Nieuwsbrief 13, 19 december 2023

Eindejaarsgroet | Kerst Muziekgala | Uitmarkt wordt DE OPENING
 
2023_12_eindejaar

Het bestuur en de medewerkers van Cultuurconnectie bedanken alle leden van onze branchevereniging, onze samenwerkingspartners en onze relaties hartelijk voor een inspirerend jaar. We wensen eenieder warme feestdagen, een sprankelende jaarwisseling en een nieuw jaar gevuld met creativiteit, gezondheid en succes! Houd er rekening mee dat het bureau van Cultuurconnectie gesloten zal zijn van 23 december 2023 tot en met 3 januari 2024. Daarna staan we weer klaar om jullie van dienst te zijn.

2023_12_Kerstmuziekgala
Vanavond Kerst Muziekgala

Het Kerst Muziekgala van Méér Muziek in de Klas is niet alleen een feestelijke avond vol muziek, maar ook een initiatief dat aandacht vraagt voor het belang van muziek- en creatief onderwijs in het leven van jonge mensen met als doel alle leerlingen een ondersteunende en stimulerende omgeving te bieden, zodat iedereen zijn talenten, vaardigheden en interesses kan ontplooien en ontwikkelen. Het programma is op dinsdag 19 december om 21.25 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1.

VU_socialmediacampaign_banner
Sociale mediacampagne volksuniversiteiten

Vanaf 19 december 2023 is de tweede fase van de sociale mediacampagne voor volksuniversiteiten van start gegaan. In een periode van vier weken zullen verschillende advertenties op Facebook en Instagram zichtbaar zijn. Zo is er extra aandacht voor het volksuniversiteitswerk op sociale media in aanloop naar de eerste cursusweken van volgend kalenderjaar. Deze campagne wordt mede mogelijk gemaakt door de Stichting tot Steun aan het Volksuniversiteitswerk.

Logo_De_Opening
De Uitmarkt wordt DE OPENING

De Uitmarkt wordt DE OPENING. De officiële start van het nieuwe culturele seizoen vindt voortaan elk jaar in een andere stad plaats. Door heel het land zijn activiteiten in het teken van DE OPENING. In het campagneboek wordt het concept van DE OPENING uitgelegd. In december wordt een gaststad in Nederland gekozen en voor participatiesteden en culturele  organisaties die willen meedoen wordt een informatiebijeenkomst georganiseerd, uiterlijk in februari 2024, nadat bekend is welke stad de gaststad gaat worden.

Lees meer...
 
Certificering
 
Logo_CBCT_4x4

Onlangs ontvingen onderstaande leden van Cultuurconnectie het certificaat 'Kwaliteit in Beeld':

Cultuurconnectie feliciteert directeuren Barbara Wittebol (Kunst Centraal), Frank Rademakers (RICK) en Pim Luiten (VRIJDAG) én hun medewerkers met het behalen van het certificaat 'Kwaliteit in Beeld'.

Een overzicht van alle gecertificeerde organisaties kunt u vinden op de website van de CBCT. Voor meer informatie over kwaliteitszorg kunt u terecht bij Jan-Willem Kluën of kijk op onze website.

 
Ledennieuws
 

Onlangs heeft Cultuurconnectie De Opstap als nieuw lid mogen verwelkomen. In deze nieuwsbrief stellen zij zich kort aan u voor:

Stichting De Opstap is een zelfstandige, HKZ-gecertificeerde instelling, gericht op ‘kunsteducatie, talentontwikkeling en participatie’. De Opstap biedt lessen beeldende vorming aan mensen die kwetsbaar zijn ten gevolge van psychische problematiek. Door kunsteducatie stimuleert De Opstap deelnemers om hun creatieve talenten te ontwikkelen en zichzelf te ontplooien. Deelname aan de cursussen van De Opstap moedigt cursisten aan hun sociale netwerk te vergroten en actief mee te doen. De lessen worden gegeven en begeleid door professionele beeldend kunstenaar-vakdocenten.

Wilt u met uw organisatie ook lid worden en profiteren van de voordelen van een sterke branchevereniging? Kijk hier voor meer informatie of neem direct contact op met Cultuurconnectie via 030-2303740 of info@cultuurconnectie.nl.

 
Personalia

Met ingang van 1 december 2023 is Jan Brands-Leever de nieuwe directeur-bestuurder van KunstenHuis Idea. De Raad van Toezicht heeft de oud-directeur van Cultuurconnectie benoemd als opvolger van Rob Schouw die op 1 maart 2024 uit dienst zal treden.

 
Agenda
 
VU_themadag_800x600
21 maart 2024
LDOV-COV, 21 maart 2024

Op 21 maart 2024 vindt (exclusief voor leden) het eerstvolgende Directeuren- en Coördinatorenoverleg Volksuniversiteiten (LDOV/COV) plaats, bij KunstenHuis Idea, locatie De Klinker in Zeist.

CC-logo-vierkant
23 dec 2023 t/m 3 jan 2024
Eindejaarssluiting bureau Cultuurconnectie

In de periode van 23 december 2023 tot en met 3 januari 2024 is het bureau van Cultuurconnectie gesloten. Daarna zijn wij u weer graag van dienst.