Nieuwsbrief nr. 14, 16 november 2016

Nieuw ledenvoordeel | Themacongres Samenwerken in Sociaal Domein | Toekomst volksuniversiteitswerk
 
ALV Cultuurconnectie
Algemene Ledenvergadering 24 november 2016

Op 24 november 2016 zal de algemene ledenvergadering van Cultuurconnectie te Utrecht plaatsvinden. Deze dag zal bestaan uit een cao-ledenraadpleging, een bijeenkomst voor volksuniversiteiten, de algemene ledenvergadering en ter afsluiting een netwerklunch en themabijeenkomst met als gastspreekster Bertien Minco van het Jeugdcultuurfonds. Cultuurconnectie hoopt zoveel mogelijk leden op deze dag te mogen verwelkomen voor input, kennisuitwisseling, inspiratie en netwerk.

Lees meer...
Congres
Themacongres Cultuurconnectie en VOB

Op 8 december 2016 organiseren Cultuurconnectie en de Vereniging Openbare Bibliotheken (VOB) een themacongres ‘Samenwerken binnen het sociale domein’ in theater RASA, Pauwstraat 13a te Utrecht. Steeds meer wordt er door de leden van onze brancheorganisaties inhoudelijk samengewerkt en de programmering onderling afgestemd. Er wordt ook steeds meer samenwerking gezocht in het sociale domein. Reden voor de VOB en Cultuurconnectie om samen op verkenning te gaan.

Lees meer...
LDOV en COV
Eerste gecombineerde bijeenkomst LDOV & COV een feit

Op 10 november 2016 heeft het gezamenlijk Landelijk Directeuren Overleg Volksuniversiteiten (LDOV) en het Coördinatorenoverleg (COV) plaats gevonden in Arnhem. De directeuren, bestuursleden en coördinatoren van de 18 aanwezige volksuniversiteiten deelden hun kennis op onder andere het gebied van publiciteit rondom de volksuniversiteiten, samenwerkingen met andere organisaties, het benaderen van de zakelijke markt en het Blik op Werk Keurmerk.

Lees meer...
netwerk financiels en controllers
Inhoudelijk sterke netwerkochtend financials & controllers

Op maandag 7 november 2016 vond de netwerkochtend Financials en Controllers plaats bij het UCK in Utrecht. Het was een interactieve en informatieve ochtend. Na een korte introductie is er besproken hoe alle deelnemende organisaties ervoor staan. Er waren positievere geluiden te horen dan afgelopen jaren en het lijkt erop dat de meeste leden de ondergrens van de bezuinigingen wel hebben bereikt en weer de goede kant op gaan.

Lees meer...
Abecon
Nieuw: Ledenvoordeel bij Abecon voor leden Cultuurconnectie

U wilt de kunst van het cultureel ondernemerschap tot in de puntjes beheersen. Mensen optimaal bedienen met laagdrempelig kunst- en cultuureducatie. U steeds nadrukkelijker op de markt richten. Dat vergt professionaliteit en flexibiliteit. Abecon Course CKV ondersteunt u hierin met alle benodigde IT-functies. Deze krachtige automatiseringsoplossing stroomlijnt de communicatie met cursisten, docenten en cultuurcoördinatoren.

Lees meer...
Cursad
Nieuw: Cursad biedt voordeel aan leden van Cultuurconnectie

Al meer dan 25 jaar een begrip bij muziekscholen, centra voor de kunsten en projectorganisaties voor onderwijsprojecten. Cursad verzorgt en automatiseert het gehele proces van inschrijving tot nota en van het beheer van de lespraktijk tot de digitale communicatie. Cursad Cloud is een complete IT-oplossing waarbij het beheer, back-up, update, migratie, installatie en basis support zijn inbegrepen. Altijd updates inclusief de laatste versie van MS Office. Tegen een vaste prijs zonder verrassingen.

Lees meer...
zorgverzekeringen
Ledenvoordeel: Ook in 2017 voordeel met zorgverzekeringen

Bent u lid van Cultuurconnectie? Laat dan uw medewerkers, vrijwilligers, bestuurders en zzp’ers ook in 2017 gebruik maken van veel voordeel op hun zorgverzekering via de collectieven van Cultuurconnectie. Ook voor het komende jaar heeft Cultuurconnectie weer twee partijen gecontracteerd voor ledenvoordelen op het gebied van zorgverzekeringen. Lees meer over het voordeel bij VGZ en Zilveren Kruis.

CAO Kunsteducatie 2016
Start Sectorcommissie ontslagvolgorde kunsteducatie

De Sectorcommissie Ontslagvolgorde Kunsteducatie (SOK) is inmiddels opgericht en er is een reglement opgesteld dat is verwerkt in een gewijzigde CAO Kunsteducatie. CAO-partijen hopen door deze afwijkende ontslagvolgorde te voorkomen dat ontslag van een docent het “schuiven van leerlingen” met zich meebrengt, wat in de praktijk vaak leidt tot meer opzeggingen.

Lees meer...
Stadhouders
Op weg naar vertrouwen in de overheid

Op 24 oktober 2016 presenteerde de stichting Overleg Arbeidsvoorwaarden Kunsteducatie (OAK) in de uitkomsten van het onderzoek door de Tilburg University naar de toekomstige arbeidsverhoudingen in de sector kunsteducatie. Een van de belangrijke conclusies in het onderzoek van luidt: De overheid moet zorgen voor vertrouwen en dient de juiste randvoorwaarden te creëren voor de proeftuinen op het gebied van organisaties en werkenden. In het onderzoek worden vier voorstellen gedaan. Deze voorstellen sluiten naadloos aan op de visie van subsidierecht-juristen.

Lees meer...
 
Certificering
 
Cultuurkeur
De Lindenberg is opnieuw gecertificeerd

Ilse Verburgh, directeur de Lindenberg in Nijmegen aan het woord over certificering.

“Belangrijk voor ons is de conclusie dat het (in de sector) aandacht verdient om ingezette veranderingen structureel te borgen.”

 
Ledennieuws
 
vu zaanstreek
Volksuniversiteit Zaanstreek (VUZ) opent ‘haar deuren’ op 20 november 2016

Gerard Lommerse van Volksuniversiteit Zaanstreek aan het woord over deze nieuwe organisatie.

"Waarom een volksuniversiteit in de Zaanstreek (VUZ)? FluXus centrum voor de kunsten en De Bieb voor de Zaanstreek hebben in april van dit jaar het initiatief genomen om een volksuniversiteit op te richten in de Zaanstreek. Dit op basis van de uitkomsten van een onderzoek naar het bestaande aanbod aan cursussen en lezingen in de Zaanstreek en de potentiële markt voor nieuw aanbod. De VUZ kenmerkt zich door een bijzonder business model."

 
Personalia

Johan Boonekamp is per oktober 2016 directeur ad interim bij IVAK De Cultuurfabriek te Delfzijl.

 
Agenda
 
ALV Cultuurconnectie
24 november
Algemene ledenvergadering Cultuurconnectie

Tijd: 09:30 - 14:00 uur
Locatie: UCK, Utrecht

Congres
8 december
Themacongres Cultuurconnectie en VOB: 'Samenwerken in het sociaal domein'

Tijd: 12:30-17:00 uur
Locatie: Theater RASA, Utrecht

ikTOON
1 t/m 30 juni 2017
Tweede editie promotiecampagne 'Iktoon'