Nieuwsbrief Special: 2024 nr. 1

Ontdek exclusieve ledenvoordelen voor het nieuwe jaar!
 

Een nieuw jaar is aangebroken, vol nieuwe mogelijkheden en uitdagingen. In deze dynamische tijd blijven er kansen voor groei en ondersteuning. Als gewaardeerd lid kunt u in 2024 weer profiteren van de exclusieve ledenvoordelen die Cultuurconnectie biedt met diverse samenwerkingspartijen. Deze voordelen omvatten niet alleen aantrekkelijke kortingen, maar ook waardevol advies, gerichte voorlichting en praktische ondersteuning. Onze partners en preferred suppliers informeren u in deze nieuwsbrief graag over actuele zaken, mogelijke ondersteuning, interessante kortingen en opkomende ontwikkelingen. Deel mee in de expertise en kennis die onze partners te bieden hebben, en haal ook op dit gebied het maximale uit uw lidmaatschap.

2024.01.09_Energie_Cultuurcollectief_transparant
Besparen op energie (nieuw!)

EnergieLive helpt culturele organisaties te besparen op hun energierekening en ondersteunt hen bij het voldoen aan de wettelijke verplichtingen rondom verduurzaming. Het Cultuurcollectief van EnergieLive is dé manier om culturele organisaties gericht te kunnen bedienen. Naast de collectieve aanpak worden wensen en eisen van de individuele deelnemers scherp in het oog gehouden. Dit betekent collectieve voordelen met individueel maatwerk! EnergieLive biedt (als nieuwe preferred supplier) alle leden van Cultuurconnectie 15% korting op deelnamekosten van Het Cultuurcollectief.

Mazars_Seminar Maatschappeljke organisaties_kleiner
Seminar voor Maatschappelijke Organisaties

Op dinsdag 16 januari 2024 organiseert Mazars een seminar voor Maatschappelijke Organisaties. Egon de Prouw (sectorleider Maatschappelijke organisaties) geeft aan waarom u dit seminar niet mag missen: “Keynote Jörgen Raymann neemt u mee, op zijn kenmerkende wijze – met humor en zelfspot – in zijn verhaal over diversiteit en inclusie. Daarnaast hebben wij een boeiend programma samengesteld met interactieve workshops over Loonheffingen, Governance, Digitale transformatie en ESG.” Deelname aan dit seminar is gratis voor leden van Cultuurconnectie en aanmelden kan hier.

Stead_verduurzaming_banner
Verduurzaming van uw huisvesting

De huidige economische omstandigheden vragen mogelijk in de nabije toekomst om structurele aanpassingen aan uw huisvesting, bijvoorbeeld door verduurzaming. Stead Advisory organiseert een bijeenkomst - op donderdag 29 februari 2024 exclusief voor leden van Cultuurconnectie - over welke mogelijkheden er zijn om uw huisvesting duurzamer te maken, zowel toepasbaar op bestaande gebouwen als nieuwbouw. Ook nemen zij u mee in de plannen die er zijn voor lidorganisatie Huis73 en bent u een van de eersten die een inkijk in het bijna gereed zijnde Theater aan de Parade mag beleven. Lees meer en meld u aan voor de academie Verduurzaming.

Logo_Drevast_Breed
Besparen op uw onroerendezaakbelasting

Drevast onderzoekt of u kunt besparen op uw onroerende-zaakbelasting (OZB), voor leden van Cultuurconnectie op basis van een gratis haalbaarheidsonderzoek en gratis advies of een contra-expertise op de WOZ wel of niet zinvol kan zijn. Deze vraag is actueel: Wat is de invloed van de hoge energielasten op de waardering WOZ?

Lees meer...
Planned_Culture_2023_website
Snelle toegang tot data en cijfers


Planned Culture
 is een cloud-based inschrijf-, plannings- en communicatiemodel speciaal ontwikkeld voor het organiseren van cultuureducatie. Alle gegevens en overzichten zijn in de eigen Planned Culture omgeving overal te bereiken. Of dit nu planningen zijn of juist rapportages met bereikcijfers. Wat goed te gebruiken is voor managementrapportages, subsidieverantwoording of beleidsplannen. Het softwareprogramma wordt gebruikt door bemiddelaars/regisseurs, samenwerkingsverbanden en centra voor de kunsten door heel Nederland. Benieuwd naar wat Planned Culture voor uw organisatie kan betekenen?

Lees meer...
2024.01.09_Ecclesia
Zorgeloos risico’s beheersen en verzekeren

Van risicoanalyse tot verzekeringen voor aansprakelijkheid, bedrijfsmiddelen, personeel en overige verzekeringen. Van preventie tot controle hebben op de continuïteit, zonder daar wakker van te liggen. Ecclesia helpt u bewuste keuzes maken zodat u uw ambities kunt realiseren met maximaal inzicht in – en grip op – financiële risico’s en kansen. Ecclesia gelooft dat de leden van Cultuurconnectie en haar medewerkers met passie en gerust hart hun werk moeten kunnen doen en helpt ondernemers met méér dan alleen een vergoeding bij schade. Wilt u meer weten hoe Ecclesia u kan helpen? 

Lees meer...
De statuten en de Code Cultuur

Veel culturele organisaties passen de Governance Code Cultuur in hun organisatie toe. Maar geven de statuten dit wel weer? En zo ja, geven ze dan wel de meest recente versie uit 2019 weer? Dit is niet alleen voor de interne organisatie van belang, in de praktijk ziet KAeP NOTARIS dat ook externen zoals fondsenverstekkers hiernaar kijken.

Lees meer...
VGZ_banner_2023
Gezond Werkgeverschap

Als werkgever zorgt u voor een gezonde werkomgeving, waarin een medewerker op een gezonde manier kan werken. Wat zijn of haar persoonlijke situatie ook is. Coöperatie VGZ helpt u daar graag bij. Op hun website over Gezond Werkgeverschap vindt u inspiratie, workshops en trainingen die uw medewerkers kunnen helpen. Met bijvoorbeeld mentale gezondheid, voeding of bewegen. Benieuwd naar het aanbod?

Lees meer...
2024.01.09_AFAS
Overeenkomst tussen museum, professionele voetbalclub en vakantiepark?

In diverse sectoren zoals cultuur, horeca, sport en recreatie, ontdekte Maarten Pluim, salesmanager bij AFAS, een intrigerende gelijkenis tussen ogenschijnlijk verschillende entiteiten: een museum, een professionele voetbalclub en een vakantiepark. Wat hen verbindt, zo merkte hij op, is niet alleen de nadruk op gastvrijheid, maar ook een opmerkelijk patroon in hun bedrijfsprocessen. Opvallend is, dat ondanks hun doorgaans efficiënt georganiseerde primaire activiteiten, deze organisaties vaak moeite hadden met hun secundaire processen. Dit bracht een interessant perspectief naar voren: de mogelijkheid om met behulp van AFAS-software de financiële administratie, HRM, CRM, salarisadministratie en projectbeheer naar een hoger niveau te tillen. 

Lees meer...
2024.01.09_BHV.NL
Samen tegen ongewenst gedrag

In een organisatie wilt u geweld en ongewenst gedrag het liefst voorkomen. Maar wat valt er precies allemaal onder ongewenst gedrag? Dat kan voor iedereen anders zijn. Sommige zaken zijn duidelijk; denk aan discriminatie, seksuele intimidatie, schelden en geweld. Maar hoe zit het met het maken van bepaalde grapjes of een respectloze reactie? BHV.NL geeft tips en adviezen wat u kunt doen tegen ongewenst gedrag.

Lees meer...
Praktische stappen naar vitaliteit

Zilveren Kruis introduceert de Gezond en Fitbundel om u en uw medewerkers te ondersteunen bij de gezondheid. Met deze bundel kunt u cursussen voor gewichtsverlies, slaap en sportmedische onderzoeken vergoed krijgen via een aanvullende verzekering. Ontdek de bundel op hun website voor een gezonder 2024. Daarnaast biedt Zilveren Kruis handige diensten en apps aan om meer uit de zorgverzekering te halen, zoals snelle declaraties, online regelen van alles rondom de zorgverzekering en ondersteuning door een zorgcoach bij onder andere het verkorten van een wachttijd of een second opinion. 

Lees meer...
Overig

Via de overzichtspagina met onze partners en preferred suppliers vindt u ook nog de algemene informatiepagina’s en ledenvoordelen van de overige partners en preferred suppliers:

Voor eventuele vragen of wensen betreffende collectief ledenvoordeel kunt u contact opnemen met commercieel manager, René de Kok, telefoon 030-2303740 of e-mail r.dekok@cultuurconnectie.nl.


Partners en preferred suppliers zijn organisaties waarmee Cultuurconnectie aanvullende (prijs)afspraken heeft gemaakt. Het staat leden vrij om de aangeboden producten en/of diensten en bijbehorend ledenvoordeel te gebruiken.