Nieuwsbrief 12, 6 september 2017

Briefing Tweede Kamer Arbeidsmarkt Cultuur | Congres Podia & Festivals
 
Tweede_Kamer
Briefing Vaste Kamercommissie: Arbeidsmarkt Cultuur

Op donderdag 14 september vindt een technische briefing plaats over het gezamenlijk advies van SER en Raad voor Cultuur over versterking van de arbeidsmarkt in de culturele en creatieve sector. De Vaste Tweede Kamercommissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap zal tijdens deze briefing verder worden ingelicht over het uitgebrachte advies en vervolgstappen. Jan Brands, directeur van Cultuurconnectie, zal mede namens de deelnemende brancheorganisaties uit de Federatie Cultuur aanwezig zijn om toelichting en zienswijzen te geven op het advies.

Lees meer...
TivoliVredenburg
Congres Podia & Festivals

Op woensdag 13 september vindt het Congres Podia & Festivals in TivoliVredenburg plaats. Ontmoet muziekprofessionals en beleidsmakers. Grijp kansen. Ga in discussie en werk aan vervolgstappen voor de toekomst. Raak geïnspireerd. Word geactiveerd. Agendeer issues. Informeer je over trends en ontwikkelingen.

Het dagprogramma is gevuld met interessante sprekers en kent een groot aantal deelsessies waarin vele en verschillende onderwerpen aan de orde komen. Voor leden van Cultuurconnectie en de collega-brancheverenigingen geldt een aantrekkelijke korting bij inschrijving. Aanmelden kan via deze link.

Lees meer...
FEMU_Sheetmusic
Collectieve licentieovereenkomst auteursrechten

Cultuurconnectie heeft in augustus voor haar leden een collectieve licentieovereenkomst over de afdracht van auteursrechten voor het muziekonderwijs gesloten. De overeenkomst is gesloten met de auteursrechtenorganisaties FEMU, Buma, Sena en Reprorecht. In de afgelopen periode heeft Cultuurconnectie met FEMU onderhandeld over voortzetting van de eerder met Stemra gemaakte afspraken. Dit heeft erin geresulteerd dat de leden van Cultuurconnectie niet alsnog zullen worden aangeslagen over het cursusjaar 2015/2016, maar dat FEMU de facturatie vanaf het cursusjaar 2016/2017 hervat. Enkel leden van Cultuurconnectie kunnen van deze gunstige afspraken gebruik maken.

Paradisodebat_2017
Terugblik Paradisodebat 2017

De grote onderwerpen die ook buiten de kunst- en cultuursector op de agenda staan, kwamen ruimschoots aan bod tijdens het Paradisodebat, dat op zondag 27 augustus jl. plaatsvond. Het ging over culturele diversiteit, vertrouwen en nieuwe verhalen. Organisator Kunsten ’92 had kunstenaars en cultuurwoordvoerders in de Tweede Kamerleden gevraagd na te denken over ‘de waarden die wij willen overdragen aan toekomstige generaties’.

Symbool voor de toekomst was De Stoel van de Toekomst, die mooi uitgelicht op de tribune stond. Het rode meubelstuk was ontleend aan een sprookje van Jan Terlouw. In Het Hebzuchtgas schrijft hij: ‘Als we vergaderen over belangrijke zaken, als we belangrijke besluiten nemen, wij samen, maar ook in onze bedrijven, zetten we er altijd een lege stoel bij. Dat is de stoel voor de mensen die er nog niet zijn, voor de toekomstige generaties. De stoel van de toekomst.’ Met die lege stoel in het vizier hielden drie kunstenaars elk een verhaal waarop zes politici in tweetallen reageerden.

Via de website van Kunsten '92 is een uitgebreide terugblik terug te lezen en zijn ook video-opnamen van de sprekers terug te zien.

Lees meer...
 
Ledennieuws
 
VU_De_Kring
50-jarig jubileum Volksuniversiteit De Kring

Op 16 september 2017 bestaat de vereniging Volksuniversiteit De Kring uit Spijkenisse 50 jaar. Ter ere van dit jubileum organiseert De Kring op woensdagavond 11 oktober 2017 een lezing over  'Drinkwatervoorziening Wereldwijd'. De lezing wordt gehouden in het Auditorium van de Boekenberg te Spijkenisse met een afsluitende borrel op het terras op de bovenste verdieping. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden spijkenisse@volksuniversiteit.nl

Logo_SKVR
Vacature SKVR

De Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam (SKVR) zoekt kandidaten voor de volgende vacature (klik op de desbetreffende link voor de vacaturetekst):

De reactietermijn sluit op 15 september 2017. Klik hier voor de volledige vacaturetekst.

 
Personalia

Ruut te Velthuis (52) vertrekt per 1 oktober 2017 als directeur/bestuurder bij De Reggehof en de Muziekschool Hof van Twente om de functie van Hoofd Muziek bij het Utrechts Centrum voor de Kunsten (UCK) te gaan bekleden. Na zijn jarenlange bijdragen voor De Reggehof en Hof van Twente blijft Ruut te Velthuis daarmee actief binnen de gelederen van Cultuurconnectie. Cultuurconnectie wenst hem veel succes in zijn nieuwe functie.

Lees hier het volledige persbericht