor je is en is dat voor de buitenwereld voor cultuureducatie en -participatie niet zo vanzelfsprekend? Wat kunnen wij leren van de sport, zij van ons en bovenal waar kunnen wij elkaar versterken? Samen met de detailhandel optrekken en win-win creëren in de winkelstraat? Wat is eigenlijk de impact van onze branche? Welke uitdagingen liggen er op het gebied van werkgeverszaken, lobby en zichtbaarheid van de branche? Op al deze vragen wordt antwoord gegeven tijdens het voorjaarscongres van Cultuurconnectie op 20 april aanstaande. Samen -met de branche, de sport, de detailhandel en anderen- kijken we naar de toekomst.

Wat begon met de vraag aan de leden tijdens het najaarscongres afgelopen november in Huis73 te ’s-Hertogenbosch om mee te denken met het werkplan van Cultuurconnectie en samen te kijken naar de toekomst van de branche, leidde via verschillende interessante gesprekken en met name de Cultuurconnectie-roadshow door heel Nederland, tot een inhoudelijk boeiend congresprogramma dat onder leiding staat van journalist, televisiemaker, columnist en Nijmegenaar Fons de Poel.

Johan Wakkie, mede als directeur 21 jaar werkzaam bij de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond, maar ook belangrijke functies had bij organisaties als de Nederlandse Sport Federatie (NSF), het Nederlandse Olympische Comité (NOC), het Jeugdsportfonds, het Nederlands Blazers Ensemble én vier jaar voorzitter van de Stuurgroep Sport en Cultuur, neemt ons als keynote mee onder de titel: ‘Sport bewegen en Cultuur: Hand in Hand’. “De scheiding tussen sport en cultuur is niet groot, de verbinding wel…”

In een paneldiscussie wordt u vervolgens na de netwerklunch meegenomen door boeiende paneldeelnemers, met even zo boeiende thema’s met naast keynote Johan Wakkie, Katie Schreiber van Platform ACCT, Lucien Kembel, directeur-bestuurder LKCA, en Willem Leyh van DNWS. Aansluitend volgen interessante sessies over onderwerpen die zijn benoemd en onderbouwd in de roadshowsessies met leden van Cultuurconnectie: Impact meting, ZZP’ers en actuele ontwikkelingen, Digitalisering & sociale media, Diversiteit en inclusie. Vier interessante thema’s waar u voor uzelf een keuze uit kunt maken en ook hier weer uw actieve bijdrage aan kunt leveren. Kortom, een vol en interessant programma voor leden, relaties en branchegenoten van Cultuurconnectie, dat afgesloten wordt met een netwerkborrel. Deze editie mag u zeker niet missen!

Programma

(wijzigingen voorbehouden)

12.00 uurInloop met koffie en thee
12:15 uurOpening congresprogramma 'Samen kijken naar de toekomst' door dagvoorzitter Fons de Poel
12:30 uurKeynote Johan Wakkie: 'Sport bewegen en Cultuur: Hand in Hand'
13:15 uurNetwerklunch Lindenberg
14:15 uurPanelgesprek met Johan Wakkie, Katie Schreiber (Platform ACCT), Lucien Kembel (LKCA) en Willem Leyh (DNWS) onder leiding van Fons de Poel
15:15 uurPauze
15:45 uurThema-buffet:
• Impact meting
• ZZP'ers en actuele ontwikkelingen
• Digitalisering en sociale media
• Diversiteit en inclusie
16:30 uurAfsluiting congres door dagvoorzitter Fons de Poel
17:00 uurNetwerkborrelN.B. Voor meer gedetailleerde informatie over het programma en sprekers kunt u terecht op de speciale informatiepagina van Cultuurconnectie.

Aanmelden

Deelname aan het Voorjaarscongres 2023 van Cultuurconnectie is gratis voor leden en relaties van Cultuurconnectie. Aanmelden kan via het online aanmeldformulier voor genodigden (voor leden is er een apart aanmeldformulier, inclusief Algemene Ledenvergadering. Er is beperkt plek, dus wees er snel bij.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over het Voorjaarscongres 2023 of bent u op zoek naar aanvullende praktische informatie? Ga dan naar de speciale informatiepagina of neem contact met ons op via info@cultuurconnectie.nl of 030-2303740.

Met vriendelijke groet,


Willem van Moort
Directeur Cultuurconnectie a.i.