Stichting De Duinrand / Perspectief

Onlangs mocht Cultuurconnectie weer een nieuw lid verwelkomen: Stichting De Duinrand / Perspectief. Hieronder stelt de organisatie zich kort aan u voor.

Stichting De Duinrand

Stichting de Duinrand exploiteert een creatief centrum voor de Vereniging Perspectief in Castricum. Het is gevestigd in een monument: een oude dorpsschool, die in 1908 gebouwd is.

Iedere week nemen ongeveneer 200 leden deel aan creatieve activiteiten als schilderen en beeldhouwen in één van de ateliers. Zij worden begeleid door professionele kunstenaars.

Perspectief

Perspectief is een vereniging voor beeldende vormgeving in Castricum en met leden uit de wijde omgeving van deze gemeente. De leden tekenen, schilderen, aquarelleren, maken keramiek, beeldhouwen, bewerken glas of beoefenen andere technieken van beeldende vormgeving, als hobby of beroep. In de ateliergroepen komen de leden bij elkaar om gezamenlijk te werken, onder begeleiding van een docent. Daarnaast biedt Perspectief workshops en cursussen voor beginners en gevorderden en er zijn werkruimtes waar leden individueel gebruik van kunnen maken. Ook organiseert Perspectief exposities.