Nieuwsbrief 10, 19 juli 2017

Subsidieregeling Cultuurbegeleider | Eagerly Internet | Paradisodebat 2017
 
Cultuurbegeleider
Nieuwe subsidieregeling opleiding Cultuurbegeleider PO

Het ministerie van OCW opent vanaf september 2017 een subsidieregeling voor de opleiding Cultuurbegeleider. De subsidie is bedoeld voor leerkrachten in het basisonderwijs die zich verder willen specialiseren in cultuureducatie. De regeling heeft als doel om de bijscholing van leerkrachten op dit gebied gemakkelijk te maken, zodat de verankering van cultuureducatie in het onderwijs een stevige impuls krijgt.

Lees meer...
Buma_Classical_Convention
Save-the-date: Buma Classical Convention

Op 24 november 2017 zal de Buma Classical Convention weer plaats vinden in Tivoli Vredenburg te Utrecht. De Buma Classical Convention is er voor iedereen die interesse heeft in of belang heeft bij klassieke muziek: van componist tot marketeer, van platenbaas tot orkestdirecteur, van programmeur tot politicus en van musicus tot muziekdocent. Het lijkt nog ver weg, maar 'save-the-date'!

Lees meer...
NFF_Vrijwilligers_campagnefoto
Nederlands Film Festival zoekt vrijwilligers

Elk jaar helpen zo’n 400 vrijwilligers mee om het NFF tot stand te brengen. In maar liefst 15 verschillende functies wordt het festival steeds versterkt. Vrijwilligers krijgen een unieke kijk achter de schermen, leren ontzettend veel nieuwe mensen kennen en kunnen bovendien vrijwel alle films gratis bezoeken. Geïnteresseerden kunnen zich hier aanmelden.

Lees meer...
Paradisodebat_2017
Paradisodebat 2017: de stoel van de toekomst

Bij het komende Paradisodebat op zondag 27 augustus 2017 staat een lege stoel: een stoel voor de volgende generaties die er nu nog niet zijn. Waar vinden de huidige en de toekomstige generaties elkaar? Hoe leggen we verbinding tussen culturen en wat betekent het collectief nog voor ons? Onder leiding van Lex Bohlmeijer (o.a. Radio 4) reflecteren Anoek Nuyens (theatermaker), Abdelkarim El-Fassi (producent en regisseur) Gijs Scholten van Aschat (voorzitter van de Akademie van Kunsten, acteur) en cultuurwoordvoerders in de Tweede Kamer over deze vragen. Namens Cultuurconnectie zal ook directeur Jan Brands bij het debat aanwezig zijn.

Lees meer...
Eagerly_Internet
Nieuwe partner: Eagerly Internet

Cultuurconnectie heeft een nieuwe Preferred Supplier: Eagerly Internet ontwerpt en maakt slimme websites, die bezoekers optimaal bedienen en maximaal focussen op uw doelstellingen. Eagerly werkt met veel plezier al voor verschillende Cultuurconnectie leden.

Lees meer...
Vakantiewerk
Vakantiekrachten: wel of niet aanmelden?

In de vakantietijd vangen veel werkgevers het werk op met vakantiekrachten. Meestal hoeft u de tijdelijke kracht niet aan te melden. Maar er zijn uitzonderingen. Heeft u als werkgever een pensioenregeling lopen bij PFZW? Kijk dan hier voor meer informatie.

 
Certificering
 
Cultuurkeur

Deze maand is weer een lid van Cultuurconnectie gecertificeerd: Muziekschool Waterland uit Purmerend (per 1 juli 2017). Cultuurconnectie feliciteert directeur Esther Dam én haar medewerkers met het behalen van het CultuurKeurcertificaat.

Op dit moment doorlopen nog eens vijf leden van Cultuurconnectie hun certificeringsproces. Een overzicht van alle CultuurKeur gecertificeerde organisaties kunt u vinden op de website van Hobéon. Voor meer informatie over kwaliteitszorg kunt u terecht bij Jan-Willem Kluën of kijk op www.cultuurconnectie.nl/certificering.

 
Personalia
Nieuwe directeur FluXus: Otto Berg

De Raad van Toezicht van van FluXus, centrum voor de kunsten Zaanstad, meldt dat Otto Berg als nieuwe Directeur-bestuurder is aangetrokken. In verband met pensionering beëindigt de huidige directeur, Harrie Swinkels, zijn functie per 1 oktober a.s. en neemt Otto Berg zijn taak over. Otto Berg heeft een uitgebreide ervaring in de sector en ervaringen die hem competent maken voor het leiden van het huidige Fluxus en de toekomstige ontwikkelingen naar het cultuurhuis en de rol die FluXus hier in gaat spelen.

Nieuwe directeur CK It Toanhûs: Emily Diepenveen

Per juni 2017 is Emily Diepenveen aangesteld als directeur van Centrum Voor de Kunsten It Toanhûs te Joure. Sinds februari van dit jaar vervulde zij al deze functie ad interim en is nu formeel aangesteld als de opvolgster van Jelle Roeper.