Nieuwsbrief 11, 23 augustus 2017

STER-campagne 2017 | AVV CAO Kunsteducatie | Volksuniversiteit.nl vernieuwd
 
STER_VU_Carriere
STER-campagne Volksuniversiteiten gestart

De nieuwe publiciteitscampagne van de Volksuniversiteiten via STER & Cultuur en STER & Carrière is van start gegaan. Van maandag 21 augustus tot 2 september 2017 zullen de spotjes op de Nederlandse publieke zenders te zien zijn. De campagnespotjes zijn ook te zien via de website van Cultuurconnectie, via www.volksuniversiteit.nl en via YouTube. Wilt u uw reactie op de spotjes met ons delen? Stuur dan een e-mail naar info@cultuurconnectie.nl

CAO_KE_2017-2018
Algemeen Verbindendverklaring CAO Kunsteducatie

De Minister van SZW heeft de CAO Kunsteducatie van 1 januari 2017 tot en met 31 december 2018 Algemeen Verbindend verklaard. Door dit besluit zijn de algemeen verbindend verklaarde bepalingen van de CAO Kunsteducatie vanaf 10 augustus 2017 ook van toepassing op ondernemingen die niet zijn aangesloten bij Cultuurconnectie, maar die wel vallen onder de werkingssfeer van de CAO. De tekst van de AVV-bepalingen van de CAO is gepubliceerd in de Staatscourant van 9 augustus 2017, nr. 40580 en is via deze link te downloaden.

Lees meer...
Screenshot_VU_02
Volksuniversiteit.nl vernieuwd!

De website van de gezamenlijke Volksuniversiteiten (www.volksuniversiteit.nl) is vernieuwd! Belangrijkste feature is de centrale zoekmachine waarmee het landelijke cursusaanbod van de aangesloten Volksuniversiteiten doorzocht kan worden. De site zelf is ook sterk verbeterd voor SEO (zoekoptimalisatie) zodat deze ook een eigen aantrekkingskracht krijgt. Bezoekers kunnen op trefwoord, categorie en postcode het cursusaanbod doorzoeken. Probeer het vooral zelf ook eens en laat ons uw bevindingen weten.

Lees meer...
Kunsten92_Logo
Bijeenkomst Kunsten '92: Fair Practice Code

Op 3 oktober 2017 wordt de eerste versie van de Fair Practice Code gepresenteerd in het Veem Huis voor Performance. Tijdens deze bijeenkomst wordt het publiek ook uitgedaagd om concreet met de Fair Practice Code aan de slag te gaan. De Code Fair Practice is een door een brede vertegenwoordiging van creatieve professionals uit vele disciplines overeengekomen kader voor duurzaam, eerlijk en transparant ondernemen en werken in kunst, cultuur en creatieve industrie. Kijk voor meer informatie op website van Kunsten '92.

PFZW_Logo
Presentaties PFZW: Pensioen op komst

PFZW organiseert presentaties waarin zij medewerkers vanaf 57 jaar informeren over de mogelijkheden en gevolgen van minder werken, stoppen met werken en langer doorwerken. Ook praktische zaken die te maken hebben met het naderende pensioen komen aan bod. Wilt u op uw eigen locatie uw medewerkers vanaf 57 jaar voorlichten over de mogelijkheden van de pensioenregeling? Neem dan contact op met de werkgeversdesk van PFZW. Aan de bijeenkomst zijn geen kosten verbonden.

 
Certificering
 
Cultuurkeur

In de maand juni is weer een lid van Cultuurconnectie gecertificeerd: De Meerpaal in Dronten (per 1 jun1 2017). Cultuurconnectie feliciteert directeur Anke Weeda én haar medewerkers met het behalen van het CultuurKeurcertificaat.

Op dit moment doorlopen meerdere leden van Cultuurconnectie hun certificeringsproces. Een overzicht van alle CultuurKeur gecertificeerde organisaties kunt u vinden op de website van Hobéon. Voor meer informatie over kwaliteitszorg kunt u terecht bij Jan-Willem Kluën of kijk op www.cultuurconnectie.nl/certificering.

 
Ledennieuws
 
Logo_VU_klein
Nieuwe leden Cultuurconnectie

Onlangs zijn twee volksuniversiteiten lid geworden van Cultuurconnectie: Volksuniversiteit West Betuwe en Volksuniversiteit Bergen op Zoom. In een van de volgende nieuwsbrieven zullen zij verder worden voorgesteld.

CKE_Website
Vacature Centrum voor de Kunsten Eindhoven

Het Centrum voor de Kunsten Eindhoven (CKE) zoekt kandidaten voor de volgende vacature (klik op de desbetreffende link voor de vacaturetekst):

FINANCIAL CONTROLLER (0,8 FTE)
die leiding geeft aan het bedrijfsbureau

De reactietermijn sluit op 9 september 2017. Klik hier voor de volledige vacaturetekst.

 
Personalia

Ids Dijkstra is benoemd tot nieuwe directeur van Kielzog Theater en Kunstencentrum in Hoogezand. Ids Dijkstra (49) is afgestudeerd Econoom en Cultuurwetenschapper. Ids Dijkstra start officieel op 1 september met zijn werkzaamheden en neemt daarmee het stokje over van directeur Yolanda Mergler die sinds 2014 directeur was van Kielzog Theater en Kunstencentrum.

Lees hier het volledige persbericht.