6 april 2016

Nieuwsbrief nr. 5 jaargang 2016
 
ALV Cultuurconnectie
Programma congres ‘Samenwerking & Multifunctionaliteit’ afgerond

Het programma voor het voorjaarscongres op  van Cultuurconnectie 21 april is bekend. Interessante sprekers en veel interactie door debatten, kennisuitwisseling, netwerken én een Collegiaal Consultant Café maken dit tot een dag die u niet wilt missen. Bent u nieuwsgierig naar uitgebreide informatie over het programma en de sprekers, lees dan verder.

Lees meer...
vertrek Anne Marie Bosman
Anne Marie Bosman gestopt als bestuurslid Cultuurconnectie

Omdat Anne Marie Bosman haar bestuursactiviteiten bij de Volksuniversiteit Baarn heeft moeten beëindigen, is ook haar bestuursfunctie als binnenlid van Cultuurconnectie gestopt. Door een veeleisende en internationale nieuwe baan te accepteren kon zij de bestuursfuncties niet langer combineren. Anne Marie heeft zich binnen Cultuurconnectie ingezet voor het aandachtsgebied marketing & communicatie.

Lees meer...
Vu logo
Resultaten volksuniversiteitsenquête leiden tot veel activiteiten

Enige tijd geleden heeft Cultuurconnectie een enquête onder de volksuniversiteiten gehouden om meer inzicht te krijgen in wat er speelt en waar behoefte aan is. Hieruit zijn zeer interessante thema’s voor bijeenkomsten te destilleren, waar Cultuurconnectie meteen op in heeft gespeeld. Zo vindt er dinsdag 12 april 2016 een brainstormsessie over een marketing- en communicatiemix voor volksuniversiteiten plaats.

Lees meer...
Human Capital scan
10 vragen over de Participatiewet, de banenafspraak en de Quotumwet beantwoord

De afgelopen tijd heeft Cultuurconnectie diverse vragen ontvangen van leden omtrent de Participatiewet, de banenafspraak en de Quotumwet. Preferred supplier Human Capital Scan, specialist in de Sociale Zekerheid, geeft in dit artikel antwoord op de meest voorkomende vragen.

Lees meer...
ikTOON
Campagne promotie cultuurparticipatie ‘ikTOON’

Op initiatief van het LKCA is ruim een jaar geleden het Platform Promotie Cultuurparticipatie opgericht. In dit platform maken twaalf landelijke organisaties zich sterk om de waarde van cultuurparticipatie voor individu en samenleving breder zichtbaar te maken. Dat doen we door amateurkunst in al zijn diversiteit te tonen aan het publiek en daar landelijk en lokaal de aandacht op te vestigen.

Lees meer...
museumweek
Nationale Museumweek – Doet uw organisatie ook mee?

Van 16 tot en met 24 april vindt de Nationale Museumweek plaats. Er worden deze week veel verrassende initiatieven georganiseerd door onder andere musea. Echter kunt u als lid natuurlijk ook zelf initiatief nemen om in samenwerking met een museum in de buurt bijvoorbeeld lezingen te organiseren. 

Lees meer...
kijken naar kunst
Film ‘Hoe kijken naar kunst werkt’

Kunstgebouw en Kunstbalie hebben een nieuwe film gelanceerd. In deze film laat professor Erik Scherder zien dat kijken naar kunst de hersenen van kinderen in beweging zet. Professor Erik Scherder: “Voor kinderen in de groei van hun brein is het fantastisch om naast het normale programma kunst en cultuur aangereikt te krijgen.” De film is gemaakt door SOMEproductions en hier te bekijken.

 
Certificering
 
Cultuurkeur
Terugblik intervisiedagen gecommitteerden HaFaBra

De ROA (Regiegroep Opleidingen en Amateurkunst) heeft op vrijdag 11 maart en zaterdag 19 maart 2016 intervisiedagen voor gecommitteerden HaFaBra georiganiseerd. De dagen werden voorgezeten door Jan van den Eijnden van het LKCA en er was een hoge opkomst. Deze succesvolle bijeenkomsten stonden voornamelijk in het teken van ‘de leerling-muzikant staat centraal’.

 
Ledennieuws
 
HEIM&CREA
Muziekschool, HEIM&CREA en gemeente slaan handen ineen

De gemeente Hengelo en de directies en besturen van de Muziekschool en HEIM&CREA hebben de handen ineengeslagen om te komen tot één organisatie voor kunst, techniek, erfgoed en muziek. Gezamenlijk komen zij tot de conclusie dat goede samenwerking, gezamenlijke uitvoering en één centrale aansturing leiden tot een betere, vernieuwende programmering en tot een sterkere organisatie.

Lees hier meer over deze samenwerking. 

 
Personalia

Mevrouw Marjan de Vos is per 1 april 2016 tot directeur van het Instituut voor Kunst en Cultuur Boogie Woogie te Winterswijk benoemd. Marjan de Vos is op 1 mei 2014 bij Boogie Woogie in dienst getreden als Hoofd Operationele Zaken en Klantenrelaties. Zij functioneerde de afgelopen periode als directeur ad interim. Marjan de Vos heeft een jarenlange ervaring als communicatieadviseur en als leidinggevende in diverse organisaties, woont in Hengelo (Ov.) en is 50 jaar oud.

 
Agenda
 
Vu logo
Brainstormsessie Volksuniversiteiten communicatie- en marketingmix

Datum: 12 april 2016
Tijd: 14:00 - 17:00 uur
Locatie: Cultuurconnectie, Lucasbolswerk 11 te Utrecht

VAR
Informatiemiddag Afschaffing VAR

Datum: 18 april 2016
Tijd: 13:00 - 17:45 uur
Locatie: TivoliVredenburg, Vredenburgkade 11 te Utrecht
Helaas is de bijeenkomst vol, inschrijven is dus niet meer mogelijk.

Congres
Algemene Ledenvergadering en Congres
  • 20 en 21 april 2016, Kumulus en Centre Céramique Maastricht: programma en aanmelden.
  • 24 november 2016, locatie n.t.b.
Vu logo
Volksuniversiteiten - LDOV

Datum: 23 juni 2016
Tijd: 13.30-17.00 uur
Locatie: Volksuniversiteit Utrecht, Nieuwegracht 41 te Utrecht