Nieuwsbrief, 5 oktober 2016

Neem deel: congres arbeidsverhoudingen, netwerkochtend financials en controllers en Iktoon campagne!
 
Congres medewerkers met kanker
Congres Toekomst Arbeidsverhoudingen Kunsteducatie

Op maandagmiddag 24 oktober 2016 presenteren sociale partners uit de sector Kunsteducatie in samenwerking met Tilburg University de resultaten van hun onderzoek ‘Toekomstige arbeidsverhoudingen in de branche kunsteducatie’. De resultaten worden uitgereikt aan Mariëtte Hamer, voorzitter van de Sociaal-Economische Raad (SER). We hopen dat u erbij bent!

Lees meer...
ikTOON
Iktoon collectieve promotiecampagne

De nieuwe Iktoon campagne staat alweer voor de deur: de agenda voor 2017 staat klaar en de gratis toonkit is weer te downloaden. Ook in 2017 kan iedereen meedoen aan de Iktoon collectieve promotiecampagne! Uw organisatie doet toch ook mee? Iktoon is de landelijke promotiecampagne van kunst en cultuur. In juni tonen verenigingen en individuen die in hun vrije tijd creatief actief zijn wat ze in huis hebben.

Lees meer...
Netwerdag financials en controllers
Kom naar de netwerkochtend financials en controllers

Op maandagochtend 7 november 2016 organiseert Cultuurconnectie van 10:00 tot 12:30 uur voor haar leden de jaarlijkse netwerkochtend voor financials en controllers bij Cultuurconnectie in Utrecht. Geert Siefken van ABAB Accountants en Adviseurs en Luuk Schreven van het Centraal Bureau voor de Statistiek zijn uitgenodigd als externe sprekers. Er is ook ruimte om met elkaar in gesprek te gaan. Wij hopen veel leden daar te mogen verwelkomen!

Lees meer...
Governance Code Cultuur
Toolkit Governance Code Cultuur uitgebreid!

U kunt gebruik maken van de nieuwe tools in de Toolkit van de Governance Code Cultuur. De Governance Code Cultuur is een instrument voor goed bestuur en toezicht in de cultuursector, waarbij de Toolkit helpt bij de praktische uitwerking. De nieuwe tools kunnen u nog meer helpen bij het besturen van uw organisatie. Zo is er bijvoorbeeld een hulpmiddel gemaakt voor risicomanagement binnen een organisatie. Hiermee krijgt u inzicht in de kansen op risico’s en de impact daarvan. 

Bekijk hier de toolkit.

Week van de Werkstress 2016
Doe ook mee aan Week van de Werkstress 2016!

Wist u dat 1 op de 8 werknemers last heeft van werkstress? Voor werkgevers heeft werkstress veel invloed op het ziekteverzuim en het werkplezier van werknemers. Werkstress kan bijvoorbeeld leiden tot burn-outs. Jaarlijks organiseert het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de Week van de Werkstress om aandacht te vragen voor deze beroepsziekte. De derde editie vindt plaats van 14 tot en met 17 november 2016. Meld uw organisatie nu aan.

Lees meer...
krasse kunst
Krasse Kunst - vier korte films over ouderen & kunst

Niets zou in de weg mogen staan om met ouderen en kunstbeoefening aan de slag te gaan. Bekijk de vierdelige serie Krasse Kunst en zie wat kunstbeoefening door ouderen oplevert en waar de zwakke plekken zitten. In de films ziet u ouderen in actie en aan het woord. Onder andere Hedy d’Ancona (oud-minister VWS) en Erik Scherder (hoogleraar klinische neuropsychologie) houden een overtuigend pleidooi om vol in te zetten op kunstprojecten voor ouderen.

Lees meer...
 
Certificering
 
Cultuurkeur
Kade40 in Vlaardingen gecertificeerd

Per september 2016 is Kade40 in Vlaardingen gecertificeerd. Cultuurconnectie feliciteert directeur Sylvia Hagers én haar medewerkers met het behalen van het CultuurKeurcertificaat. Een overzicht van alle CultuurKeur gecertificeerde organisaties kunt u vinden op de website van Hobéon. Voor meer informatie over kwaliteitszorg kunt u terecht bij Natasja Stel of kijk op www.cultuurconnectie.nl/certificering.

 
Ledennieuws
 
Vu Velsen
Samengaan Volksuniversiteit Velsen en Kunstencentrum Velsen

In de afgelopen periode zoeken culturele organisaties steeds meer de samenwerking met elkaar op. Er wordt ofwel samengegaan of heel nauw samengewerkt. Volksuniversiteit Velsen is een van deze organisaties en heeft de samenwerking met Kunstencentrum Velsen opgezocht. Freya Jansen, bedrijfsleider van het Kunstencentrum Velsen/coördinator van de Volksuniversiteit Velsen, vertelt over deze samenwerking.

 
Personalia
  • Sander Boschma is per 1 september 2016 aangesteld als nieuwe directeur van Artex - Kunstenschool Texel.
  • Karel Zwart gaat met pensioen en neemt begin november afscheid als directeur van Centrum voor de Kunsten De Plantage in Tiel. Door de voorgenomen samenvoeging van de Plantage met Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof en de daarmee samenhangende reorganisatie zal de functie van directeur vooralsnog worden waargenomen. Met ingang van 1 november a.s. is Hans van Gemert benoemd als waarnemend directeur van De Plantage. Hans is al vele jaren aan De Plantage verbonden, aanvankelijk als docent en alweer geruime tijd als projectleider van het Servicepunt Amateurkunst en van onder meer de projecten van het Cultuur- en Erfgoedpact Rivierenland.
 
Agenda
 
toekomst
24 oktober
Congres 'Arbeidsverhoudingen Kunsteducatie in de 21e eeuw'

Tijd: 14:00-17:00 uur met aansluitende borrel
Locatie: Den Haag

Netwerdag financials en controllers
7 november
Netwerkochtend financials en controllers

Tijd: 10:00 tot 12:30 uur 
Locatie: Cultuurconnectie, Utrecht

Vu logo
10 november
LDOV / COV (Volksuniversiteiten)

Tijd: 10.00-13.00 uur
Locatie: Volksuniversiteit Arnhem

ALV Cultuurconnectie
24 november
Algemene ledenvergadering Cultuurconnectie

(Datum is onder voorbehoud)

ikTOON
1 t/m 30 juni 2017
Tweede editie promotiecampagne 'Iktoon'

In juni 2017 vindt de tweede editie van de promotiecampagne 'Iktoon' plaats.