Nieuwsbrief 6, 4 april 2017

ALV en Voorjaarscongres | Compensatie transitievergoeding | Nieuw ledenvoordeel
 
ALV Cultuurconnectie
Algemene Ledenvergadering en Voorjaarscongres Cultuurconnectie

Op 19 en 20 april 2017 vinden de Algemene ledenvergadering en het Voorjaarscongres van Cultuurconnectie plaats in Rotterdam. Het thema van het voorjaarscongres 2017 luidt ‘Samenwerken, Samenleven, Samenscholen’. Gastsprekers zijn o.a. Mathieu Weggeman, Michaël van Straalen (MKB-Nederland), Suzanne Leclaire (Federatie Cultuur), Sanne Scholten (LKCA) en Lex Staal (Sociaal Werk Nederland). De dag staat onder voorzitterschap van Kim Coppes. Voor meer informatie ga naar de website van Cultuurconnectie of het Ledennet (alleen voor Leden Cultuurconnectie).

Lees meer...
Logo KAeP
Nieuw ledenvoordeel Cultuurconnectie: KAeP NOTARIS

De adviseurs van KAeP NOTARIS hebben veel ervaring in de non-profit en cultuursector. Zij begeleiden hun cliënten bij het maken van de juiste keuzes op het gebied van rechtsvormen, samenwerkingsvormen, fusies en bestuursmodellen. In geval van een fusie of samenwerkingstraject treedt KAeP NOTARIS ook vaak op als procesbegeleider.

Lees meer...
Huissleutels
Praktijklessen van Stadhouders Advocaten

Steeds meer organisaties in de cultuursector verhuren ruimte aan derden, zzp’ers (vaak ex-werknemers) of andere organisaties. Verhuur is een vak apart. Het huurrecht brengt bijvoorbeeld veel voorschriften met zich mee. Onvoldoende kennis hierover kan dan tot ongewenste situaties leiden. Stadhouders Advocaten geeft waardevolle lessen uit de praktijk.

Lees meer...
Lodewijk Asscher
Compensatie transitievergoeding

Tot 1 juli 2015 kon een werkgever de arbeidsovereenkomst met een werknemer die gedurende twee jaar arbeidsongeschikt was geweest, beëindigen zonder dat daarbij een ontslagvergoeding hoefde te worden betaald. Sinds die datum geldt de Wet werk en zekerheid (Wwz) en is de werkgever verplicht om in dergelijke gevallen wel een transitievergoeding te betalen.

Lees meer...
Symposium MMIK
Symposium 'Morgen Méér Muziek in de Klas'

Op 22 maart jl. vond het symposium ‘Morgen Méér Muziek in de Klas’ op Paleis Noordeinde plaats. 200 leerkrachten, schoolleiders en schoolbestuurders kwamen samen om belangrijke en actuele vragen te beantwoorden. Via de website van Meer muziek in de klas is het verslag terug te lezen.

Lees meer...
PCC_Maxim-Heijmerink
Op naar de Nationale (Halve) Finale!

De afgelopen maanden hebben honderden jonge muzikanten (12 t/m 19 jaar) uit het hele land weer meegedaan aan de selecties van het Prinses Christina Concours. Uit al deze deelnemers werden 24 getalenteerde musici geselecteerd voor de Nationale Halve Finale op zaterdag 8 april in het Provinciehuis Zuid-Holland te Den Haag.

Lees meer...
 
Certificering
 
Cultuurkeur
Gecertificeerd: Stadkamer, Zwolle

Per maart 2017 is Cultuurconnectielid Stadkamer Zwolle gecertificeerd. Cultuurconnectie feliciteert Astrid Vrolijk-De Mooij  én haar medewerkers met het behalen van het CultuurKeurcertificaat.

Een overzicht van alle CultuurKeur gecertificeerde organisaties kunt u vinden op de website van Hobéon. Voor meer informatie over kwaliteitszorg kunt u terecht bij Jan-Willem Kluën of kijk op www.cultuurconnectie.nl/certificering

 
Personalia
Vertrek Eva Middelhof, Cool kunst en cultuur

Per 1 juni 2017 vertrekt Eva Middelhoff, directeur bij Cool kunst en cultuur te Heerhugowaard, om directeur te worden van de Stadschouwburg Nijmegen en Concertgebouw De Vereeniging.

Lees meer...
 
Agenda
 
Intervisieochtend
10 april
Intervisieochtend kunstdocenten

In diverse regio’s in het land worden door All Art Professionals en het LKCA in samenwerking met Cultuurconnectie intervisieochtenden georganiseerd voor kunstdocenten. Dit kunnen docenten

...
Masteropleiding Kunsteducatie
18 april
Voorlichtingsavond master Kunsteducatie (Master of Education in Arts)

Heb je een docentenopleiding afgerond in de beeldende kunst en vormgeving, dans, theater of muziek? Werk je in de kunsteducatie? Ben je kunstenaar met ervaring in de kunsteducatie? Wil je je

...
Congres cultuurconnectie
19 + 20 april
Algemene Ledenvergadering en Congres Cultuurconnectie

Twee keer per jaar organiseert Cultuurconnectie voor haar leden een congres. Deze congressen bestaan uit een Algemene Ledenvergadering en een inhoudelijk gedeelte. Het thema van het

...