Nieuwsbrief 6, 19 juni 2024

Cultuurmonitor | nieuwe collega | nieuwe bestuursleden | European Youth Music Festival 2025
 
2024.06_banner_cultuur_trendline
Hoe gaat het met kunst en cultuur in Nederland?

Met de Cultuurmonitor brengt de Boekmanstichting jaarlijks de stand van de kunst- en cultuursector in kaart. Het culturele landschap bloeit weer op na de coronapandemie. Kunst en cultuur is voor veel Nederlanders van zes jaar en ouder een belangrijke vorm van vrijetijdsbesteding. Een grote meerderheid (87 procent) bezocht in 2022 jaarlijks één of meer culturele activiteiten. Opvallend is dat de meeste vormen van kunst- en cultuurbeoefening gelijk blijven sinds de eerste meting uit 2012. Ook geeft 53 procent van de Nederlanders aan dat ze tevreden zijn met het culturele aanbod in hun woonomgeving. Dit en meer blijkt uit nieuwe analyses van de Boekmanstichting voor de Cultuurmonitor 2023. De themapagina 'Cultuur en participatie' toont de ontwikkelingen in bezoek en beoefening van cultuur, kunst en erfgoed en is gebaseerd op cijfers uit de Vrijetijdsomnibus (VTO) die elke twee jaar wordt afgenomen.

Lees meer...
Nieuwe collega: Bart van Gageldonk

Per 1 juni 2024 is Bart van Gageldonk gestart als Adviseur Werkgeverszaken & Opdrachtgeverschap bij Cultuurconnectie. Met een achtergrond in HR en strategische marketing (NIMA-C) is Bart een welkome aanvulling op ons team. Met uitgebreide ervaring als trainer, adviseur en programmamanager bij verschillende organisaties, verenigingen en ondernemingsraden, draagt hij bij aan de versterking van onze ondersteuning aan leden en de culturele sector. In zijn vrije tijd bezoekt Bart graag concerten en

Bart_van_Gageldonk

nog leuker vindt hij het om zelf op te treden met zijn band. Bart is te bereiken via b.vangageldonk@
cultuurconnectie.nl
. Meer uitgebreide informatie over zijn werkervaring kunt u vinden op zijn LinkedIn-profiel. Voor al uw vragen over cao, werkgeverszaken en opdrachtgeverschap kunt u mailen naar cao@cultuurconnectie.nl.

2024.05_bestuursleden_nieuw

V.l.n.r. Sjoerd Berendsen, Jantien Westerveld en Janneke van Summeren.

Maak kennis met onze nieuwe bestuursleden

Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 25 april 2024 in Zutphen heeft de vereniging met veel genoegen Janneke van Summeren, directeur Kunst & Co, en Sjoerd Berendsen, directeur Kleinkunstig, verwelkomd als nieuwe bestuursleden. Janneke en Sjoerd onmoeten u graag binnenkort op een van onze bijeenkomsten, lees nu alvast een online kennismaking met Sjoerd en Janneke.

Inschrijving geopend: European Youth Music Festival 2025

Na de succesvolle editie in Luxemburg is het tijd om vooruit te kijken naar de 15e editie van het European Youth Music Festival, dat zal plaatsvinden van 29 mei tot 1 juni 2025 in Catalonië, Spanje. Dit evenement biedt kansen aan groepen en orkesten van alle EMU-scholen om op te treden op diverse locaties rondom Barcelona. Het festival belooft weer een onvergetelijke ervaring te worden. Catalonië, met zijn gastvrije inwoners en rijke muzikale tradities staat klaar met een uitgebreid netwerk van muziekscholen om jonge muzikanten uit heel Europa te verwelkomen.

Lees meer...
Workshop ‘Subsidierelatietherapie’, een nieuwe kijk op subsidies

Subsidie-relatie. Het woord zegt het al: de relatie staat centraal. Een gezonde relatie is evenwichtig en gebaseerd op vertrouwen, met open communicatie. Kan jouw organisatie een stootje verdragen in de subsidierelatie? Krijgen jullie voldoende autonomie? Of blijft de ander vaag over toekomstplannen? Het recht biedt veel handvatten om deze relatie te verbeteren. Op maandag 1 juli aanstaande organiseert partner Stadhouders Advocaten - exclusief voor Cultuurconnectieleden - de workshop ‘Subsidierelatietherapie’. Een unieke kans om te leren hoe je een evenwichtige en duurzame subsidierelatie opbouwt en onderhoudt. Deze workshop is informatief, inspirerend en interactief, meer informatie staat in de uitnodiging voor leden. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

Federatie Cultuur stopt per 1 juli met de ANBI-website

Met ingang van 1 januari 2014 is een organisatie verplicht de ANBI-gegevens te publiceren op een eigen website, óf op een gemeenschappelijke website. Federatie Cultuur heeft dit jarenlang gefaciliteerd voor de sector. Per 1 juli 2024 stopt deze gemeenschappelijke website. Vergeet daarom niet deze gegevens op uw eigen website te vermelden, mocht dat nog niet het geval zijn. Vanuit de Belastingdienst zijn een aantal gegevens verplicht om te publiceren, u vindt het overzicht van deze gegevens op de website van de Belastingdienst.

Lees meer...
2024.11_Mailing_vooraankondiging_opendag_KCJazz
Cultuureducatie in de toekomst: open dag voor muziekdocenten

Als branche streven wij ernaar dat iedereen, ongeacht leeftijd of achtergrond, cultuureducatie kan genieten van getalenteerde, inspirerende docenten, zowel nu als in de toekomst. Dit betekent dat we moeten samenwerken aan de ontwikkeling van toekomstige docenten. Daarom organiseert het Koninklijk Conservatorium in Den Haag samen met Cultuurconnectie een open dag op dinsdag 19 november 2024 voor leerlingen die mogelijk naar het conservatorium willen én voor muziekdocenten die willen praten over de relatie tussen conservatorium en muziekschool. 

Lees meer...
 
Certificering
 

Onlangs ontvingen onderstaande leden van Cultuurconnectie het certificaat 'Kwaliteit in Beeld':

Cultuurconnectie feliciteert directeuren Biza Shalmasi (Kleur in Cultuur) en Stef Avezaat (DE KOM) én hun medewerkers met het behalen van het certificaat 'Kwaliteit in Beeld'.
Een overzicht van alle gecertificeerde organisaties kunt u vinden op de website van CBCT. Meer informatie over kwaliteitszorg vindt u op onze website.

 
Agenda
 
VU_themadag_800x600
10 oktober
LDOV-COV, 10 oktober 2024

Het eerstvolgende Directeuren- en Coördinatorenoverleg Volksuniversiteiten (LDOV/COV) vindt plaats bij Volksuniversiteit Velsen.

ALV_duotone
20 november
Save-the-date: Algemene Ledenvergadering Cultuurconnectie

Op woensdag 20 november 2024 vindt de Algemene Ledenvergadering van Cultuurconnectie plaats. Reserveert u deze datum vast in de agenda?