Volksuniversiteit Groningen

Onlangs mocht Cultuurconnectie weer een volksuniversiteit als nieuw lid verwelkomen: Volksuniversiteit Groningen. Hieronder stelt de organisatie zich kort aan u voor.

In het levendige hart van de stad Groningen gaan leren, jezelf ontwikkelen, en mensen ontmoeten hand in hand. De Volksuniversiteit Groningen heeft een divers aanbod aan cursussen, lezingen, en activiteiten. Deze kenmerken zich door betaalbare kwaliteit, kleine groepen en persoonlijke aandacht. De Volksuniversiteit Groningen gelooft in lage drempels; een specifieke vooropleiding is niet nodig. Ook het behalen van een diploma is geen vereiste.

Logo Volksuniversiteit Groningen

Over de organisatie

De Volksuniversiteit Groningen is stokoud en tegelijkertijd piepjong: zij is in 1914 opgericht en is niet meer weg te denken uit de stad Groningen. Nadat de volksuniversiteit een korte periode onderdeel werd van Forum Groningen heeft zij in 2020 als zelfstandige stichting een doorstart gemaakt. In het centrum van Groningen biedt zij nu weer betaalbare en toegankelijke cursussen aan voor een breed publiek. De Volksuniversiteit Groningen heeft een vijfkoppig bestuur en enkele vrijwilligers die – samen met de docenten – het cursusaanbod mogelijk maken.

"Of je nu een taal wil leren, je wil verdiepen in filosofie of je wil bekwamen in het schrijven van creatieve teksten, bij de Volksuniversiteit Groningen ben je op je plek! Het motto van de Volksuniversiteit Groningen is: 'Vergroot je wereld'. Met onze cursussen hopen wij mensen in staat te stellen om hun blikveld verder te verruimen."

Nieuwe website

Onlangs stak Volksuniversiteit Groningen de oude vertrouwde organisatie in een nieuw jasje en ontwikkelde een nieuwe huisstijl die aansluit op hun ambities en cursusaanbod: 'vergroot je wereld!'