Gezond werkgeverschap en sociale veiligheid

Gezonde medewerkers, die gelukkig zijn binnen en buiten hun functie. Daar helpt VGZ u graag bij. Zij ontwikkelden speciaal voor u het Gezond Werkgeverschap Platform. Een platform van én voor HR-professionals. Bomvol met informatie en inspiratie over allerlei vitaliteitsthema’s: van werkstress tot hybride werken en van grensoverschrijdend gedrag tot diversiteit & inclusie.

Werk maken van sociale veiligheid

Je fijn en veilig voelen op je werk. Het lijkt zo vanzelfsprekend. Maar wist u dat 20% van de medewerkers wel eens last heeft van ongewenst (pest)gedrag op het werk? Dit kan grote gevolgen hebben voor de mentale gezondheid en het werkplezier van uw medewerker.

Samen met Cultuurconnectie werkt VGZ aan een gezonde organisatie met vitale medewerkers. Dit doen zij onder andere met het aanbieden de collectieve zorgverzekering VGZ Werkt. Een onderdeel hiervan is het jaarlijks Vitaliteitsbudget dat Cultuurconnectie kan besteden aan het verbeteren van de vitaliteit van de medewerkers. Een van de vitaliteitsthema’s is psychosociale arbeidsbelasting, je veilig voelen op de werkvloer. Dit heeft zijn beslag gekregen in de pilot van Report App.

Gezond Werkgeverschap

Meer over sociale veiligheid vindt u op de themapagina Psychosociale arbeidsbelasting op Gezond Werkgeverschap van VGZ. Een platform van én voor HR-professionals, gefaciliteerd door VGZ. Bomvol met informatie en inspiratie over allerlei vitaliteitsthema’s: van werkstress tot hybride werken en van financieel fit tot diversiteit & inclusie.

Want als werkgever zorgt u voor een gezonde werkomgeving, waarin een medewerker op een gezonde manier zijn werk kan doen, wat zijn of haar persoonlijke situatie ook is. Want wie zich gezond voelt, is ook op z'n werk productiever en meer bevlogen.
Hoe gaan andere werkgevers met thema’s om? Neem een kijkje op het platform Gezond Werkgeverschap.

Met VGZ in gesprek over Gezond Werkgeverschap?

Leuk! Of u al bekend of nieuw bent bij VGZ. Zij denken graag mee. Vul het contactformulier in. De VGZ adviseur neemt zo snel mogelijk contact op.

Op de hoogte blijven van nieuwe interventies en ander relevant Mijnbedrijfszorg-nieuws voor u als werkgever? Schrijf u dan in voor de VGZ-nieuwsbrief.