Nieuwsbrief 2, 22 februari 2024

Voorjaarscongres Cultuurconnectie | seminar duurzaamheid | open dag muziekdocenten | pensioenopbouw
 
2024.04.25.ALV_Voorjaarscongres
Voorjaarscongres Cultuurconnectie in Zutphen (save the date)

Op donderdag 25 april 2024 vinden het voorjaarscongres en de Algemene Ledenvergadering (ALV) van Cultuurconnectie plaats bij lidorganisatie de Muzehof in Zutphen. Voorafgaand zal er ook een cao-bijeenkomst plaatsvinden. Cultuurconnectie organiseerde eind januari/begin februari vijf regiobijeenkomsten om met de leden in gesprek te gaan, kennis met elkaar uit te wisselen en ideeën met elkaar te bespreken. De resultaten van deze sessies vormen een goede basis voor het te voeren beleid van de brancheorganisatie in de toekomst en voor de inhoudelijke invulling van het voorjaarscongres op 25 april aanstaande. Binnenkort volgt nadere informatie over het inhoudelijke congresprogramma. Blokt u deze datum vast in uw agenda!?

Duurzaam_banner
Seminar ‘Duurzaamheid als antwoord op inflatie en stijgende energieprijzen'

Partner Stead Advisory organiseert op donderdag 29 februari 2024 - exclusief voor leden van Cultuurconnectie - een seminar over welke mogelijkheden er zijn om uw huisvesting duurzamer te maken. Tijdens deze dag in Huis73 en met een bezoek aan Theater de parade in 's-Hertogenbosch wordt onderzocht wat duurzaam eigenlijk is en wat de mogelijkheden zijn om huisvesting duurzamer te maken. Is duurzamer worden altijd een vooruitgang?
Lees meer en schrijf in...

2024.11_Mailing_vooraankondiging_opendag_KCJazz
Cultuureducatie in de toekomst: open dag voor muziekdocenten

Als branche streven wij ernaar dat iedereen, ongeacht leeftijd of achtergrond, cultuureducatie kan genieten van getalenteerde, inspirerende docenten, zowel nu als in de toekomst. Dit betekent dat we moeten samenwerken aan de ontwikkeling van toekomstige docenten. Daarom organiseert het Koninklijk Conservatorium in Den Haag samen met Cultuurconnectie een open dag voor leerlingen die mogelijk naar het conservatorium willen én voor muziekdocenten die willen praten over de relatie tussen conservatorium en muziekschool.

Lees meer...
Nieuw advies Raad voor Cultuur 'Toegang tot cultuur'

Op 26 januari publiceerde de Raad voor Cultuur haar rapport ‘Toegang tot cultuur; op weg naar een nieuw bestel in 2029’. In dit advies benadrukt de raad het belang van toegankelijke cultuurparticipatie en -educatie voor iedereen in Nederland. Het is een pleidooi voor een nieuw bestel dat in 2029 in zou moeten gaan.

Lees meer...
Afscheid FCP directeur-bestuurder Hedwig Verhoeven

Na vijf jaar leiderschap zwaait Hedwig Verhoeven per 1 maart af als directeur-bestuurder van het Fonds voor Cultuurparticipatie. In haar laatste column blikt ze terug op een inspirerende en succesvolle periode bij het Fonds. Cultuurconnectie dankt Hedwig voor de afgelopen vijf jaar en wenst haar veel succes voor de toekomst. 

Lees meer...
Zekere Zaak Pensioen
Foto: Anne-Marie van Rijn
Subsidie voor pensioenopbouw in de culturele en creatieve sector

De subsidieregeling Zekere Zaak Pensioen biedt werkgevers in de culturele en creatieve sector een financiële bijdrage om de mogelijkheden te verkennen én om deze in te voeren. Pensioenopbouw is een zeer gewilde arbeidsvoorwaarde en kan helpen bij een duurzaam personeelsbeleid. Werkgevers kunnen eerst een Verkenningsbijdrage krijgen om de mogelijkheden te onderzoeken en wanneer daadwerkelijk een pensioenregeling ingevoerd wordt, biedt de Pensioenstimulans ook een bijdrage.

Lees meer...
 
Certificering
 
Logo_CBCT_4x4

Onlangs ontving het onderstaande lid van Cultuurconnectie het certificaat 'Kwaliteit in Beeld':

Cultuurconnectie feliciteert directeur-bestuurder Gerry Poelert (Cultura) én haar medewerkers met het behalen van het certificaat 'Kwaliteit in Beeld'.
Een overzicht van alle gecertificeerde organisaties kunt u vinden op de website van de CBCT. Voor meer informatie over kwaliteitszorg kunt u terecht bij Jan-Willem Kluën of kijk op onze website.

 
Ledennieuws
 

Cultuurconnectie heeft weer drie nieuwe leden mogen verwelkomen. In deze nieuwsbrief stellen zij zich kort aan u voor:

Wilt u met uw organisatie ook lid worden en profiteren van de voordelen van een sterke branchevereniging? Kijk eens op onze website of neem vrijblijvend contact op met Cultuurconnectie.

 
Personalia
Vincent van Kekerix nieuwe directeur-bestuurder FluXus

Per 1 april start Vincent van Kekerix als nieuwe directeur-bestuurder bij FluXus. Vincent heeft in uiteenlopende rollen kennis en ervaring opgedaan in verschillende onderdelen van de culturele en creatieve sector. Hij combineert zakelijk talent en ondernemerschap met creativiteit en een hart dat klopt voor de kunsten. Met het aantreden van Van Kekerix sluit Mireille Stuart haar periode als interim directeur af.

Eveline Tijmstra nieuwe directeur-bestuurder Cultuurhuis Wherelant

Voormalig wethouder Cultuur Eveline Tijmstra wordt de nieuwe directeur-bestuurder van Cultuurhuis Wherelant. Ze volgt eind februari de huidige directeur José van den Hurk op, die met pensioen gaat.

 
Agenda
 
VU_themadag_800x600
21 maart
LDOV-COV, 21 maart 2024

Op 21 maart 2024 vindt (exclusief voor leden) het eerstvolgende Directeuren- en Coördinatorenoverleg Volksuniversiteiten (LDOV/COV) plaats, bij KunstenHuis Idea, locatie De Klinker in Zeist.

ALV_duotone
25 april
Voorjaarscongres 2024 en ALV Cultuurconnectie

Op 25 april 2024 vinden het voorjaarscongres en de Algemene Ledenvergadering plaats bij de Muzehof, centrum voor de kunsten, in Zutphen. Noteert u deze datum vast in uw agenda?