Nieuwsbrief 3, 12 april 2023

Voorjaarscongres Cultuurconnectie | CAO nieuws | digital storytelling | kunst gezocht
 
2023.04.20_ALV_duotone_banner
Voorjaarscongres Cultuurconnectie 'Samen kijken naar de toekomst' in Nijmegen

Op donderdag 20 april aanstaande organiseert Cultuurconnectie het voorjaarscongres 'Samen kijken naar de toekomst' en vindt de algemene ledenvergadering van Cultuurconnectie plaats bij lid-organisatie Lindenberg Cultuurhuis in Nijmegen. Het programma is compleet; met onder andere Fons de Poel als dagvoorzitter en Johan Wakkie als keynote, een paneldiscussie met Katie Schreiber van Platform ACCT, Lucien Kembel, directeur-bestuurder LKCA, en Willem Leyh van DNWS, en interessante actuele sessies in het thema-buffet. Voor nadere informatie over de thema-sessies, de aanwezige experts en praktische informatie bekijkt u deze informatiepagina.

CAO Kunsteducatie algemeen verbindend verklaard

Op verzoek van sociale partners in de kunsteducatie heeft de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid het besluit genomen om de CAO Kunsteducatie, looptijd van 1 januari 2023 tot 31 december 2023, algemeen verbindend te verklaren. Dit bericht is op 9 maart 2023 in de Staatscourant gepubliceerd. Door dit besluit zijn de algemeen verbindend verklaarde bepalingen van de CAO Kunsteducatie ook verplicht van toepassing op organisaties die niet zijn aangesloten bij brancheorganisatie Cultuurconnectie, maar die wel vallen onder de werkingssfeer van de CAO Kunsteducatie.

DEN_storytelling
Kunst en kansen van digital storytelling

Mensen digitaal aan je binden, kan door hen online uw verhaal te vertellen en ervoor te zorgen dat ze zich hierin herkennen. Maar ook door op het juiste platform op de juiste manier te communiceren. Wat werkt online? Hoe kan ingespeeld worden op verschillende behoeften van verschillende generaties en welke rol is er weggelegd voor digital storytelling? DEN Kennisinstituut cultuur & digitale transformatie laat het u ontdekken tijdens de gratis meet-up in Deventer.

Logo_Stage Cultuur Inclusief
Stage Cultuur Inclusief

Op Stage Cultuur Inclusief kunnen culturele organisaties geheel gratis vacatures voor mbo, hbo en wo stage- en werkervaringsplekken plaatsen. Doel is om die plekken divers en inclusief in te vullen. Bij de invulling van het begrip diversiteit wordt aangesloten bij de Code Diversiteit & Inclusie. Na een geslaagde match kunnen culturele organisaties een bijdrage aanvragen als tegemoetkoming in de kosten van de stagevergoeding.
Meer lezen over deze regeling...

Tuinkamer 2
Oproep: uw kunst bij ons aan de muur?

Nu de buiten- en binnenkant van ons pand aan het Lucasbolwerk netjes opgeknapt zijn door de schilder, zijn we op zoek naar passende aankleding voor de witte binnenmuren van onze kantoren en vergaderruimtes. Wie heeft een kunstwerk of poster vanuit eigen organisatie of van cursisten beschikbaar dat onze witte muren kan verrijken?

vacature hoofd beleidszaken_small
Vacature Hoofd Beleidszaken

Hart voor cultuur en beleid? Cultuurconnectie is op zoek voor haar kantoor in Utrecht naar een Hoofd Beleidszaken voor 32 uur per week. Een functie met een mooie combinatie van beleidsmatige diepgang, pragmatisch oplossen en opereren in een breed netwerk met maatschappelijke relevantie.

Lees meer...
 
Certificering
 
Logo_CBCT_4x4

Onlangs ontvingen onderstaande leden van Cultuurconnectie het certificaat 'Kwaliteit in Beeld':

Cultuurconnectie feliciteert directeuren José van den Hurk (Wherelant) en Rob Schouw (Kunstenhuis Idea) én hun medewerkers met het behalen van het certificaat 'Kwaliteit in Beeld'.

Een overzicht van alle gecertificeerde organisaties kunt u vinden op de website van de CBCT. Voor meer informatie over kwaliteitszorg kunt u terecht bij Jan-Willem Kluën of kijk op onze website.