Special Volksuniversiteiten, december 2023

Sociale mediacampagne | vertrek Teun de Booij | Steinmetz-penning | Volksuniversiteit.nl
 
VU_socialmediacampaign_banner
Nieuwe sociale mediacampagne vanaf 19 december

Vanaf 19 december 2023 gaat de tweede fase van de sociale mediacampagne 2023-2024 voor volksuniversiteiten van start. In een periode van vier weken zullen wederom verschillende advertenties op Facebook en Instagram zichtbaar zijn. Zo is er ook nog aandacht op sociale media in aanloop naar de eerste cursusweken van volgend kalenderjaar. Met de kennis en ervaring van de eerste fase wordt de campagne nog scherper ingezet. Tijdens deze periode zullen wij ook ondersteunende berichten plaatsen op het reguliere Facebook- en Instagram-account van Volksuniversiteit.nl. Volgt jouw volksuniversiteit deze accounts al? Het helpt uiteraard om elkaars berichten over en weer een vind-ik-leuk te geven en te delen. Het verhoogt de zichtbaarheid van de berichten van de volksuniversiteiten. De sociale mediacampagne voor volksuniversiteiten wordt mogelijk gemaakt door de Stichting tot steun aan het volksuniversiteitswerk.

Compilatie_VU_Rotterdam_Teun_de_Booij

Foto: Jasper Mol

Teun de Booij vertrekt bij Rotterdamse Volksuniversiteit

Na bijna 5 jaar verlaat Teun de Booij als directeur de Rotterdamse Volksuniversiteit. Teun zet zijn carrière voort als zakelijk directeur van het eveneens Rotterdamse WORM. Bij Cultuurconnectie is Teun de Booij bestuurslid en tevens voorzitter van het overleg digitalisering - werkgroep ICT.

“Toen Teun in het voorjaar van 2019 het stokje had overgenomen van zijn voorganger wist hij niet wat voor enorme opgave hem in de daaropvolgende corona-jaren te wachten stond. Samen met het toegewijde team van medewerkers en vrijwilligers heeft Teun de volksuniversiteit staande weten te houden. Met talentontwikkeling bouwen aan een rijkere stad, deze missie zal worden voortgezet waar Teun een waardevolle bijdrage aan heeft geleverd.”, aldus de Rotterdamse Volksuniversiteit. Inmiddels heeft de Rotterdamse Volksuniversiteit de vacature voor een opvolger uitgezet.


De Rotterdamse Volksuniversiteit nodigt collega-volksuniversiteiten van harte uit voor de afscheidsborrel van Teun de Booij op zaterdag 27 januari 2024. De uitnodiging treft u hier.

Lees meer...
Nieuwe koppeling volksuniversiteit.nl

Zoals in de vorige nieuwsbrief vermeld stond gaan de gebruikers van MijnVolksuniversiteit over op een nieuwe versie van de administratie. Eén van de zaken die is aangepast, is het interface met de administratie. Dit houdt in dat ook de koppeling met volksuniversiteit.nl (voor het uploaden van het cursusaanbod) daarop aangepast moest worden. Onze websitebouwer heeft de API inmiddels ingebouwd, zodat als volksuniversiteiten overstappen de koppeling klaar is voor gebruik. Deze nieuwe koppeling is mede mogelijk gemaakt door de Stichting tot steun aan het volksuniversiteitswerk.

Upgrade site volksuniversiteit.nl

Momenteel worden de mogelijkheden onderzocht om te komen tot een upgrade van de landelijke website volksuniversiteit.nl, al dan niet middels een volledig nieuwe site. Tijdens het LDOV-COV op 12 oktober 2023 bij Volksuniversiteit Oss is de aanwezige volksuniversiteiten gevraagd eventuele wensen voor de toekomst (waaronder bijvoorbeeld scheiding online aanbod en aanbod op locatie, nieuwe coderingen) bij Cultuurconnectie kenbaar te maken. Deze wensen kunnen worden gemaild naar volksuniversiteit@cultuurconnectie.nl.

Professor dr. S.R. Steinmetz-penning voor Ank Hasselbach
Ank Hasselbach_Steinmetz

© Remco Zwinkels

Op donderdag 16 november 2023 heeft Ank Hasselbach, voorzitter van de Stichting tot steun aan het volksuniversiteitswerk,

 de Professor dr. S.R. Steinmetz-penning ontvangen. Tijdens het najaarscongres van Cultuurconnectie bij lidorganisatie Rabarber in Den Haag ontving Ank Hasselbach onder luid applaus de penning voor haar jarenlange toewijding en inzet voor Volksuniversiteit Arnhem, als voorzitter en bestuurslid van de Stichting tot steun aan het volksuniversiteitswerk én als warm pleitbezorger van het volksuniversiteitswerk.
Lees meer...

VGZ_Zilveren Kruis_Banner_Wandeling_2023
Zorgverzekeringen 2024: voordeel voor u en uw medewerkers/zzp'ers/vrijwilligers

Het is bijna weer zover: het einde van het jaar komt in zicht. Dat betekent dat men weer gaat nadenken over de zorgverzekering, ook de medewerkers, zzp’ers en vrijwilligers van Cultuurconnectie-leden. Cultuurconnectie heeft met twee verzekeraars voor 2024 opnieuw collectieve afspraken gemaakt voor haar leden: VGZ en Zilveren Kruis. Laat als lid uw medewerkers, vrijwilligers, bestuurders en zzp’ers gebruik maken van de voordelen en collectiviteitskorting van Cultuurconnectie. Ook de werkgever profiteert van de extra afspraken die wij hebben gemaakt. Leden ontvingen hierover deze ledenbrief met uitgebreide informatie.

 
Personalia
Nieuwe interim-directeur Volksuniversiteit Oss

Na 5,5 jaar nam Larissa Weitzel-Zeldenrijk op 1 november afscheid als directeur van Stichting Volksuniversiteit Oss. De organisatie heeft in de persoon van Jasper van Wordragen een opvolger op interim-basis gevonden.

 
Agenda
 
VU_themadag_800x600
21 maart 2024
Save-the-date LDOV-COV

Op 21 maart 2024 vindt (exclusief voor leden) het eerstvolgende Directeuren- en Coördinatorenoverleg Volksuniversiteiten (LDOV/COV) plaats, bij KunstenHuis Idea, locatie De Klinker in Zeist Noteert u deze datum vast in uw agenda?

N.B.: In de periode van 25 december 2023 tot en met 3 januari 2024 is het bureau van Cultuurconnectie gesloten. Daarna zijn wij u weer graag van dienst.