Nieuwsbrief 12, 29 november 2023

Terugblik najaarscongres | afscheid Jan Brands | uitreiking Steinmetz-penning | voucher voor zzp'er
 
2023_compliatie_najaarscongres

© Remco Zwinkels

Terugblik najaarscongres Cultuurconnectie 2023

Op donderdag 16 november 2023 vonden de Algemene Ledenvergadering, cao-vergadering, het najaarscongres van Cultuurconnectie en het afscheid van directeur Jan-Brands-Leever plaats bij lidorganisatie Theaterschool Rabarber. Het thema was Diversiteit en inclusie en de toekomst van cultuureducatie en -participatie!. Tijdens het ochtendprogramma was daarnaast de verrassing groot voor Ank Hasselbach, voorzitter van de Stichting tot steun aan het volksuniversiteitswerk. Zij ontving onder luid applaus de Professor dr. S.R. Steinmetz-penning voor haar jarenlange toewijding en inzet voor volksuniversiteiten in Nederland. Nora El Abdouni nam tijdens haar keynote de goedgevulde zaal mee met de interactieve sessie ‘Je ziet het pas als je het doorhebt’. Na de pauze sprak eerst Saskia Bruines (wethouder Cultuur gemeente Den Haag) en vond er aansluitend een interactief gesprek met de zaal plaats onder leiding van Marjolein de Boer (Academie voor Cultuurmanagement) met bijdragen van onder andere Noor Sloterdijk (Code D&I), Marijn Cornelis (Cultuurschakel Den Haag) en Marco de Souza (Leerorkest en Muziekcentrum Zuidoost Amsterdam). Het congres werd afgesloten met een terugblik op 13,5 prachtige jaren van directeur Jan Brands-Leever bij Kunstconnectie en Cultuurconnectie, die deze middag afscheid nam. Op onze website kunt u een samenvatting van deze dag lezen en in beeld bekijken.

Afscheid Cultuurconnectie-directeur Jan Brands-Leever

Tijdens het Najaarscongres 2023 nam Jan Brands-Leever afscheid als directeur van Cultuurconnectie. Verenigingsleden, relaties, collega's en vrienden blikten met hem terug op 13,5 prachtige, intense en intensieve jaren van “de mooiste baan van Nederland”. Jan nam afscheid als directeur van de branchevereniging, maar niet van de branche! Hij is per 1 december 2023 directeur van lidorganisatie Kunstenhuis Idea. Als gepassioneerd pleitbezorger voor het belang van cultuureducatie en -participatie schreef hij vlak voor zijn vertrek nog enkele dringende adviezen aan het nieuw te vormen kabinet. Centraal staan de verbetering van de positie van de zzp’ers en de toegankelijkheid van cultuur voor iedereen. Lees meer...

Professor dr. S.R. Steinmetz-penning voor Ank Hasselbach
Ank Hasselbach_Steinmetz

© Remco Zwinkels

Op donderdag 16 november 2023 heeft Ank Hasselbach, voorzitter van de Stichting tot steun aan het volksuniversiteitswerk, 

de Professor dr. S.R. Steinmetz-penning ontvangen. Tijdens het najaarscongres van Cultuurconnectie bij Rabarber in Den Haag ontving Ank Hasselbach onder luid applaus de penning voor haar jarenlange toewijding en inzet voor Volksuniversiteit Arnhem, als voorzitter en bestuurslid van de Stichting tot steun aan het volksuniversiteitswerk én als warm pleitbezorger van het volksuniversiteitswerk.
Lees meer...

Mazars_Seminar Maatschappeljke organisaties_kleiner
Seminar voor Maatschappelijke Organisaties

Op dinsdag 16 januari 2024 organiseert partner Mazars een seminar voor Maatschappelijke Organisaties. Egon de Prouw (sectorleider Maatschappelijke organisaties) geeft aan waarom u dit seminar niet mag missen: “Keynote Jörgen Raymann neemt u mee, op zijn kenmerkende wijze – met humor en zelfspot – in zijn verhaal over diversiteit en inclusie. Daarnaast hebben wij een boeiend programma samengesteld met interactieve workshops over Loonheffingen, Governance, Digitale transformatie en ESG.” Het seminar sluit daarmee onder andere aan op het najaarscongres van Cultuurconnectie en andere interessante actuele thema's.
Lees meer...

VGZ_Zilveren Kruis_Banner_Wandeling_2023
Zorgverzekeringen 2024: voordeel voor u en uw medewerkers/zzp'ers/vrijwilligers

Het is bijna weer zover: het einde van het jaar komt in zicht. Dat betekent dat men weer gaat nadenken over de zorgverzekering, ook de medewerkers, zzp’ers en vrijwilligers van Cultuurconnectie-leden. Cultuurconnectie heeft met twee verzekeraars voor 2024 opnieuw collectieve afspraken gemaakt voor haar leden: VGZ en Zilveren Kruis. Laat als lid uw medewerkers, vrijwilligers, bestuurders en zzp’ers gebruik maken van de voordelen en collectiviteitskorting van Cultuurconnectie. Ook de werkgever profiteert van de extra afspraken die wij hebben gemaakt. Leden ontvingen hierover deze ledenbrief met uitgebreide informatie.

De Kunst van Later – Voucher voor Pensioenadvies voor zzp'ers

Zzp’ers kunnen op verschillende manieren sparen voor later. De keuze is reuze en dus ook lastig. Wanneer starten met sparen? Welke mogelijkheden zijn er? Wat is een goede partij om bij aan te sluiten en wat is genoeg? Via Oog voor Impuls kunnen zzp’ers in de culturele en creatieve sector nu tijdelijk een voucher voor pensioenadvies aanvragen en daarmee de antwoorden op al deze vragen krijgen.

 
Certificering
 
Logo_CBCT_4x4

Onlangs ontvingen onderstaande leden van Cultuurconnectie het certificaat 'Kwaliteit in Beeld':


Cultuurconnectie feliciteert directeur-bestuurders Angelina Schoonewille (Kaliber Kunstenschool) en Bas Verberk (Factorium Cultuurmakers) én hun medewerkers met het behalen van het certificaat 'Kwaliteit in Beeld'.

Een overzicht van alle gecertificeerde organisaties kunt u vinden op de website van de CBCT. Voor meer informatie over kwaliteitszorg kunt u terecht bij Jan-Willem Kluën of kijk op onze website.