Nieuwsbrief 4, 23 april 2024

Voorjaarscongres Cultuurconnectie | vertrek Jan-Willem Kluën | podcast ANBI | Werktuig PPO
 
2024.04.25.ALV_Voorjaarscongres
Voorjaarscongres Cultuurconnectie 'Perspectief! donderdag aanstaande in Zutphen

Op donderdag 25 april aanstaande organiseert Cultuurconnectie het voorjaarscongres Perspectief! en vinden een cao-bijeenkomst en algemene ledenvergadering plaats bij lidorganisatie Muzehof in Zutphen. Met onder andere Lan Lan Zhang als dagvoorzitter en Erik Lenselink van de Beweegalliantie als keynote, kijken we samen vooruit naar hoe we cultuur beoefenen in de toekomst. We gaan met de congresdeelnemers en Lisette Lagerweij (Muzehof), Bircan Bozbey (Trias, Centrum voor de Kunsten), wethouder Sjoerd Wannet en Fedor Heida van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten in gesprek en in deelsessies dieper in op interessante actuele thema's. Voor nadere informatie over de thema-sessies, de aanwezige experts en praktische informatie bekijkt u onze informatiepagina.

Jan-Willem Kluën
Jan-Willem Kluën vertrekt bij Cultuurconnectie

Cultuurconnectie en Jan-Willem Kluën gaan na een samenwerking van ruim zeven jaar uit elkaar. Het internationaal forensen en de werkzaamheden hier in Nederland bleken vanuit Cultuurconnectie lastig te verenigen. Jan-Willem heeft een belangrijke rol gespeeld in een aantal belangrijke dossiers zoals kwaliteitszorg en certificering. Over zijn tijd bij Cultuurconnectie en de toekomst kan hij zelf het beste vertellen.

Lees meer...
Podcast
Podcast: ANBI-ontwikkelingen

Organisaties met een ANBI-status, waaronder ook Cultuurconnectie-leden, hebben te maken met diverse verplichtingen en uitdagingen. Mogen ANBI’s commerciële activiteiten verrichten? En wat is de verhouding tussen de ANBI-status en de vennootschapsbelastingplicht? In deze podcastaflevering nemen Netty van Kreveld en Marieke van Kooten van Mazars u mee in de ANBI-ontwikkelingen van afgelopen periode.

Lees meer...
Regeling voor professioneel ontwikkelplan en digitale transformatie

Via het Werktuig Permanente Professionele Ontwikkeling (Werktuig PPO) kunnen medewerkers in de creatieve en culturele sector, medefinanciering aanvragen voor een professioneel ontwikkelplan. Bijvoorbeeld om aspecten in het werk die steeds belangrijker worden te beheersen. Of om nieuwe kansen en ontwikkelingen te benutten waar tijdens een opleiding of het huidige werk nauwelijks aandacht voor is. PPO betaalt een deel van de kosten. Het Werktuig PPO is een initiatief van het Platform voor de culturele en creatieve sector (Platform ACCT). Voor organisaties is er een aparte regeling; Digitale Transformatie. Deze regeling focust op het integreren van digitale technologieën in bedrijfsprocessen en klantbenadering.

Lees meer...
Stage_Cultuur_Inclusief
Stage Cultuur Inclusief: voor divers talent met ambities in kunst & cultuur

Stage Cultuur Inclusief (SCI) heeft tot doel stage- en werkervaringsplekken in de cultuursector, diverser en inclusiever in te vullen. Het vormt een onderdeel van het beleid van de Rijkscultuurfondsen om een inclusieve cultuursector te creëren met gelijke kansen voor iedereen. SCI richt zich op jongeren uit het mbo, hbo en wo die in het kader van hun opleiding of net afgeronde studie op zoek zijn naar een stage van minimaal 3 maanden in de culturele en creatieve sector. Organisaties kunnen gratis een vacature plaatsen op het platform, waarna de vacature breed wordt gepromoot. Als er een match is tussen de organisatie en stagiair is er de mogelijkheid om een subsidie aan te vragen als bijdrage in de stagevergoeding.

Lees meer...
 
Certificering
 
Logo_CBCT_4x4

Onlangs ontving onderstaand lid van Cultuurconnectie het certificaat 'Kwaliteit in Beeld':

Cultuurconnectie feliciteert directeur Bernard Fransen én de medewerkers van Rijnbrink met het behalen van het certificaat 'Kwaliteit in Beeld'. Een overzicht van alle gecertificeerde organisaties kunt u vinden op de website van de CBCT. Meer informatie over kwaliteitszorg vindt op onze website.

 
Personalia

Met ingang van 2 april 2024 is Willy van der Luit benoemd als directeur-bestuurder a.i. van Kunst Centraal in Bunnik. Zij volgt daarmee Barbara Wittebol op die na vier jaar een volgende stap gaat maken.

Na ruim 4 jaar aan SKVR verbonden te zijn geweest als directeur heeft Claudia Doesburg een nieuwe uitdaging gevonden. Zij start per 1 juni aanstaande als bestuurder van HefGroep-kindeRdam, een organisatie voor kinderopvang, jongerenwerk en maatschappelijk werk.

 
Agenda
 
ALV_duotone
25 april
Voorjaarscongres 2024 en ALV Cultuurconnectie

Op donderdag 25 april 2024 organiseert Cultuurconnectie de Algemene Ledenvergadering, een cao-bijeenkomst en het voorjaarscongres bij lidorganisatie Muzehof in Zutphen. Het belooft een dag vol inzichten, dialoog en inspiratie te worden, met als thema: Perspectief!. Samen kijken we naar de toekomst van cultuureducatie en -participatie. Nog aanmelden? Stuur dan een berichtje naar congres@cultuurconnectie.nl.