Nieuwsbrief 14, 17 oktober 2017

Cultuur in het regeerakkoord | Fair Practice Code | Arbeidsmarktagenda
 
Regeerakkoord_2017
Cultuur in het regeerakkoord

De nieuwe coalitie van VVD, CDA, D66 en Christenunie heeft op 10 oktober 2017 haar Regeerakkoord gepresenteerd. Cultuurconnectie heeft voor haar leden een samenvatting gemaakt met speciale aandacht voor de punten die onze achterban - de kunstencentra, muziekscholen en volksuniversiteiten - raken. De samenvatting is via deze link te downloaden. Lees het volledige achtergrondartikel voor meer informatie en de eerste bevindingen van Cultuurconnectie naar aanleiding van de meest in het oog springende zaken uit het regeerakkoord.

Lees meer...
Jetta_Klijnsma_Leerorkest
Subsidie van SZW voor Leerorkest-muziekinstrumenten

Het Ministerie van Sociale Zaken geeft een subsidie aan het Instrumentendepot van het Leerorkest voor de aanschaf van 600 muziekinstrumenten, zodat deze gratis uitgeleend kunnen worden aan kinderen uit gezinnen waar thuis geen geld is voor een instrument. Dit maakte staatssecretaris Jetta Klijnsma vandaag officieel bekend. Zij sprak hierover in de live-uitzending van Tijd voor MAX op NPO1.

Lees meer...
At_the_Watergate_Sneek_2018
2e aanmeldingsronde 'At the Watergate'

Van 8 tot en met 11 mei 2018 vindt in Sneek de 13e editie van het European Youth Music Festival plaats, getiteld ‘At the Watergate’. Inmiddels zijn de eerste aanmeldingen binnen en is de eerste inschrijvingstermijn verstreken. Gelukkig is er een tweede inschrijvingsronde gestart voor iedereen de eerste ronde gemist heeft en zich toch graag had willen aanmelden. Lees verder voor meer informatie over 'At the Watergate' en de aanmeldingsprocedure.

Lees meer...
Fair_Practice_Code_Bussemaker
Eerste versie Fair Practice Code gepresenteerd

Op 3 oktober is de eerste versie van de Fair Practice Code in de kunsten aangeboden aan demissionair minister Bussemaker, tijdens een bijeenkomst in Veem House for Performance. De Fair Practice Code biedt een kader om loon naar werk in de culturele en creatieve sector mogelijk te maken. Dat is nodig voor een gezonde en toekomstbestendige arbeidsmarkt en beroepspraktijk. Een brede vertegenwoordiging van creatieve professionals uit vele disciplines heeft de eerste versie van de Fair Practice Code opgesteld, een startpunt waarmee alle betrokkenen met elkaar het gesprek kunnen voeren over haalbare doelen op het gebied van Fair Practice.

Lees meer...
PGGM&Co
Cultuur en sport vertegenwoordigd in ledenraad PGGM

Op 6 oktober 2017 is Anne Marie ’t Hart, hoofd beleidszaken bij Cultuurconnectie en tevens werkzaam bij de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD), benoemd als lid van de ledenraad PGGM. PGGM is een coöperatieve pensioenuitvoeringsorganisatie zonder winstoogmerk.

Lees meer...
PFZW_Logo
PFZW weer bovenaan ranglijst

Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) staat voor het elfde jaar op rij bovenaan in de Benchmark Responsible Investment by Pension Funds in the Netherlands, opgesteld door de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO). Samen met vier andere pensioenfondsen behaalt PFZW vier sterren in de benchmark. 

Lees meer...
Logo_LKCA_vierkant
Inschrijving Cultuurdag VO gestart

Op 16 november organiseert het LKCA de Cultuurdag VO. Een dag speciaal voor CKV-, kunstvak- en geschiedenisdocenten in het voortgezet onderwijs én voor medewerkers educatie van culturele instellingen die op de hoogte willen blijven van de laatste ontwikkelingen. Meer informatie over het programma en het inschrijfformulier staan op de website van het LKCA.

Lees meer...
Arbeidsmarktagenda_Straatmuzikant
Presentatie Arbeidsmarktagenda Culturele & Creatieve sector

Op dinsdag 14 november 2017 wordt de Arbeidsmarktagenda voor de culturele en creatieve sector gepresenteerd. Door verschillende betrokkenen zal worden toegelicht hoe zij de uitvoering van de agenda ter hand gaan nemen. Ook Cultuurconnectie zal toelichting geven op de activiteiten die in het kader van de Arbeidsmarktagenda worden ontplooid.

 
Ledennieuws
 
Logo_Platform_C
Platform C

Muziek- en Dansschool Amstelveen, Volksuniversiteit Amstelland en Kunstuitleen Amstelveen hebben hun krachten gebundeld in Platform C! Vanaf september 2017 kan men daar terecht voor alle vormen van cultuur, creativiteit en communicatie. Lees hier het interview met Platform C directeur Marcel Jansen.

 
Personalia

Per 1 oktober 2017 is Loek Sijbers als nieuwe directeur-bestuurder van Factorium Podiumkunsten in dienst getreden. De raad van toezicht van Factorium Podiumkunsten heeft Sijbers eerder op 15 juni officieel benoemd. Hij volgt daarmee Boyke Brand op, die dan bijna 10 jaar het centrum voor podiumkunsten heeft geleid.

Lees hier het volledige persbericht.

 
Agenda
 
ALV Cultuurconnectie
7 december
Algemene Ledenvergadering Cultuurconnectie
Op donderdag 7 december 2017 vindt de Algemene Ledenvergadering (ALV) van Cultuurconnectie plaats in het Utrechts Centrum voor de Kunsten te Utrecht.