Nieuwsbrief 5, 31 mei 2023

Nieuwe collega | Fair Practice Code | netwerkdag theater | seminar maatschappelijke organisaties
 

Cindy_IJdo_snapshot_pinned
Nieuwe collega: Cindy IJdo stelt zich voor

Per 1 juli aanstaande heten wij Cindy IJdo hartelijk welkom als nieuwe collega. Zij komt het Cultuurconnectie-team versterken in de rol van hoofd beleidszaken bij Cultuurconnectie. Cindy kijkt er naar uit om kennis te maken met alle leden van Cultuurconnectie en andere betrokkenen in de culturele sector. Ze zet zich graag in om samen te werken aan een bloeiende en veerkrachtige culturele sector. Voor deze nieuwsbrief hadden wij een gesprek met haar, waarmee zij zich graag aan u voorstelt.

Lees meer...
Logo-Fair_Practice_Code_4x3_nw logo2
Website Fair Practice Code in nieuw jasje

Kunsten'92 heeft onlangs de website Fair Practice Code vernieuwd. Met deze vernieuwing willen ze de gebruikers, zowel organisaties als makers, een breder handelingsperspectief bieden. Hieronder valt: kennis delen over de code en de toepassing ervan; voorlichting geven; grip krijgen op de dilemma’s en kansen; subsidiënten, overheden, organisaties en werkenden verbinden en draagvlak behouden. De Fair Practice Code is de gedragscode voor ondernemen en werken in kunst, cultuur en creatieve industrie. 

Inspiratie- en netwerkdag voor iedereen met een kloppend theaterhart

Op zaterdag 3 juni van 10.00 - 16.00 uur organiseert het Landelijk Netwerk Amateurtheater in samenwerking met onder andere ITA, LKCA, Kaderopleiding Theaterregisseur voor de Amateurkunst, Ensemble Nieuwe Theaterwerkers, Keunstwurk, Kunstlink, Huis voor de Kunsten Limburg, Kultuurloket, STA! en Huis van Puck de inspiratie- en netwerkdag voor (aanstormende) makers, ondersteuners en bestuurders van theater in de vrije tijd. Het programma van deze editie is ingericht rond de vraag hoe (nieuwe) makers te verbinden aan het amateurtheater en vice versa?

Lees meer...

Logo_Mazars_2C_highres
Seminar Maatschappelijke organisaties (deelname gratis)

Mazars organiseert op dinsdag 6 juni 2023 in het Museum Volkenkunde in Leiden een seminar voor maatschappelijke organisaties. De wereld is in beweging. Technologische ontwikkelingen, klimaatuitdagingen en politieke onrust leiden tot diverse vraagstukken voor de toekomst. Eén ding is zeker ‘stilstand is achteruitgang’ en dat is geen optie. Met een afwisselend programma van workshops en een rondleiding door het Museum Volkenkunde, praten de adviseurs van Mazars u bij over de belangrijke ontwikkelingen die voor onder andere culturele organisaties gelden. De thema’s van de workshops zijn IT en cybersecurity, loonbelasting, Tax Control framework en tips voor een soepele subsidiecontrole. Daarnaast biedt het seminar een goede gelegenheid om ervaringen met andere organisaties te delen en nader kennis te maken met de specialisten van Mazars. Reserveer de datum van 6 juni 2023 vast in uw agenda en meld u hier meteen aan (het aantal plaatsen is beperkt).

 
Certificering
 
Logo_CBCT_4x4

Onlangs ontving het volgende lid van Cultuurconnectie het certificaat 'Kwaliteit in Beeld':

Cultuurconnectie feliciteert directeur Nynke van der Ploeg en de medewerkers met het behalen van het certificaat 'Kwaliteit in Beeld'. Een overzicht van alle gecertificeerde organisaties kunt u vinden op de website van de CBCT. Voor meer informatie over kwaliteitszorg kunt u terecht bij Jan-Willem Kluën of kijk op onze website.

 
Ledennieuws
 

Bircan Bozbey wordt per 1 september 2023 de nieuwe directeur-bestuurder van Trias, Centrum voor de Kunsten. Zij volgt de huidige directeur-bestuurder Patty Jacobs op.
Per 1 april 2023 heeft Muziekschool Boedijn Sanne den Adel als nieuwe directeur aangesteld en is Johannes Terpstra gestart als directeur bij CVK It Toanhûs.

 
Agenda
 
VU_themadag_800x600
12 oktober
LDOV-COV, 12 oktober 2023

Op 12 oktober 2023 vindt het eerstvolgende Directeuren- en Coördinatorenoverleg Volksuniversiteiten (LDOV/COV) plaats bij Volksuniversiteit Oss. Noteert u deze datum vast in uw agenda?