Nieuwsbrief 13, 28 september 2017

At the Watergate | LKCA: Toekomst creëren | 100-jarig jubileum VU Utrecht
 
At_the_Watergate_Sneek_2018
At the Watergate - Sneek 2018

Van 8 tot en met 11 mei 2018 vindt in Sneek de 13e editie van het European Youth Music Festival plaats en heeft de toepasselijke naam ‘At the Watergate’ gekregen, naar de befaamde Sneker Waterpoort. Als onderdeel van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa 2018 promoot het festival de regionale cultuur, de Friese identiteit en de ‘Mienskip’. Tijdens 'At the Watergate' landen ca. 7.000 jonge musici uit 26 Europese die tijdens Hemelvaart 2018 een kleine 1.000 concerten geven op 49 verschillende podia in Sneek en omliggende plaatsen. Een bruisend event dat nog lang zal rondzingen! Het programma omvat naast de optredens door jonge muzikanten een grote openingsceremonie, een congres en randprogrammering in samenwerking met het onderwijs.

Lees meer...
LKCA_Toekomst_Creeren_2017.10.02
LKCA: de Kunst van...Toekomst creëren

Op maandag 2 oktober aanstaande vindt de jaarlijkse dag van het LKCA voor professionals en bestuurders in de amateurkunst, buitenschoolse cultuureducatie en participatieve kunst plaats en draagt de titel 'De Kunst van…Toekomst creëren'. Namens Cultuurconnectie zullen Jan Brands en Jan-Willem Kluën inhoudelijke bijdragen leveren aan het programma.

Lees meer...
WMO_Cultuur_Zorg
Oproep: culturele organisaties als aanbieder WMO?

Cultuurconnectie inventariseert op dit moment culturele organisaties die als aanbieder fungeren binnen de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Cultuurconnectie zou graag in contact willen komen met dergelijke organisaties om hun ervaringen te vernemen. Zowel leden als niet-leden van Cultuurconnectie die WMO aanbieden zijn hierbij gevraagd om contact met ons op te nemen via info@cultuurconnectie.nl

Samantha_Kagie
Bureaubezetting Cultuurconnectie

Samantha Kagie, die vanaf 1 mei van dit voorjaar als plaatsvervangend beleidsmedewerker de taken van Anne Marie 't Hart waarnam, zal eind september Cultuurconnectie weer gaan verlaten. Wij danken Samantha voor haar grote inzet en flexibilteit bij de oppakken van de vele dossiers. Vanaf 1 oktober aanstaande keert Anne Marie 't Hart weer terug op haar voor iedereen vertrouwde post.

Logo_SDIM
Nieuwe preferred supplier: S&D Interactive Media

Cultuurconnectie is onlangs een nieuwe partnership aangegaan: S&D Interactive Media is een online marketingbureau gespecialiseerd in Google Grants, Google AdWords, Social Media en organische zoekresultaten. S&D Interactive Media heeft jarenlange ervaring met het draaien van online (Grants) campagnes voor meerdere musea, goede doelen en andere non-profit organisaties. Leden van Cultuurconnectie ontvangen van S&D Interactive Media als preferred supplier aantrekkelijke kortingen.

Lees meer...
Logo_OCW_vierkant
Update bijeenkomsten Cultuurbeleid 2021 OCW

In de zomermaanden heeft het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschappen (OCW) in het kader van het project Cultuurbeleid 2021 met vertegenwoordigers en stakeholders van de culturele sector gesproken over de knelpunten en kansen van het cultuurbeleid. Dit gebeurde tijdens een  bijeenkomsten die samen met de VNG, IPO en G9 waren georganiseerd, waarvan onlangs verslag is gedaan.

Lees meer...
Onderwijsraad_Rapport_2017-09
Gemeenten en Onderwijs: actueel advies Onderwijsraad

Op 7 september verscheen het advies van de Onderwijsraad, met als titel ‘Decentraal onderwijs bij de tijd - Agenda voor een landelijk beraad over de rol van gemeenten bij onderwijs.’ Hierin wordt onder andere aandacht besteed aan cultuur. Via onderstaande link is het rapport te downloaden. Ook de VNG besteede aandacht aan dit advies in een column van het onlangs verschenen VNG-Magazine.

Lees meer...
FCP_Toekomst_van_Talent_2017.11.28
Fonds voor Cultuurparticipatie: Toekomst van Talent

Hoe ontwikkelt jong talent zich in de toekomst? Hoe ziet een gezond ecosysteem voor talentontwikkeling er in 2021 uit en wie heeft welke rol? Kom naar ‘De toekomst van talent’ en praat mee. Op dinsdag 28 november 2017 brengt het Fonds voor Cultuurparticipatie verschillende perspectieven samen om belangrijke vragen over de toekomst van talentontwikkeling te beantwoorden. Van talenten zelf tot culturele organisaties en van overheden tot kunstvakonderwijs. Een inspirerend programma bomvol best practises, onderzoek en persoonlijke verhalen.

Lees meer...
 
Ledennieuws
 
Mismatch_Giphart
Terugblik: 100-jarig jubileum VU Utrecht

Volksuniversiteit Utrecht bestaat 100 jaar! Dit heugelijke feit werd gevierd met een lezing door Ronald Giphart. Giphart, die in 2016 samen met Mark van Vught (professor in de Evolutionaire Psychologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam en onderzoeker aan de Universiteit van Oxford) het boek 
“Mismatch, Hoe we dagelijks worden misleid door ons oeroude brein" publiceerde, ging dieper in op hoe ons brein ons nog vaak parten speelt in het toch wel heel andere biotoop van onze moderne stadsjungle met zijn complexiteit, schaalvergroting en alle grijpbare verleidingen. Hoe instinct en leren, theorie en praktijk vaak met elkaar botsen. Namens Cultuurconnectie waren directeur Jan Brands en bestuursleden Henk Satijn en Lidewij Verheggen aanwezig.

 
Agenda
 
ALV Cultuurconnectie
7 december
Algemene Ledenvergadering Cultuurconnectie
Op donderdag 7 december 2017 vindt de Algemene Ledenvergadering (ALV) van Cultuurconnectie plaats in het Utrechts Centrum voor de Kunsten te Utrecht.