Nieuwsbrief 5, 17 maart 2017

Verkiezingen 2017 en Cultuur | Kamerbrief Cultuuronderwijs | Meer vraag Cultuurcoaches
 
2017-04 Verkiezingen
Hoe pakken de verkiezingsprogramma’s uit voor kunst en cultuur?

Met de verkiezingen nog maar net achter de rug, leeft bij velen de vraag wat hiervan de uitwerking zal zijn. Voorafgaand aan de verkiezingen schreef Edo Dijksterhuis, redacteur van Kunsten ’92, een analyse hoe de diverse partijprogramma’s voor kunst, cultuur en erfgoed zouden kunnen uitpakken. 

Lees meer...
Logo OCW
Ministerie OCW laat buitenschoolse cultuureducatie aan lot over

In de beantwoording op schriftelijke vragen van de Tweede Kamerfracties over de brief cultuuronderwijs laten de (ondertussen demissionair geworden) bewindslieden zien dat er weinig visie of verantwoordelijkheid op het vlak van cultuureducatie buiten het reguliere onderwijs van OCW verwacht hoeft te worden.

Lees meer...
2017-04 cultuurcoach
Vraag naar cultuurcoaches groter

In 2016 hebben gemeenten 256 fte aan cultuurcoaches gerealiseerd. Veel meer dan de oorspronkelijk begrote 135 fte. Dat blijkt uit een inventarisatie door het LKCA.

Lees meer...
Prijswinnaars 2016 Amsterdamse Muziekprijs
Finale Amsterdamse Muziekprijs

Op zondag 19 maart 2017 zal in het DeLaMar Theater de finale van de 15e editie van de Amsterdamse Muziekprijs geopend worden door niemand minder dan Joop van den Ende.

Lees meer...
2017-04 Logo RvC
Nieuwe leden Raad voor Cultuur

De Raad voor Cultuur krijgt twee nieuwe leden: de ministerraad heeft ingestemd met de benoeming van Erwin van Lambaart en Liesbet van Zoonen tot leden van de Raad voor Cultuur voor een periode van vier jaar. Erwin en Liesbeth worden per 1 april a.s. raadslid.

Lees meer...
2017-04 Jaarverslag FPK
Jaarverslag 2016 Fonds Podiumkunsten

Het Fonds Podiumkunsten (FPK) heeft onlangs haar Jaarverslag 2016 gepubliceerd. In dit verslag blikt het FPK terug op zowel het afgelopen jaar als op de cultuurplanperiode 2013-2016: een turbulente periode maar ook een periode waarin de sector vastberadenheid toonde.

Lees meer...
 
Ledennieuws
 
2017-04 Save-the-date
Save-the-date: opening Stadkamer

Op 21 en 22 april opent Stadkamer hun nieuwe pand aan de Zeven Alleetjes! Zij verklappen alvast dat het een spectaculaire opening wordt met een uitgebreid activiteitenprogramma. Via onderstaande link vind je de laatste nieuwtjes, foto’s, vooruitblikken, vlogs en binnenkort het openingsprogramma. Houd hun website, Facebook en Twitter daarom in de gaten!

 
Personalia
Vertrek Boyke Brand, Factorium Podiumkunsten

Boyke Brand, directeur-bestuurder van Factorium Podiumkunsten zal in verband met het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd met ingang van 1 januari 2018 zijn functie neerleggen. De organisatie start een wervings- en selectieprocedure en zij streven ernaar dat een opvolger met ingang van oktober 2017 benoemd kan worden.

Lees meer...
Vertrek Harrie Swinkels, Stichting Fluxus

Harrie Swinkels, directeur-bestuurder van Stichting Fluxus, centrum voor de kunsten Zaanstad zal dit jaar de pensioengerechtigde leeftijd gaan bereiken en zal daarop het stokje doorgeven. Het streven is om per 1 september 2017 een opvolger te hebben voor deze functie.

Lees meer...
 
Agenda
 
Intervisieochtend
23 maart
Intervisieochtend kunstdocenten

In diverse regio’s in het land worden door All Art Professionals en het LKCA in samenwerking met Cultuurconnectie intervisieochtenden georganiseerd voor kunstdocenten. Dit

...
Intervisieochtend
10 april
Intervisieochtend kunstdocenten

In diverse regio’s in het land worden door All Art Professionals en het LKCA in samenwerking met Cultuurconnectie intervisieochtenden georganiseerd voor kunstdocenten. Dit kunnen docenten

...
Masteropleiding Kunsteducatie
18 april
Voorlichtingsavond master Kunsteducatie (Master of Education in Arts)

Heb je een docentenopleiding afgerond in de beeldende kunst en vormgeving, dans, theater of muziek? Werk je in de kunsteducatie? Ben je kunstenaar met ervaring in de kunsteducatie? Wil je je

...
Congres cultuurconnectie
19 + 20 april
Algemene Ledenvergadering en Congres Cultuurconnectie

Twee keer per jaar organiseert Cultuurconnectie voor haar leden een congres. Deze congressen bestaan uit een Algemene Ledenvergadering en een inhoudelijk gedeelte. De bijeenkomsten worden

...
Vu logo
16 mei
Volksuniversiteit werksessie marketing en communicatie

Werksessies marketing en communicatie voor volksuniversiteiten
Op 14 maart en 16 mei 2017 organiseert Cultuurconnectie in samenwerking met Academie voor Cultuurmanagement werksessies voor

...
ikTOON
1 t/m 30 juni
Tweede editie promotiecampagne 'Iktoon'

In juni 2017 vindt de tweede editie  van de promotiecampagne 'Iktoon' plaats.

In de maand juni worden er in het hele land activiteiten georganiseerd op het gebied van

...