3 februari 2016

Nieuwsbrief nr. 2 jaargang 2016
 
MNR
Charter Diversiteit wordt ondertekend

Op donderdag 4 februari 2016 opent de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,
Jet Bussemaker, de eerste Multicultureel Netwerk Rijksambtenaren-themabijeenkomst van het nieuwe jaar.
Het onderwerp is:

Inspirerend leiderschap op het werk.

Inspirerend leiderschap is cruciaal voor het doorbreken van een monomane cultuur en het bevorderen van diversiteit en inclusie.

Lees meer...
SER
SER Verkenning Arbeidsmarkt Cultuur

De cultuursector is sterk geraakt door de economische crisis. Met name de creatieve zakelijke dienstverlening kreeg in de eerste jaren van de crisis direct te maken met de gevolgen van verminderende consumentenbestedingen, vraaguitval en financiële krapte. Dit staat in het op 19 januari verschenen Verkenning Arbeidsmarkt Cultuur. De verkenning is uitgevoerd door de Sociaal Economische Raad (SER) in samenwerking met de Raad van Cultuur. Cultuurconnectie heeft via een rondetafelgesprek actief input geleverd op deze verkenning.

Lees meer...
Muziekschool DAMUSA
Opent u ook uw deuren voor studiereis directeuren Deense muziekscholen?

Van maandag 11 april tot vrijdag 15 april 2016 reist een delegatie van Deense directeuren van muziekscholen naar Nederland af. Het doel van hun studiereis is om te leren van de ontwikkelingen binnen Nederlandse muziek- en/of kunstscholen.Hiervoor zijn zij op zoek naar muziekscholen waar zij een bezoek aan kunnen brengen.

Lees meer...
European music forum
Europees Forum over Muziekonderwijs bij BplusC

Woensdag 10 en donderdag 11 februari vindt in locatie Het Leidse Volkshuis het Europese forum van de European Music Council (EMC) plaats. De EMC is de overkoepelende organisatie voor het muzikale leven in Europa en het platform voor nationale muziekraden en Europese organisaties op het gebied van muziek. In de EMC zijn 74 leden uit 30 landen vertegenwoordigd. Willem van Moort, voorzitter raad van bestuur van BplusC, zit in het bestuur van de EMC.

Lees meer...
 
Certificering
 
Cultuurkeur
Fluxus en De Plantage gecertificeerd

Per januari 2016 zijn Fluxus in Zaandam en De Plantage in Tiel gecertificeerd. Cultuurconnectie feliciteert beide directeuren Harry Swinkels en Karel Zwart én hun medewerkers met het behalen van het CultuurKeur certificaat. Een overzicht van alle CultuurKeur gecertificeerde organisaties kunt u vinden op de website van Hobéon.

Voor meer informatie over kwaliteitszorg kunt u terecht bij Natasja Stel of kijk op www.cultuurconnectie.nl/certificering.

Cultuurkeur plantage Tiel
Plantage Tiel - Meer dan een certificaat alleen!

Zoals zo veel instellingen in onze sector heeft ook de Plantage de afgelopen jaren de nodige reorganisaties doorgemaakt. En ook op dit moment zitten zij in een tweetal die beeldbepalend zullen zijn voor de Plantage in de toekomst: nieuwbouw en organisatorische samenvoeging met de andere gemeentelijke cultuurinstelling in Tiel: Schouwburg en Filmtheater De Agnietenhof.

 
Ledennieuws
 
Volksuniversiteit Hengelo
Volksuniversiteit Hengelo bestaat 95 jaar!

Volksuniversiteit Hengelo bestaat dit jaar 95 jaar. Cultuurconnectie feliciteert hen van harte. Om dit te vieren heeft de volksuniversiteit niet alleen het voorjaarsaanbod in het magazine van ROC Twente geplaatst, maar ook een leuk artikel dat ons een stukje geschiedenis toont. Lees het interessante artikel hier.

 
Personalia

Per 1 februari 2016 verwelkomt Centrum Voor de Kunsten it Toanhûs Jelle Roeper als nieuwe directeur. Hij volgt Jelle Posthumus op die na realisatie van nieuwbouw, gemeentelijke bezuinigingen en de fusie met collega instelling KCGS in oktober zijn vertrek bij it Toanhûs aankondigde.

 
Agenda
 
Congres
Algemene Ledenvergadering Cultuurconnectie

20 en 21 april 2016

Locatie: Kumulus, Maastricht

Vu logo
Volksuniversiteiten - LDOV

24 maart 2016

Tijd: 13.30-17.00 uur
Locatie: n.t.b.