Ecclesia

Ecclesia, meer dan zakelijk financieel adviseurs; zij zijn risico- en benefitsadviseurs die u helpen bewuste keuzes te maken, zodat u met een gerust hart vooruit kunt. 

Muziek speelt een grote rol binnen cultuureducatie. Jong en oud bespelen instrumenten tijdens individuele lessen, in groepsverband en om te oefenen. Deze instrumenten zijn vaak eigendom van de muziekschool of culturele organisatie. Daarbij kan altijd iets misgaan: een instrument wordt bijvoorbeeld gestolen of raakt beschadigd. Veel (leden) organisaties hebben hun instrumenten verzekerd via de inventarisverzekering, zo blijkt uit onderzoek. Maar die verzekering dekt in de praktijk lang niet alle schades.

Dit dekt de inventarisverzekering…

Vrijwel iedere organisatie heeft een inventarisverzekering. Hiermee verzekert u alles wat in uw organisatie nodig is om te kunnen functioneren: bureaus, computers, stoelen, et cetera. Muziekinstrumenten die eigendom zijn van uw organisatie vallen hier ook onder. Deze zijn daarmee standaard verzekerd tegen schades als gevolg van brand, waterschade, storm, vandalisme of diefstal.

… en dit niet

Met een instrument kan echter meer gebeuren dan schade door bovengenoemde standaard schades. Het kan zijn dat een leerling of medewerker een instrument laat vallen of ergens tegenaan stoot waardoor er schade ontstaat. Deze schades dekt uw inventarisverzekering niet. Gaan instrumenten mee naar huis of naar een optreden elders? Dan kan het zijn dat een instrument beschadigd raakt op een andere plek dan uw locatie. Of dat er tijdens het transport iets gebeurt met een instrument. Ook deze schades dekt uw inventarisverzekering niet. Ongelukken zijn dus niet gedekt. Terwijl de kosten ervan wel aardig op kunnen lopen.

Kies voor de speciale instrumentenverzekering

Daarom raadt onze partner Ecclesia, risico- en benefitsadviesbureau, u aan om uw instrumenten te verzekeren via de speciale en heel betaalbare instrumentenverzekering. Dat heeft de volgende voordelen:

  • u heeft een allrisk dekking waarmee ook schade door gebruik van het instrument verzekerd is (zoals vallen en stoten);
  • u krijgt snel vervanging voor een beschadigd instrument;
    uw instrumenten zijn overal verzekerd, ook buiten uw organisatie en tijdens transport;
  • internationale dekking is mogelijk.

Ledenvoordeel: laat de gratis risicoscan doen

Elke culturele organisatie loopt bepaalde risico’s. Denk daarbij aan (uitval van) personeel, het gebouw én natuurlijk de instrumenten. De ene organisatie wil elk risico afdekken, de andere organisatie wil de risico’s slechts beperkt afdekken en weer een andere organisatie kiest ervoor om de risico’s te accepteren. Om een goede keuze daarin te maken, kunt u als lid van Cultuurconnectie gratis een risicoscan laten doen door Ecclesia. U krijgt daarmee inzicht in de risico’s binnen uw organisatie plus concreet advies over mogelijke oplossingen (zoals instrumenten-, bestuurdersaansprakelijkheids-, bedrijfsaansprakelijkheids-, cyber-, verzuim- en inventarisverzekering). Deze scan verplicht u verder tot niets. Vraag hier de gratis verzekeringsscan aan.

Heeft u vragen over de instrumentenverzekering of de risicoscan?

Bel dan rechtstreeks naar Marco van Steenis via telefoon 06-21443141 of stuur een e-mail naar marco.van.steenis@ecclesia.nl. Hij helpt u graag verder.