Nieuwsbrief Special

Nog méér ledenvoordeel in 2017!
 

Profiteer van de aantrekkelijke afspraken die Cultuurconnectie in 2017 voor haar leden heeft gemaakt met verschillende partners en preferred suppliers. U kunt van diverse, veelal unieke voordelen genieten, zowel financieel (kortingen) als inhoudelijk (advies, voorlichting en ondersteuning). In deze ledenbrief informeren onze partners en preferred suppliers u over lopende zaken, aantrekkelijke kortingen en nieuwe ontwikkelingen. Dus lees snel verder om uw voordeel eruit te halen!

Meer informatie over de partners en preferred suppliers van Cultuurconnectie vindt u op onze website. Daar treft u ook de contactgegevens van alle partners en preferred suppliers. Voor eventuele vragen of wensen betreffende collectief ledenvoordeel kunt u contact opnemen met Commercieel Manager René de Kok, telefoon 030-2303740 of e-mail r.dekok@cultuurconnectie.nl

ABAB
ABAB: Btw-vrijstelling in de culturele sector?

Recente ontwikkelingen op het gebied van de btw-regels voor de culturele sector geven aanleiding om uw btw-positie tegen het licht te houden. Heeft u nog wel recht op toepassing van de culturele vrijstelling en valt de verhuur van ruimten/zalen nog wel onder de verhuurvrijstelling? Of zou het juist voordeliger zijn om de vrijstelling niet langer toe te passen? Regeren is vooruitzien! Lees hier verder wat onze preferred supplier ABAB voor u kan betekenen.

Lees meer...
Logo_Arboned_Wit
ArboNed: wijzigingen Arbowet 2017

Per 1 juli 2017 is de nieuwe Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet) van kracht. Deze bevat wijzigingen die ook voor uw organisatie gevolgen zal hebben. Eén van die wijzigingen gaat over het basiscontract, waarin minimale afspraken over de dienstverlening worden vastgelegd. ArboNed, expert op het gebied van veiligheidskunde, ergonomie, arbeidshygiëne en arbeids- en organisatiekunde, kan u adviseren over alle gevolgen van deze nieuwe wet.

Lees meer...
Logo_Abecon
Abecon: alles-in-één oplossingen voor culturele instellingen

Abecon OneCourse is een moderne alles-in-één oplossing voor instellingen voor kunst- en cultuureducatie. Aan de basis staat het Microsoft platform: de wereldwijd gebruikte standaardsoftware voor het automatiseren van bedrijfsprocessen. Abecon vult deze oplossing aan met een breed palet aan standaardfuncties voor de culturele sector met o.a. een cursisten-, projecten- en financiële administratie. Het resultaat is een integrale IT-omgeving waarin u al uw activiteiten en projecten snel en soepel kunt plannen, administreren én monitoren.

Lees meer...
Logo_ACM
Academie voor Cultuurmanagement: alles nog eens op een rij

De Academie voor Cultuurmanagement wil bijdragen aan een sterke culturele sector. De Academie biedt o.a. opleidingen, coaching en consultancy voor iedereen die in een culturele organisatie werkt: van medewerker tot manager en van vrijwilliger tot lid van de raad van toezicht. Ook dit najaar biedt de Academie weer vier interactieve leiderschapsbijeenkomsten met actuele thema's. En met telkens een expert én iemand uit de culturele praktijk. Ook voor deze bijeenkomsten geldt weer een speciale korting voor leden van Cultuurconnectie.

Lees meer...
BHV.nl_Logo
BHV.NL: bedrijfsveiligheid en jouw organisatie

Sta jij wel eens stil bij de veiligheid binnen jouw organisatie en zijn jullie voldoende voorbereid op onverhoopte calamiteiten? Bezoekers en medewerkers vertrouwen erop dat zij bij jou in een veilige omgeving zijn. Dat vraagt om het goed organiseren van veiligheid binnen jouw gebouw(en). Draag zorg voor preventieve maatregelen en voorkom erger.

Lees meer...
Cursad_Logo
Cursad: Cloud en Cursad 10

Voor wie Cursad nog niet kent is het interessant te weten dat Cursad jaarlijks zwaar inzet op de ontwikkeling van slimme ICT-oplossingen voor Muziekscholen en Centra voor de Kunsten. Cursad ziet het stempel ‘preferred supplier’ van Cultuurconnectie als een bijzondere blijk van waardering voor de kwaliteit van hun werk. Graag vertellen zij meer over de waardevolle diensten die zij aanbieden.

Lees meer...
Logo_Drevast_Breed
Drevast: Huur- en Servicekosten Check

Hoe hoog is de huur van uw muziekschool, kunstencentrum, bibliotheek of theater in vergelijking met uw branchegenoten en andere culturele instellingen? Zijn er mogelijkheden de huur te verlagen en te besparen op uw huisvestingskosten? Een gratis check voor leden van Cultuurconnectie!

Lees meer...
Eagerly_Internet
Eagerly Internet: in 2018 een nieuwe site? Start vandaag!

Een nieuwe website ontwikkelen staat al lang niet meer op zich en gaat over meer dan een nieuw jasje. Een website raakt aan meerdere afdelingen en leveranciers, want is idealiter gekoppeld aan meerdere applicaties. Een vernieuwingstraject vraagt daarom om vooruitdenken, tijdig reserveren van capaciteit (intern en extern) en realistisch budgetteren. Start daarom vroegtijdig met het voorwerk, en check het stappenplan 'Webproject Starten' van preferred supplier Eagerly Internet.

Lees meer...
Logo KAeP
KAeP NOTARIS: gratis ANBI-scan voor leden

Als uw organisatie voor minstens 90% actief is op cultureel gebied, kan uw organisatie de status 'culturele ANBI' verkrijgen. Voor donateurs geldt dan een extra giftenaftrek. De regels voor het verkrijgen en behouden van de (culturele) ANBI-status zijn de afgelopen jaren meerdere keren ingrijpend gewijzigd. Voldoen de statuten van uw organisatie nog steeds aan alle voorwaarden? De medewerkers van KAeP NOTARIS zijn ervaren op het gebied van ANBI's en bieden de leden van Cultuurconnectie graag een gratis ANBI-scan aan.

Lees meer...
Google_Grants
S&D Interactive Media: online marketing en Google Grants

Voor ANBI of SBBI gecertificeerde charitatieve instellingen zijn er, dankzij Google Grants, grote mogelijkheden op het gebied van online marketing. Google geeft $10.000,- budget per maand aan non-profit organisaties om in te zetten op Google. S&D Interactive Media helpt je graag bij de aanvraag en het optimaal inzetten van Google Grants en andere online marketing kanalen.

Lees meer...
STEAD Advisory
STEAD Advisory: case Theater Zuidplein

Theater Zuidplein en STEAD Advisory zijn 2,5 jaar geleden samen de weg naar een nieuw gebouw voor Theater Zuidplein opgegaan. Voor Theater Zuidplein betekent de nieuwbouw een grote kans om hun filosofie over het theaterbezoek, van cultuur genieten en mensen verbinden, in het gebouw terug te laten komen. STEAD Advisory heeft het theater bij de hand genomen om het juiste gebouw voor hun visie te laten ontwerpen.

Lees meer...
Stadhouders Advocaten
Stadhouders Advocaten: nieuwe privacywetgeving, bent u er klaar voor?

Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming van toepassing. Deze Europese Verordening regelt een versterking en uitbreiding van privacy-rechten en legt meer verantwoordelijkheid bij organisaties. Wat moet uw organisatie doen om hieraan te voldoen?

Lees meer...
VGZ
VGZ: de beste zorg voor uw werknemers, ZZPérs en vrijwilligers

Uw medewerkers willen goed verzekerd zijn. Ook voor u is het belangrijk dat ze goed verzekerd zijn, bijvoorbeeld voor arbeidsgerelateerde zorg. Dat kan met onze collectieve zorgverzekering. Uw medewerkers krijgen zo snel de juiste zorg en zijn snel weer inzetbaar.

Lees meer...
Zilveren kruis
Zilveren Kruis: dáárom een collectieve zorgverzekering

Gezonde werknemers zijn de basis van een gezonde onderneming en gezond ondernemen begint met een collectief zorgcontract. Binnenkort barst het zorgcircus weer los en deze periode is bij uitstek geschikt om uw medewerkers te wijzen op de voordelen van de collectieve zorgverzekering van Zilveren Kruis.

Lees meer...
Voor meer informatie: