Afscheid Cultuurconnectie-directeur Jan Brands-Leever

Tijdens het Najaarscongres 2023 nam Jan Brands-Leever afscheid als directeur van Cultuurconnectie. Verenigingsleden, relaties, collega's en vrienden blikten met hem terug op 13,5 prachtige, intense en intensieve jaren van “de mooiste baan van Nederland”.

afscheid Jan Brands-Leever
Chelsey Valentina

Chelsy Valentina, de eerste Jonge Stadsdichter van Den Haag droeg met verve de gedichten VRIJ en de Kracht van je stem uit eigen werk voor en opende daarmee het afscheid.

Joni Kling

Kunstenares Joni Kling schilderde live een impressie van de hele dag en het kunstwerk werd Jan als cadeau aangeboden door het bestuur van Cultuurconnectie.

Jan Brands Berend Schans

Berend Schans (directeur VPNF) sprak Jan en alle aanwezigen toe aan de hand van steekwoorden opgehaald bij Jan, zijn collega's en goede bekenden.

Jan Brands Willem van Moort

Uiteraard bedankte Jan ook alle aanwezigen, leden, bestuursleden, goede bekenden en het Cultuurconnectie-team. Willem van Moort (directeur ad interim) werd onderscheiden met een speciale persoonlijke onderscheiding.

afscheid Jan Brands

De hele zaal bedankte Jan in koor in drievoud!

Jan nam afscheid als directeur van de branchevereniging, maar niet van de branche! Hij is per 1 december 2023 directeur van lidorganisatie Kunstenhuis Idea, het Cultuurcentrum in De Bilt, Soest, Zeist, Bunnik en de Utrechtse Heuvelrug. Als gepassioneerd pleitbezorger voor het belang van cultuureducatie en -participatie schreef hij vlak voor zijn vertrek nog enkele dringende adviezen aan het nieuw te vormen kabinet. Centraal staan de verbetering van de positie van de zzp’ers en de toegankelijkheid van cultuur voor iedereen. Lees hier het hele opiniestuk.