Vertrek Jan-Willem Kluen

Cultuurconnectie en Jan-Willem Kluën gaan na een samenwerking van ruim zeven jaar uit elkaar. Het internationaal forensen en de werkzaamheden hier in Nederland bleken vanuit Cultuurconnectie lastig te verenigen. Jan-Willem heeft een belangrijke rol gespeeld in een aantal belangrijke dossiers zoals kwaliteitszorg en certificering. Over zijn tijd bij Cultuurconnectie en de toekomst kan hij zelf het beste vertellen.

“Toen ik bij de Federatie Cultuur zat, werkte ik al samen met voormalig directeur Jan Brands, en op een gegeven moment ontstonden er twee vacatures bij Cultuurconnectie. Jan heeft mij toen uitgenodigd om voor beide jobs te solliciteren. Ik heb die kans met beide handen aangegrepen en ben nog steeds hartstikke blij dat ik dat gedaan heb.

Jan-Willem presenteert KAnS-cijfers

Met ‘beide handen’ is ook wel toepasselijk, want ik ging daadwerkelijk beide jobs vervullen en het was met ons compacte team altijd flink aanpoten. Cultuurconnectie was en is een club waar ik mij altijd ontzettend op mijn plaats heb gevoeld: ik ben namelijk van huis uit musicus en heb ook veel lesgegeven (ik was ooit zelfs docent bij lidorganisatie Toonbeeld Geesterhage, Castricum), maar ik ben als bedrijfskundige ook altijd geïnteresseerd geweest in hoe wij onze sector sterker konden maken. Bij Cultuurconnectie kon ik die werelden verenigen. Prachtig, toch?

"Het is ook een fantastische branche om voor te werken, met bevlogen, indrukwekkende en leuke mensen."

MIX-team
MIX-team: (v.l.n.r.) Jan Brands, Hans Laureyn, Els Mussels, Jan-Willem Kluën, Maria Kluën en Kaisa Kuula-Bullat.

Ik kijk met veel plezier en enige trots terug op de dingen die we samen voor elkaar hebben gekregen: het toegenomen gebruik van het onvolprezen KAnS, het certificeringssysteem dat we nu samen met de bibliotheekbranche en de taalhuizen hebben, de interviews voor de nieuwsbrief, de corona-microsite die toen ook door veel niet-leden werd gebruikt, het beïnvloeden van overheidsbeleid en -regelingen met ons onderzoek, het is eigenlijk te veel om op te noemen. Maar van alle dingen die ik voor Cultuurconnectie heb mogen doen, neemt het project van het MIX Music Education Platform toch wel een speciale plaats voor mij in. Om vele redenen, maar vooral omdat ik in dit project mijn vrouw heb ontmoet. Wat een mazzel alles bij elkaar.

Ik ga nu mijn geluk buiten Cultuurconnectie beproeven en wie weet wat dat brengt. Ik wens mijn collega’s, bestuur, de leden en iedereen met wie ik zo fijn heb samengewerkt alle goeds en succes voor de toekomst!”

Cultuurconnectie dankt Jan-Willem voor zijn jarenlange inzet en wenst hem veel succes toe in zijn toekomstige ondernemingen.