Nieuwsbrief 8, 7 juni 2017

iktoon van start | WDBA opnieuw uitgesteld | Marketingsessie Volksuniversiteiten
 
Start Iktoon Maand 2017
iktoon van start

iktoon is de naam voor de landelijke campagne die aandacht genereert voor de amateurkunstbeoefening. Tijdens de iktoon-maand is heel Nederland dan het podium van al deze amateurkunstenaars. Op donderdag 1 juni jongstleden ging de iktoon-maand van start op Utrecht Centraal Station met de gerenommeerde bigband van het Metropole Orkest. Mensen die al eens wilden optreden met deze wereldleider op het gebied van pop- en jazzmuziek kwamen er op af om mee te zingen.

Lees meer...
Wiebes
Handhaving nieuwe zzp-wet opnieuw uitgesteld

De handhaving van de nieuwe zzp-wet, de Wet DBA, wordt in ieder geval uitgesteld tot 1 juli 2018. Vanwege de aanhoudende onduidelijkheid en onzekerheid was de wet al opgeschort tot januari 2018. Dat betekent dat opdrachtgevers en opdrachtnemers tot die tijd geen boetes of naheffingen krijgen als achteraf geconstateerd wordt dat er sprake is van een dienstbetrekking.

Lees meer...
Werksessie Marketing Volksuniversiteiten
Volksuniversiteit werksessie marketing en communicatie succesvol

Op 16 mei jongstleden vond de tweede werksessie marketing en communicatie voor Volksuniversiteiten plaats. In deze werksessie gingen de deelnemers voortvarend aan de slag met het opstellen van een optimale promotiemix en dit was een groot succes. Voor de leden van Cultuurconnectie zal het inhoudelijke verslag en de materialen via Ledennet beschikbaar komen.

Film - Wat kunst maken doet
Film: wat kunst maken doet

Met leerlingen kunst maken, levert veel op. Ze ontwikkelen hun eigenheid, hun creativiteit en leren verschillende talen om zich in uit te drukken. In een goede kunstles doorlopen leerlingen alle stappen van het creatieve proces: oriënteren, onderzoeken, uitvoeren en evalueren. Kunstgebouw maakte hierover een korte film. Hierin laten zij zien wat procesgericht werken met leerlingen doet en hoe je als leerkracht je leerlingen tijdens een creatief proces kunt begeleiden.

Bekijk de film

Lees meer...
Logo Filmfestival Oberhausen
International Short Film Festival Oberhausen viert 40 jaar programmering voor kinderen

Het International Short Film Festival Oberhausen heeft, als toonaangevend Europees Festival in zijn soort, een standaard heeft neergezet voor andere festivals en was een van de eersten die speciaal en prominent aandacht gaf aan korte films voor kinderen binnen hun programmering. Het International Short Film Festival Oberhausen viert dit jaar zijn 40 jarig jubileum.

Lees meer...
WeMatch
KunstenHuis De Bilt helpt statushouders

KunstenHuis De Bilt organiseerde in april een speeddatesessie om statushouders een baan te helpen vinden. Vanuit het programma We∞Match werden statushouders aan inwoners en bedrijven uit De Bilt gekoppeld. Samen gingen zij aan de slag om de toekomst van nieuwkomers vorm te geven. We∞Match wordt mede mogelijk gemaakt door KunstenHuis, gemeente De Bilt, Steunpunt Vluchtelingen De Bilt, MENS De Bilt en BNDRS.

Bekijk de video

Lees meer...
 
Certificering
 
Cultuurkeur

In de afgelopen maanden zijn twee leden van Cultuurconnectie gecertificeerd: Myouthic, Centrum voor Kunst en Cultuur Thorn (per april 2017) en RegioCultuurCentrum Idea Soest (per mei 2017). Cultuurconnectie feliciteert directeuren Yvonne van de Pol (Myouthic), Bonne Westdorp (Idea) én hun medewerkers met het behalen van het CultuurKeurcertificaat.

Een overzicht van alle CultuurKeur gecertificeerde organisaties kunt u vinden op de website van Hobéon. Voor meer informatie over kwaliteitszorg kunt u terecht bij Jan-Willem Kluën of kijk op www.cultuurconnectie.nl/certificering.

 
Ledennieuws
 
Logo Nieuwe Veste
Nieuwe koers, nieuwe naam en nieuwe contactgegevens: Nieuwe Veste

De Bibliotheek Breda, Nieuwe Veste centrum voor de Kunsten Breda en de Cultuurwinkel Breda hebben besloten hun merknamen los te laten en verder te gaan onder één merknaam: Nieuwe Veste.

De verandering van koers komt voort uit een verkenning naar de mogelijke rol van cultuur in uiteenlopende domeinen. In het voorjaar van 2016 voerde directeur-bestuurder Gertjan Endedijk met circa twintig organisaties uit het culturele circuit, het onderwijsveld en het sociale domein gesprekken over de veranderende vraag van de maatschappij. Deze gesprekken brachten aan het licht dat het activiteitenaanbod van de culturele vrije markt weliswaar toeneemt, maar er nog kansen liggen in het beter laten aansluiten van de activiteiten bij de diverse inwonersgroepen van Breda.

 
Personalia
Vertrek Alexander Plooij, Muziekschool de Muzen

Het bestuur van Muziekschool de Muzen meldt dat na 11 jaar directeur van de muziekschool Veenendaal te zijn geweest de heer Alexander Plooij toe was aan een nieuwe uitdaging en daarom zijn functie heeft overgedragen. Cultuurconnectie dankt Alexander Plooij voor zijn inspanningen voor de branche en zijn verdiensten voor het Sociaal Fonds Kunstzinnige Vorming (SFKV). Inmiddels heeft het bestuur van Muziekschool de Muzen mevrouw Pâquerette Spelt aangetrokken om de directeursfunctie ad interim op zich te nemen.

Lees meer

Nieuwe directeur van GIGANT, markant in cultuur: Arjen Davidse

Per 1 juli 2017 is Arjen Davidse de nieuwe directeur van GIGANT, markant in cultuur te Apeldoorn. De Raad van Toezicht van het nieuwe cultuurbedrijf, dat ontstaan is uit de fusie tussen Markant (centrum voor kunsteducatie) en Gigant (poppodium en filmhuis) in Apeldoorn, heeft Davidse officieel benoemd.

Lees meer

 
Agenda
 
ikTOON
1 t/m 30 juni
Tweede editie promotiecampagne 'Iktoon'

In juni 2017 vindt de tweede editie  van de promotiecampagne 'Iktoon' plaats.

In de maand juni worden er in het hele land activiteiten georganiseerd op het gebied van

...