Nieuwsbrief 17, 20 december 2017

Terugblik ALV en najaarscongres | Nieuwe Cultuurindex | Eindejaarsgroet
 
CC_Prettige_Feestdagen
Prettige feestdagen!

De medewerkers en het bestuur van Cultuurconnectie wensen alle leden van onze branchevereniging, onze samenwerkingspartners en relaties prettige feestdagen en een goede jaarwisseling toe!

In de periode van 27 december 2017 tot en met 5 januari 2018 is het bureau van Cultuurconnectie gewoon geopend, maar heeft het wel een beperkte bezetting. Daarom kan het voorkomen dat er in deze periode op uw vragen en informatieverzoeken wat later wordt gereageerd dan u van ons gewend bent.

2017.12.07_ALV_Congres
ALV en congres Cultuurconnectie succesvol verlopen

Op donderdag 7 december 2017 vond de Algemene Ledenvergadering (ALV) van Cultuurconnectie plaats in het Utrechts Centrum voor de Kunsten te Utrecht, gevolgd door een inhoudelijke sessie over de Gemeenteraadsverkiezingen 2018 en het gezamenlijke ledencongres van Cultuurconnectie en de Vereniging van Openbare Bibliotheken met als speciale gast Mariëtte Hamer van de SER.

Lees meer...
2017.11_Netwerk_PO
Terugblik bijeenkomst netwerk P&O

Op dinsdag 21 november vond in Utrecht weer een bijeenkomst van het P&O-netwerk Kunsteducatie plaats. Een consultant van Cuccibu heeft het netwerk voorgelicht over de nieuwe Europese privacywetgeving (AVG), Anne Marie ’t Hart lichtte de laatste wijzigingen uit de CAO Kunsteducatie en aantal P&O gerelateerde onderwerpen uit het regeerakkoord toe en Sjanet Bijmold hield een inspirerend verhaal over de 'proeftuin' bij lidorganisatie RICK met het Zelforganiserende docententeam. De volgende bijeenkomst is op 15 mei 2018.

Cultuurindex_2015_Staat_Van_Cultuur_3
Nieuwe Cultuurindex: Staat van Cultuur 3

De cultuursector heeft de weg omhoog teruggevonden. Na een daling in 2013 bereikt de Cultuurindex Nederland in 2015 het hoogste niveau tot nu toe. Maar welke ontwikkelingen zitten er achter deze groei? De cijfers vertellen maar de helft van het verhaal. Daarom presenteert de Boekmanstichting met de nieuwe cijfers tegelijkertijd De Staat van Cultuur 3, waarin ontwikkelingen nader geduid worden en wordt ingegaan op actuele vragen en onderwerpen in de cultuursector. 

Lees meer...
Logos_VGZ+ZKA
Reminder: nieuwe collectieve zorgverzekeringen van VGZ en Zilveren Kruis

31 December: het is bijna weer zover, het einde van het jaar komt weer in zicht. Dat betekent dat mensen weer gaan nadenken over hun zorgverzekering. Zo ook uw medewerkers, zzp’ers en vrijwilligers. Cultuurconnectie heeft met twee verzekeraars collectieve afspraken gemaakt voor haar leden: VGZ en Zilveren Kruis Achmea. Leden van Cultuurconnectie hebben de afgelopen periode uitgebreide informatie ontvangen, waaronder modelbrieven, posters en flyers, die zij aan hun werknemers kunnen doorspelen. Meer weten over de voordelen die Cultuurconnectie voor haar leden organiseert? Kijk op de informatiepagina's van onze preferred suppliers.

 
Personalia
Ferdi Schukking nieuwe directeur Muziekschool Barneveld

Ferdi Schukking is aangesteld als de nieuwe directeur van Muziekschool Barneveld. Hij volgt daarmee Henk Moes op die op 15 november jongstleden afscheid nam en met pernsioen gaat. Bij dit afscheid ontving Ferdi Schukking het stokje - in de vorm van de sleutel van de muziekschool - van zijn voorganger. Wij wensen hem veel plezier en succes met deze baan!

Lees meer

Vertrek Ariëtte Kasbergen bij SKVR

Na ruim 7 jaar neemt Ariëtte Kasbergen per 1 januari 2018 afscheid van SKVR. Zij heeft na de afronding van de (bezuinigings-)reorganisatie in het kader van het vorige Cultuurplan, de nieuwe koers voor SKVR ontwikkeld. Op basis daarvan is de meerjarensubsidie tot en met 2020 door de Gemeente Rotterdam toegekend. Zij heeft, in overleg met de Raad van Toezicht, besloten dat de volgende fase niet meer door haar geleid zal worden. Zij kiest voor een nieuwe stap in haar loopbaan.

Vertrek Bart Fiers bij Het Cultuurgebouw

Bart Fiers, voorzitter van de Raad van Bestuur van Het Cultuurgebouw, neemt op 25 januari 2018 afscheid. Bart heeft in de afgelopen jaren een leidende rol gespeeld in het fusieproces, dat heeft geleid tot het huidige Cultuurgebouw. Er staat nu een organisatie waar men trots op is en waaraan andere cultuurorganisaties een voorbeeld nemen. De Raad van Toezicht is Bart veel dank verschuldigd en wenst hem veel succes in zijn verdere loopbaan.

Theo de Veer: van Muzerije naar Kunstkwartier Helmond

Per 1 februari 2018 neemt directeur-bestuurder Theo de Veer afscheid van Muzerije. Hij maakt de overstap naar Kunstkwartier Helmond en neemt daar het stokje over van vertrekkend directeur Esther Hartzema. Onder zijn hoede is Muzerije uitgegroeid tot een gastvrije ontmoetingsplek en een verbindende schakel tussen alle vormen van (amateur)kunst & cultuur in de stad. Muzerije en haar Raad van Toezicht bedanken Theo voor wat hij de afgelopen jaren voor de organisatie heeft betekend en wensen hem veel succes in zijn nieuwe functie.