Nieuwsbrief Special 2023, nr. 2

Heeft u uw ledenvoordeel in 2023 al benut?
 

Als lid van Cultuurconnectie profiteert u van de aantrekkelijke afspraken die Cultuurconnectie voor haar leden heeft gemaakt met verschillende partners en preferred suppliers. Geniet van veelal unieke voordelen, zowel financieel (kortingen) als inhoudelijk (advies, voorlichting en ondersteuning). In deze ledenbrief informeren onze partners en preferred suppliers u over lopende zaken, aantrekkelijke kortingen en nieuwe ontwikkelingen.

VGZ_banner_2023
Werk maken van sociale veiligheid

Je fijn en veilig voelen op je werk. Het lijkt zo vanzelfsprekend. Maar wist u dat 20% van de medewerkers wel eens last heeft van ongewenst (pest)gedrag op het werk? Dit kan grote gevolgen hebben voor de mentale gezondheid en het werkplezier van uw medewerker. Samen met Cultuurconnectie werkt VGZ aan een gezonde organisatie met vitale medewerkers. Dit doen zij onder andere met het aanbieden de collectieve zorgverzekering VGZ Werkt. Een onderdeel hiervan is het jaarlijks Vitaliteitsbudget dat Cultuurconnectie kan besteden aan het verbeteren van de vitaliteit van de medewerkers. Een van de vitaliteitsthema’s is psychosociale arbeidsbelasting, je veilig voelen op de werkvloer. Dit heeft zijn beslag gekregen in de pilot van Report App

Lees meer...
2023.06_Veiligheidstraining_BHV.NL
Training omgaan met ongewenst gedrag

Een veilige omgeving is niet alleen belangrijk voor cursisten en bezoekers, maar vanzelfsprekend juist ook voor uw medewerkers. Seksuele intimidatie, agressief gedrag, drank- en drugsmisbruik zijn allemaal voorbeelden van grensoverschrijdend gedrag en dus onveilige situaties. Het is bijna niet te voorkomen, maar u kunt uw medewerkers wel voorbereiden op hoe om te gaan met dergelijke situaties. Het brancheteam Cultuur van preferred supplier BHV.NL is specialist in wat er zoal komt kijken bij het organiseren van veiligheid in binnen uw organisatie. Zij geven advies in wat u kan en mag doen en inspiratie om de bedrijfsveiligheid van uw organisatie te vergroten. Leden van Cultuurconnectie ontvangen korting op het volgen van speciale veiligheidstrainingen.

Lees meer...
Planned_Culture_2023_website
Ontzorging financiële registratie vakdocenten

Met CmK-projecten, NPO-gelden, initiatieven als Rijke Schooldag en werkdrukverlagend aanbod voor scholen, worden vakdocenten steeds meer voor diverse projecten ingezet. Vaak zijn er verschillende financiële stromen voor deze projecten en is de financiële afwikkeling voor de afdeling educatie tijdrovend. Planned Culture (software systeem) bevat verschillende functionaliteiten die het beheren en inplannen van vakdocenten, op bijvoorbeeld complexe lesreeksen en op maat projecten, ondersteunen. Nu kunt u in Planned Culture ook de financiële registratie voor vakdocenten bijhouden. Lees hier verder over de mogelijkheden.

Logo_AFAS_Software_stapel_4x4
Administratie centraal beschikbaar

AFAS Softwareontwikkelt innovatieve softwareproducten voor de zakelijke markt en neemt daarbij graag haar maatschappelijke verantwoordelijkheid. Leonardo Hotels is een jong, snelgroeiend hotelketen. Hun behoefte aan een systeem dat HR-processen stroomlijnt en de administratie ervan minimaliseert nam met de uitbreiding van vestigingen toe. In de Leonardo Hotels stonden grote archiefkasten met daarin dossiers vol formulieren, van contracten tot documenten. Daar waren ze te groot voor geworden en ze waren toe aan overzicht en gemak. En uw organisatie? Zij kozen voor een totaalpakket van AFAS dat ook nog het gebruikersgemak vergrootte. Lees hier het hele verhaal.

Stead_verduurzaming_banner
Verduurzaming van uw huisvesting

STEAD Advisory begeeft zich op het snijvlak van vastgoed en cultuur. Zij begeleiden uw vastgoedvraagstukken en kijken samen met u naar de juiste passende huisvesting voor uw organisatie. De huidige economische omstandigheden vragen mogelijk in de nabije toekomst voor structurele aanpassingen aan uw huisvesting, bijvoorbeeld door verduurzaming. Ook op dit vlak is STEAD Advisory uw partner voor begeleiding van betreffende proces. Donderdag 5 oktober 2023 organiseert STEAD Advisory samen met Cultuurconnectie voor u een bijeenkomst over verduurzaming. Meer informatie en aanmelden.

Mazars_beeld_2023
Voorgestelde wijzigingen fiscale behandeling giften

Ontvangt u als culturele organisatie veel giften? Mazars schreef vooruitlopend op de lang verwachte resultaten van de ANBI-analyse een artikel met enkele (voorgestelde) wijzigingen voor de fiscale behandeling van giften. Hierbij wordt zowel aandacht besteed aan aanpassingen voor aftrek in de inkomstenbelasting, als aanpassingen in de vennootschapsbelasting. 

Lees meer...
Drevast_Logo
Besparen op uw onroerende zaakbelasting

Drevast onderzoekt of u kunt besparen op uw onroerende-zaakbelasting (OZB), voor leden van Cultuurconnectie op basis van no cure no pay. Voor u betekent dit geen moeite of onnodige kosten en wél kans op besparen. Deze vraag is actueel: Wat is de invloed van de hoge energielasten op de waardering WOZ?

Lees meer...
Antwoord op uw juridische zorgen

Moet u corona-subsidie terugbetalen? Is uw privacybeleid toe aan een update? Heeft u een conflict met één van uw medewerkers? Kreeg u onlangs een beslissing van het UWV? Moet u in onderhandeling over de huur van uw bedrijfspand? Met al deze vragen kunt u terecht bij Stadhouders Advocaten. Zij werken veel met culturele organisaties en andere non- en for profits. 

Lees meer...
'Instrumenten? Die dekt de inventarisverzekering wel' of toch niet?

Muziek speelt een grote rol binnen cultuureducatie. Jong en oud bespelen instrumenten tijdens individuele lessen, in groepsverband en om te oefenen. Deze instrumenten zijn vaak eigendom van de muziekschool of culturele organisatie. Daarbij kan altijd iets misgaan: een instrument wordt bijvoorbeeld gestolen of raakt beschadigd. Veel (leden) organisaties hebben hun instrumenten verzekerd via de inventarisverzekering, zo blijkt uit onderzoek. Maar die verzekering dekt in de praktijk lang niet alle schades. Hoe kunt u uw instrumenten het beste verzekeren en gebruik maken van uw ledenvoordeel bij Ecclesia?

Lees meer...
2023_Zilveren_Kruis_zonnebrand
Gaan uw medewerkers goed beschermd de zon in?

'Voor dat half uurtje hoef ik me toch niet in te smeren…’
Iedereen kent wel de smoesjes om niet (goed) in te smeren. Daarom ontwikkelde Zilveren Kruis een campagne om iedereen bewust te maken van de risico’s van de verbranding door de zon en het belang van goed insmeren met zonnebrandcrème. Huidkanker is namelijk de meest voorkomende én snelst toenemende vorm van kanker in Nederland. Hoe vaker iemand verbrandt door de zon, hoe meer kans op huidkanker. Informeert u uw medewerkers deze mooie nazomer nog? Dus ga gerust de zon in, maar doe dit wel veilig en bescherm de huid. Check de tips over zonbescherming.

De 'to do list' van een bestuurder

Van een bestuurder mag worden verwacht dat hij op zijn taak berekend is en deze nauwgezet vervult. Ook dat hij het inzicht en de bekwaamheid heeft die van iemand in zijn positie mag worden verwacht. Een bestuurder richt zich bij de vervulling van diens taak naar het belang van de stichting/vereniging en de daaraan verbonden organisatie. Een en ander brengt met zich mee dat u als bestuurder de zaken goed op orde moet hebben. In de eerstvolgende ledenbrief van Cultuurconnectie biedt KAeP NOTARIS u een overzicht van handelingen die ofwel verplicht zijn om na te leven, ofwel behulpzaam kunnen zijn om als bestuurder 'in control' te kunnen blijven. Houdt uw mailbox in de gaten.

Overige

Via de overzichtspagina met onze partners en preferred suppliers vindt u ook nog de algemene informatiepagina’s en ledenvoordelen van de overige partners en preferred suppliers:

Voor eventuele vragen of wensen betreffende collectief ledenvoordeel kunt u contact opnemen met René de Kok, commercieel manager via telefoon 030-2303740 of e-mail r.dekok@cultuurconnectie.nl.

Partners en preferred suppliers zijn organisaties waarmee Cultuurconnectie aanvullende (prijs)afspraken heeft gemaakt. Het staat leden vrij om de aangeboden producten en/of diensten en bijbehorend ledenvoordeel te gebruiken.