De Oudertelefoon

De Oudertelefoon is een anonieme hulplijn die ouders kunnen raadplegen wanneer het thuis even te veel wordt.

De Oudertelefoon
Rini Brakkee

Via de Oudertelefoon kunnen ouders praten over alles dat men tegenkomt in het ouderschap, de gezinssituatie en als opvoeder. De professionals van de Oudertelefoon vinden niets gek, raar, te groot of te klein. Ouders mogen bellen als ze vragen hebben, zorgen, twijfels, problemen of om gewoon even te sparren. De vrijwilligers van de Oudertelefoon zijn getrainde professionals, die zonder oordeel luisteren. De professionals van de Oudertelefoon geven geen kant-en-klare tips of adviezen, maar stellen de juiste vragen om te helpen bij een volgende stap te komen. Als ouder of opvoeder kent men immers zelf de eigen situatie het best. De Oudertelefoon helpt graag om daar weer met een frisse blik naar te kunnen kijken.

De Oudertelefoon biedt iedere opvoeder in Nederland gratis, direct en anonieme ondersteuning en een luisterend oor. Via telefoon (085-1304658) en chat (oudertelefoon.nl), iedere doordeweekse dag en avond.

U kunt als lid van Cultuurconnectie bijdragen aan de missie van De Oudertelefoon om ouders en opvoeders te informeren over het bestaan van en de mogelijkheden bij de Oudertelefoon. Op 14 juni jongstleden stuurden wij u posters en flyers per post; Wilt u de posters ophangen en de flyers op een daarvoor geschikte plek binnen uw organisatie neerleggen?