13 januari 2016

Nieuwsbrief nr. 1 jaargang 2016
 
Muziekonderwijs
“Muziekmaken is dus op alle denkbare fronten levensbevorderend”

Neuropsycholoog Erik Scherder geeft in een interview met Het Parool duidelijk aan dat muziek maken op alle denkbare fronten levensbevorderend is. Het is zorgelijk dat veel muziekonderwijs verdwijnt door bezuinigingen. Zo brengt bijvoorbeeld muziekonderwijs bij kansarme kinderen niet alleen later vele economische meetbare voordelen voor de maatschappij met zich mee, maar ook een grote persoonlijke ontwikkeling van de kinderen zelf. Echter, geeft Scherder aan, dat het erg lastig is om met de politiek aan tafel te komen om duidelijk te maken wat de negatieve effecten zijn van de teloorgang van het muziekonderwijs. In het interview gaat de neuropsycholoog ook in op de effecten en voordelen van het maken en beluisteren van muziek.

Lees hier het hele artikel.

toekomst
Stichting ToBe failliet en werkt aan doorstart

De Rechtbank Rotterdam heeft op 30 december 2015 het verleende uitstel van betaling aan Stichting ToBe ingetrokken en het faillissement van Stichting ToBe uitgesproken. De eerdere bewindvoerder heer mr. C. (Kees) van den Bergh is benoemd tot curator. De curator is in gesprek over de voortzetting van de activiteiten van Stichting ToBe in afgeslankte vorm.

Lees op de website van ToBe meer.

Muziekonderwijs
Drie werkbezoeken Koningin Máxima vanuit Méér Muziek in de Klas

Hare Majesteit Koningin Máxima is erevoorzitter van het Platform Ambassadeurs Muziekonderwijs. De ambassadeurs binnen dit platform laten zien hoe belangrijk muziekonderwijs op de basisschool is. Om dit te realiseren zetten zij hun kennis en netwerk in. In korte tijd heeft Hare Majesteit Koningin Máxima drie werkbezoeken afgelegd. 

Lees meer...
 
Certificering
 
Cultuurkeur
Intervisiedagen gecommitteerden HaFaBra-opleidingen

Het landelijk examenbureau opleidingen amateurmuziek organiseert jaarlijks gratis intervisiedagen voor gecommitteerden die betrokken zijn bij de examinering van de HaFaBra-diploma’s. In 2016 vinden de intervisiedagen plaats op vrijdag 11 maart 2016 en zaterdag 19 maart 2016 in Utrecht. 

 
Ledennieuws
 
Cultuurkust
Stadhuis voor Cultuurkust

Een levendig, cultureel Stad(s)huis voor iedereen!
Cultuurkust, regionaal centrum voor cultuureducatie en amateurkunst, breidt uit met het voormalig stadhuis in Harderwijk. Eind November 2015 heeft het College B&W van Harderwijk bekend gemaakt dat Cultuurkust, samen met de Popschool, het oude Stadhuis in gebruik mag gaan nemen.

 
Agenda
 
HaFaBra
Intervisiedagen gecommitteerden HaFaBra - amateurmuziek

11 en 19 maart

Het landelijk examenbureau opleidingen amateurmuziek organiseert jaarlijks gratis intervisiedagen voor gecommitteerden die betrokken zijn bij de examinering van de HaFaBra-diploma’s. 

Congres
Algemene ledenvergadering en Congres

20 t/m 21 april

Ieder jaar in de maand april organiseert Cultuurconnectie het tweedaagse voorjaarscongres met op de eerste dag de Algemene Ledenvergadering, een borrel en een diner. De tweede dag volgt met een thema...