Onze nieuwe collega, Cindy IJdo, stelt zich voor

Per 1 juli heten wij Cindy IJdo hartelijk welkom als nieuwe collega. Zij komt ons team versterken in de rol van hoofd beleidszaken bij Cultuurconnectie. Voor deze nieuwsbrief hadden wij een gesprek met haar waarmee zij zich graag aan u voorstelt.

Allereerst heten wij je van harte welkom! Kun je iets over jezelf vertellen?
“Leuk om kennis te maken, mijn naam is Cindy IJdo, 58 jaar, geboren en getogen in Den Haag en inmiddels woonachtig in Zoetermeer, getrouwd en moeder van twee volwassen kinderen. In mijn vrije tijd maak ik graag (verre) reizen en geniet ik van leuke dingen doen met familie en vrienden, lezen, yoga, golf en koken.”

En we feliciteren je graag met je nieuwe functie als Hoofd Beleidszaken bij Cultuurconnectie! Wat heeft jou geïnspireerd om deze rol te ambiëren?
“Dank je wel! Ik ben erg enthousiast over mijn nieuwe rol bij Cultuurconnectie. Ik heb altijd al veel affiniteit gehad met de culturele sector en heb in het verleden vaak gedacht dat deze baan mij op het lijf geschreven zou zijn. Het is een geweldige kans om mijn ervaring en kennis in te zetten ten behoeve van de leden van Cultuurconnectie en de culturele sector als geheel."

Je hebt bijna twaalf jaar in de culturele sector gewerkt bij lidorganisatie BplusC. Kun je ons meer vertellen over je ervaringen en de rollen die je daar hebt vervuld?
“Zeker! Ik ben begonnen als HR-adviseur. Later werd ik bestuurssecretaris en manager Staf, waar ik verantwoordelijk ben voor HR, Financiën en het Secretariaat. In deze functie ben ik sparringpartner van de bestuurder(s) en het management team voor alle HR gerelateerde zaken en organisatie brede vraagstukken en verantwoordelijk voor het opstellen en uitvoeren van het organisatiebeleid. Ik ben zeer nauw betrokken geweest bij de veranderingen in de organisatie en heb hieraan actief bijgedragen, zowel intern als in de contacten en onderhandelingen met gemeenten en andere stakeholders. Gedurende mijn tijd bij BplusC heb ik de vele facetten en het belang van cultuureducatie leren kennen, evenals de uitdagingen waar culturele organisaties mee te maken kunnen krijgen.

Het afgelopen jaar is een turbulent jaar geweest bij BplusC met meerdere bestuurswisselingen en van oktober 2022 tot februari 2023 tijdelijk geen bestuurder. In deze periode heb ik samen met een tijdelijk teruggetreden lid van de Raad van Toezicht (een deel van) de taken van de bestuurder waargenomen. Heel leerzaam en uitdagend, maar er is ook veel veranderd. Nu de nieuwe bestuurders een goede start hebben gemaakt, is het voor mij tijd voor iets nieuws en een mooi moment om verder te gaan."

Wat zijn je verwachtingen van je nieuwe rol bij Cultuurconnectie?
“Ik kijk er echt naar uit om kennis te maken met alle leden van Cultuurconnectie en andere betrokkenen in de culturele sector. Samen kunnen we werken aan een bloeiende en veerkrachtige culturele sector. Ik sta open voor ideeën, suggesties en samenwerkingen, en ik geloof sterk in de kracht van collectieve inspanningen. Laten we er samen iets moois van maken!"

Cindy IJdo

Contact

Vanaf 1 juli 2023 gaat Cindy IJdo bij ons aan de slag en zult u vanaf dat moment met haar kennis kunnen maken. Zij is dan bereikbaar via cao@cultuurconnectie.nl en haar persoonlijke emailadres c.ijdo@cultuurconnectie.nl. Meer over haar loopbaan en achtergronden vindt u via LinkedIn.